به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از ساری، حجت الاسلام «سیدعلی هاشمی خانعباسی» امروز(۲۷شهریور) در نشست اعضای شورای سیاستگذاری دومین همایش ملی «پژوهشهای میان رشتهای قرآن و انگارههای علوم زیستی» دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی ساری با حجت الاسلام والمسلمین«محمدباقر محمدی لائینی» نماینده ولی فقیه درمازندران ، بیان کرد: این همایش دو بار تمدید شد و دیگر تمدید نخواهد شد، ۲۸ مهر ماه بنای اجرا داریم.
دبیر علمی دومین همایش ملی «پژوهشهای میان رشتهای قرآن و انگارههای علوم زیستی» به فعالیت دبیرخانه دائمی این همایش در دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری اشاره کرد و افزود: بیش از ۱۱۵ مقاله دریافت شد که حدود ۹۶ مقاله پذیرفته شد.
استادیار فقه و حقوق دانشگاه با بیان اینکه این همایش با سخنرانی نماینده ولی فقیه درمازندران برگزار می شود، یادآورشد: مبانی مطالعات میان رشته ای قرآن کریم و قرآن و علوم زیستی محروهای این همایش ملی است.
*توسعه فرهنگ قرآنی در حوزه زیستی ضرورت دارد
«قربانعلی نعمت زاده» عضو هیات علمی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری نیز در این نشست با تاکید بر توسعه فرهنگ قرآنی در دانشگاه گفت: با همراهی ۶۰ عضو هیات علمی مرکز پژوهشهای قرآنی دایر شد، نیتمان بر این است که بتوانیم برخی از مفاهیم علوم قرآنی را توسعه بدهیم.
وی افزود: باید قرآن را داخل کلاسهای دانشگاه بکشانیم، بحث و توسعه فرهنگ قرآنی در حوزه زیستی نیز ضرورت دارد.
نعمت زاده تاکید کرد: اعتقادمان این است که علم قابل تفکیک نیست، اگر بخواهیم نگاهی جامع داشته باشیم مستلزم این است که به علوم قرآنی و طبیعی یکجا توجه کنیم.
وی یادآور شد: اعتقادمان این است که نگاه قرآنی و دینی در دانشگاه جمهوری اسلامی حاکم باشد نه نگاه غربی، که یکی از اهداف است امیدواریم در این راستا توفیق داشته باشیم.
*رویکرد علمی و ساختیاری دانشگاه ها باید منجر به رفع نیاز مردم شود
حجت الاسلام «سید غلامحسین خاکزاد» مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری نیز در ادامه بیان کرد: موضوعاتی که در صحنه دانشگاهها به خروجیهای علمی میانجامد کمتر دیده میشود، رویکرد علمی و ساختاری این است که به آن سمتی که مردم نیاز دارند نمیرود.
وی افزود: در این همایش میخواهیم ارتباط علمی موضوعات کشاورزی و منابع طبیعی را با فضای دینی برداشت کنند، گویا دانشگاهها آرشیو تحقیقاتشان پر شده، اگر براساس چیزی که مردم نیاز دارند نباشد ثمره ای ندارد.
حجت الاسلام خاکزاد اضافه کرد: پژوهشگاهها و مراکز علمی زیادی وجود دارد که میتوانند کار علمی بهدرد بخور داشته باشند ولی فقط کار علمی انجام میدهند که شاید دستمایه خودشان هم نباشد، سوال اینجا است که آیا مشاغل اسلامی خاص داریم یا خیر؟
وی اذعان کرد: ما گرفتارقطعنامه و قراردهایی هستیم که غرب طرحی کرده در حالی که ما نیازی به آن نداریم، مقالات فراوانی داریم و چیزی پیش نمیبرد. جوشش و تولید کار سختی است، که باید مورد توجه قرار بگیرد.
نظر شما