در نظام زندگی، گرفتاری ها از جانب انسان و درمان از جانب خدا است

مدیر مرکز تخصصی صحیفه سجادیه گفت: در نظام زندگی هیچ گاه ضعف و مشکلی را به خداوند متعال نسبت نمیدهیم وادب گفتار توحیدی این است که انسان گرفتاری و مشکلات را از جانب خود ببیند و درمان را از پروردگار عالم طلب کند.

به گزارش خبرنگار غدیر و مهدویت خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام «محمد صادق کفیل»، مدیر مرکز تخصصی صحیفه سجادیه با اشاره به آثار و برکات حدیث شریف کساء گفت: در حدیث شریف کسا  آنچه که نقل شده است  نبی اکرم صلی الله علیه و آله و سلم با وجود حضرت زهرا سلام الله علیها وارد شدند این نکته بسیار مهم و ارزشمندی است که در زمان غم و اندوه و گرفتاری پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم به دختر بزرگوارشان پناه می آورند.

 

وی افزود: اولین جمله ای که رسول اکرم صلی الله علیه و آله و سلم به دخترشان می فرماید این است که"اِنّی اَجِدُ فی بَدَنی ضُعْفاً "  یعنی من در بدنم احساس ضعف و سستی، حالت مریضی و خستگی می کنم.حال انسان تصور کند که پدر خود به منزل آمده و همین جمله را به ما عرضه می کند جای این سوال وجود دارد که ما در پاسخ چه خواهیم کرد؟

 

حجت الاسلام کفیل تصریح کرد:  اما پاسخ توحیدی حضرت زهرا سلام الله علیها به پیامبر اکرم  این چنین است "فَقُلْتُ لَهُ اُعیذُک بِاللَّهِ یا اَبَتاهُ مِنَ الضُّعْفِ"یعنی  "خدایا پدرم را به تو میسپارم"  در واقع حضرت زهرا سلام الله علیها صراحتاً پاسخ ندادند که اکنون خودم شما را درمان می کنم.

 

وی افزود: همه باید از حدیث کسا و این نکته ظریفی که حضرت فاطمه زهرا  سلام الله علیها به همه ما آموختن درس بگیریم  و در اوج مشکلات و سختی ها  خدا یادمان نرود.در واقع دختر بزرگوار پیامبر صلی الله علیه وآله و سلم به پدر خود فرمودند آن کسی که می‌تواند انسان را رشد بدهد و ضعف و گرفتاری را از بین ببرد خداوند متعال است  و من حضرت زهرا سلام الله علیها نیز  واسطه هستم.

 

حجت الاسلام کفیل ادامه داد: این بیان را در قرآن کریم  توسط حضرت ابراهیم علیه السلام نیز  تکرار شده است.ضرت ابراهیم وقتی خداوند متعال را معرفی می کند می فرماید:" یطعمنی و یسقینی ...." یعنی پروردگار عالم کسی است که مرا غذا می دهد و سیراب می کند می میراند و زنده میکند و زمانی که مریض میشوم شفا میدهد.

 

وی افزود:  این ادب در گفتار است چرا که انسان توحیدی مریضی خود را به خداوند متعال نسبت نمی‌دهد.  این ادبیات زیبا نیز در داستان حضرت خضر و موسی علیه السلام نیز یافت می شود جایی که نشان از سستی انسان است آن را به پروردگار عالم نسبت نمی‌دهد اما خیر و برکات را به طور کامل از جانب خدا می داند.

 

حجت الاسلام کفیل عنوان کرد: انسانی که موحد باشد درس آموخته خداوند، قرآن کریم و مکتب اهل بیت علیهم السلام باشد هیچ ضعفی را به پروردگار عالم  نسبت نمی دهد.بر همین اساس پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم نمی فرماید که خداوند  من را مریض کرده  یا در من  احساس ضعف و سستی ایجاد کرده بلکه می‌فرماید من احساس مریضی می کنم. اما حضرت زهرا سلام الله علیها در پاسخ به پدرشان می فرمایند درمان ضعف شما تنها از سوی خداوند متعال است.

 

وی خاطرنشان کرد: لذا در نظام زندگی هیچ گاه ضعف و مشکلی را به خداوند متعال نسبت نمیدهیم  وادب گفتار توحیدی  این است که انسان گرفتاری و مشکلات را از جانب خود ببیند و درمان را از پروردگار عالم طلب کند.

کد خبر 1095927

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha