خدمات قضایی باید با ارزانترین قیمت به مردم ارائه شود/کارگزاران دولت باید مردم شناس و در کنار آنها باشند

کارگزاران دولت باید مردم شناس و در کنار آنها باشند، دولت از جامعه نخبگانی در فرایند تصمیم گیریها بهره گیرد، خدمات قضایی باید با ارزانترین قیمت به مردم ارائه شود،ایران رکورد جهانی واکسیناسیون هفتگی کرونا را شکست برخی از اخبار سیاسی امروز شبستان است.

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، کارگزاران دولت باید مردم شناس و در کنار آنها باشند، دولت از جامعه نخبگانی در فرایند تصمیم گیریها بهره گیرد،   خدمات قضایی باید با ارزانترین قیمت به مردم ارائه شود، ایران رکورد جهانی واکسیناسیون هفتگی کرونا را شکست از جمله گزیده اخبار سیاسی شبستان در یکشنبه ۲۸ شهریور است.

کارگزاران دولت باید مردم شناس و در کنار آنها باشند

تحول‌خواهی و تحوّل‌انگیزی از برجسته‌ترین خصوصیّات حضرت امام (ره) محسوب می شود و انقلاب اسلامی با رهبری بنیانگذار انقلاب اسلامی در سخت ترین شرایط تسلط بلوک شرق و غرب تحولی عظیمی در نوع و مدل نگرش دولت ها محسوب می شود. نظام انقلابی، همواره درون خویش تحول‌گرایی و تغییرگرایی را بازتولید می‌کند، هیچ وضع موجودی را وضع مطلوب برنمی‌شمارد، اما تغییر را بر اصول و جهت‌گیری تغییرناپذیر پیش می‌برد. بیانیه گام دوم انقلاب به‌عنوان نقشه راه نظام اسلامی در چله دوم دقیقاً و بی کم و کاست بر ابعاد چهارگانه گفتمان امام خمینی استوار بوده و روح حاکم بر بیانیه گام دوم انقلاب نیز همان عنصر راهبردی تحول گرایی در مکتب امام خمینی است. بیانیه گام دوم یک نقشه راه تحول گرا است که عناصر «شجاعت را در مقابل مرعوب شدن»، «امید به آینده روشن را در برابر یأس و خمودی»، «ابتکار را در برابر انفعال»، «خردمندی را مقابل هیجان زدگی»، «تکیه به ظرفیت‌های داخلی را جای دلبستگی به وعده‌های پوچ و سراب گونه دیگران»، «عدالت خواهی را جای ثروت اندوزی» و «جامعه سازی و تمدن سازی را به جای تسلیم شدن» یکجا به میدان آورده است. در همین رابطه گفتگویی با حجت‌الاسلام عباس بزرگرنژاد امام جمعه خواف به شرح زیر ارایه می شود.

 

جایگاه تحول در نگاه امام خمینی(ره) چگونه ارزیابی می کنید؟ اهمیت  تحول‌گرایی در گام دوم انقلاب را توضیح بفرمایید؟

مقام معظم رهبری از امام خمینی (ره) با عنوان امام تحول‌خواه و امام تحول‌آفرین یاد می‌کنند، ایشان همچنین عرصه تحول را بسیار بیان فرمودند. تحول در نگاه اولیه باید به عنوان یک قدرت جهانی، به عنوان مبانی معرفتی، فقه تمدن ساز و نظام ساز مطرح باشد. بحث تحول یک کلیدواژه مهم در کلام مقام معظم رهبری است. ایشان می‌فرمایند: دولتی که انتخاب می‌شود باید تحول آفرین باشد؛ پس مسئله تحول یکی از ضروریات نظام جمهوری اسلامی و گام دوم انقلاب اسلامی است.

 

ضرورت تحول در جامعه را توضیح بفرمایید؟

 هیچ روز ما نباید با روز قبل یکی باشد؛ این ضرورت تحول است، البته مقدمه تحول تغییر فکر، روش، اندیشه و حیات انسان‌ها است، به عبارت دیگر مردم باید روش‌مند عمل کنند و این نیازمند فرهنگ‌سازی بنیادی است. افراد وقتی منشأ تحول باشند، تحولات بزرگی را رقم می‌زنند. کما اینکه  رسیدگی به مشکلات خصوصا در رابطه با کرونا که دغدغه مقام معظم رهبری هم بوده با تحول افراد جامه رقم خواهد خورد.

 

 چگونه یک جامعه می تواند به جامعه ای مقتدر تبدیل شود؟

روحیه تحول می‌تواند تغییر را رقم بزند. خروج از یکنواختی جامعه، جلوگیری از تضادهای اجتماعی که به از بین رفتن فاصله طبقاتی منجر می‌شود و همدلی زیر سایه وحدت ملی برگرفته از نگاه نظام اسلامی به تحول است.نتیجه ای که تحول نیز جامعه ای مقتدر است که دشمن نمی‌تواند به آن از بالا نگاه کند.

 

در مورد شرایط تحول در جامعه و چگونگی وقوع آن توضیح بفرمایید؟

تحول جامعه به تغییر افراد بستگی دارد. مثلا در همین انتخابات اگر مردم فرد شایسته را با معیارها و ارزش‌های انسانی انتخاب کنند قطعا تحول را هم رقم خواهند زد. متأسفانه در دوره‌های قبل مردم گرفتار مسائل دیگری بودند و تحول رقم نخورد و الحمدلله مردم ما از یک هوشیاری و بصیرتی برخوردار شدند و در این دوره تحول خوبی را رقم زدند که در همین چند هفته امکان تحول اجتماعی را در جامعه شاهد بودیم.

 

دولت از جامعه نخبگانی در فرایند تصمیم گیری ها بهره گیرد

محمد صفائی دلوئی نماینده مردم گناباد و بجستان در مجلس و عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در توئیتی نوشت:

‏در دیدار دولت سیزدهم با رهبر معظم انقلاب اسلامی ،ایشان مسیر تحول خواهی دولت را بهره گیری از جامعه نخبگانی خارج از دولت در فرایند تصمیم گیری و تصمیم سازی معرفی فرمودند، که متناسب  با  ساختار جمهوری اسلامی،می بایست بستر آن را فراهم آورد.

 

ایران رکورد جهانی واکسیناسیون هفتگی کرونا را شکست

سید نظام الدین موسوی، نماینده مردم تهران،ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس و عضو کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی، در توئیتی نوشت: ایران رکورد جهانی واکسیناسیون هفتگی کرونا را با تزریق حدود ۸میلیون دز واکسن در هفته جاری شکست.


این خبر یعنی تمام ادعاهای مسئولان دولت قبل مبنی بر ناتوانی کشور در وارادت واکسن بدلیل عدم تصویب FATF دروغی بیش نبوده است.


و چه بسیار ادعاهای کذب دیگری که بتدریج برملا خواهند شد.

 

قانون جهش تولید مسکن از مجلس به دولت ابلاغ شد

محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در نامه‌ای به آیت الله سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور دولت سیزدهم، قانون جهش تولید مسکن را ابلاغ کرد.

در این قانون دولت موظف می‌شود سالانه یک میلیون واحد مسکن بسازد.

 

محسنی اژه‌ای: خدمات قضایی باید با ارزانترین قیمت به مردم ارائه شود

نهمین جلسه ستاد راهبری اجرای سند تحول قضایی با حضور حجت‌الاسلام‌والمسلمین محسنی اژه‌ای و به منظور بررسی راهکارهای «ارتقای عملکرد دفاتر خدمات الکترونیک قضایی» و «تسهیل رسیدگی به دعاوی پرتکرار در حوزه انحصار وراثت و تحریر ترکه» برگزار شد.

تحریر ترکه به تهیه فهرست اموال و دیون متوفی گفته می‌شود.

رئیس قوه قضاییه در این نشست بر تسریع در اجرای طرح‌های فناوری محور در دستگاه قضا برای افزایش کارآمدی و بهبود عملکرد بخش‌های مختلف قضایی تأکید کرد و متذکر شد: تحول و تعالی در قوه قضاییه بدون هوشمندسازی غیر ممکن است.

محسنی اژه‌ای با بیان این که بی توجهی به دولت الکترونیک و هوشمندسازی دستگاه‌های حاکمیتی موجب کندی در روند خدمات رسانی به مردم و بروز نارضایتی آن‌ها می‌شود، تأکید کرد: نه تنها در قوه قضائیه بلکه در همه ابعاد حکومت هر چقدر در این زمینه گام بر نداریم در آینده با مشکلات مواجه می‌شویم.

رییس عدلیه با تاکید بر اینکه باید متناسب با سرعت پیشرفت تکنولوژی در جهت به روزرسانی و کارآمدسازی فرایندها گام برداریم، خاطر نشان کرد که با توجه به سرعت بالای تکنولوژی شاید ضروری باشد نه تنها بخشنامه‌ها و ابلاغیه‌های سال‌های گذشته، که حتی دستورالعمل‌هایی که طی یک سال اخیر صادر و ابلاغ شده اند، متناسب با شرایط روز و نیاز جامعه اصلاح و به روزرسانی شوند.

در این جلسه محمدرضا صارمی رئیس حوزه ریاست قوه قضاییه با اشاره به دستور حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای به دفتر بازرسی دستگاه قضا در نخستین جلسه شورای عالی قضایی در دوره تحول و تعالی برای بررسی مشکلات مردم در مراجع قضایی گفت که بر اساس آسیب شناسی انجام شده، مشکلات مردم مربوط به نحوه فعالیت دفاتر خدمات الکترونیک احصا و در جهت حل ان در این جلسه راهکار ارائه می‌شود.

رئیس قوه قضاییه در واکنش به این گزارش با صدور دستوراتی ویژه برای اصلاح و ارتقای عملکرد دفاتر خدمات الکترونیک قضایی تأکید کرد: نگاه دفاتر خدمات الکترونیک قضایی باید خدمت محور باشد؛ نه تعرفه محور.

محسنی اژه‌ای بر همین اساس دستور داد «تا جایی که ممکن است باید هزینه‌های مردم برای خدمات قضایی کاهش یابد و این خدمات با ارزانترین نرخ ممکن ارائه شود».

رئیس قوه قضاییه با بیان این که دستگاه قضا قصد تصدی گری در دفاتر خدمات الکترونیک قضایی ندارد، در عین حال بر لزوم گسترش بازرسی‌ها و نظارت‌های هوشمند و قوی بر فعالیت این دفاتر تأکید کرد.

محسنی اژه‌ای شفاف و رقابتی شدن فعالیت دفاتر خدمات الکترونیک قضایی را نیز مورد تأکید قرار داد و گفت: مطابق با نظر کارشناسی ارائه شده در این جلسه زمینه‌ای فراهم شود که علاوه بر افراد حقیقی، افراد حقوقی نیز از امکان تأسیس این دفاتر برخوردار شوند.

وی همچنین متذکر شد که در کنار توسعه دفاتر خدمات الکترونیک قضایی در شهرها، باید توجه ویژه‌ای به بسترسازی برای ارائه این خدمات در مناطق محروم و روستاها صورت گیرد.

 

 

 

 

کد خبر 1095942

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha