تاسیس اندیشکده فضای مجازی در دفتر تبلیغات اسلامی

طی نشستی با حضور رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی و معاون فضای مجازی، هنر و رسانه دفتر تبلیغات اسلامی، رئیس اندیشکده فضای مجازی انتخاب و این اندیشکده آغاز به کار کرد.

به گزارش خبرگزاری شبستان،حجت الاسلام والمسلمین نجف لکزایی در نشستی با معاون فضای مجازی، هنر و رسانه دفتر تبلیغات اسلامی با اشاره به راه اندازی اندیشکده فضای مجازی، گفت: خداوند را شاکریم که امروز این اندیشکده در حال آغاز به کار و فعالیت است و امیدواریم باعث هم افزایی و مایه خیر و برکت باشد. 

وی با اشاره به اندیشکده اربعین، خاطرنشان کرد: این بحث باید بصورت جدی پیگیری شود و این دومین اندیشکده ای است که در پژوهشگاه فعال می کنیم، اندیشکده اربعین دو سال قبل فعال شد که جزو اندیشکده های موفق است، البته بدون اینکه باری بر روی دوش دفتر تبلیغات اسلامی بگذارد.


رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی با بیان اینکه ظرفیت عظیم انسانی هیأت علمی در مجموعه های دفتر تبلیغات اسلامی داریم، تصریح کرد: امسال در این اوضاع و احوال اربعین ۱۸ نشست با ستاد اربعین هماهنگ شده است که برنامه هایشان از سایت عبرات پخش می شود، یکی از نشست های دیروز چهار هزار نفر بیننده داشت، ظرفیت عظیم انسانی هیأت علمی در مجموعه های دفتر داریم که با استفاده از فضای مجازی باید از آن بهره برد و موج فکری، علمی و مذهبی به راه انداخت.

بنابراین گزارش در این نشست، حجت الاسلام و المسلمین محمد شیخ الاسلامی معاون فضای مجازی، هنر و رسانه دفتر تبلیغات اسلامی با اشاره به مصوبه تاسیس اندیشکده فضای مجازی در جلسات مشترک گذشته، گفت: عرصه مطالعات فضای مجازی در نهادهای حوزوی به سمت مطالعات طولانی و عمیق پژوهشکده ای رفته است و چون تحولات فضای مجازی بسیار سریع است دیگر آن نتیجه مطالعات عمیق، ثمر بخش نخواهد بود. مثلاً هنوز آثاری را در رابطه با بلوتوث مشاهده می کنیم درحالی که امروزه این ویژگی دیگر کارآیی ندارد.


وی با تاکید بر اینکه اگر در مسیر فضای مجازی گام برداشتن هایمان کُند باشد قطعاً قافیه را خواهیم باخت و تا حدود زیادی هم این اتفاق افتاده است، عنوان کرد: اهتمام و عزم پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی به این مسأله ستودنی است و باید بتوانیم یک دبیرخانه برای اندیشکده تشکیل بدهیم و دبیر آن را تعیین کنیم و همچنین دفتری برای آن داشته باشیم تا تعاملات و ارتباطاتی برقرار شود، هرچند نمی خواهیم چیزی را به مجموعه ها تحمیل کنیم اما این کار به پیشرفت در این زمینه کمک خواهد کرد.

معاون فضای مجازی، هنر و رسانه دفتر تبلیغات اسلامی با بیان اینکه اندیشکده نباید به مسائل نمایشی بپردازد، تصریح کرد: یکی از مهم ترین اقتضائات این کار مواظبت بر فعالیت و روش اندیشکده است که تبدیل به ساختار دیگری نشود و نباید میل به سمت کارهای پژوهشکده ای و نشست و جشنواره پیدا کند، اندیشکده نباید برای برای برگزاری نشست و کارهای نمایشی باشد.

وی افزود: اندیشکده اتاق فکر است و فضا را برای گفت و گوهای عمیق فراهم می کند، نگاه موجود در اندیشکده ها بشدت باید تمایل به مسائل انضمامی داشته باشد، اگر میل به انضمام نباشد میل به کارهای دیگر پیدا می کند.

حجت الاسلام والمسلمین شیخ الاسلامی با اشاره به بازخوانی مدل های حل مسأله در فضای مجازی خاطر نشان کرد: مسأله یابی و مسأله سازی و حل مسأله در فضای مجازی نیازمند یک بازخوانی و مدل های جدیدی است، لذا به نظام مسائل فضای مجازی نیاز داریم.

وی خاطرنشان کرد: این اهتمام در دفتر تبلیغات اسلامی وجود دارد که اگر اقتضاء فضای مجازی مسائل دیگری باشد و همچنین از پایه علمی خوبی برخوردار بشود، نظام مسائل جدیدی در فضای مجازی با همان نگاه سامانه قطب ها تعریف گردد.

 در این جلسه، حجت الاسلام و المسلمین شیخ الاسلامی به عنوان رئیس اندیشکده فضای مجازی از سوی حجت الاسلام والمسلمین لک زایی رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی انتخاب شد.

 

 

کد خبر 1096443

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha