به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، حجت الاسلام «دادخدا خدایی» صبح امروز (۳۱ شهریور) در بازدید از موزه وقف بیرجند اظهار داشت: این موزه بنا بر سیاست های اداره اوقاف و امور خیریه خراسان جنوبی و به منظور جمع آوری تمام آثار تاریخی و میراثی ارزشمندی که توسط خیرین و واقفین در امر برگزاری مراسمات به ویژه مراسمات ائمه اطهار برگزار می شد در شهریورماه ۸۲ راه اندازی و دسترس افراد قرار گرفته است تا در مناسبت های خاص مورد بازدید عموم قرار گیرد.
وی با بیان اینکه موزه مدرسه شوکتیه تنها موزه وقف کشور است، افزود: این موزه وقفی که از سال ۸۲ تاسیس شده است، در طبقه دوم حسینیه امام رضا(ع) که حدود ۱۲۰ سال پیش توسط امیر اسماعیل و امیر ابراهیم تعبیه و مکان اجرای نیات واقفین است قرار دارد.
رئیس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان بیرجند بیان کرد: موقوفه حسینیه امام رضا(ع) دارای رقبات مختلفی است که از محل درآمد آن و عواید حاصله اجرای نیت می شود.
حجت الاسلام خدایی به آثار موجود در این موزه اشاره کرد و افزود: مجموعه قرآنهای خطی از نفیسترین آثار موزه وقف بیرجند است که یکی از مهمترین قرآنها، قرآنهای دستنویس با آب طلا هستند که ارزش بالایی دارند.
وی سماورهای زغالی، انواع قهوهجوش و ظرفهای تاریخی و قدیمی پذیرایی در مجالس، عزاداریها و جشنها، تشتهای بزرگ مسی برای توزیع آب و شربت در گذرگاهها، شمعدانها و انواع چراغهای روشنایی و تُنگهای مسی را از جمله آثار گردآوری شده در این موزه عنوان کرد.
رئیس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان بیرجند افزود: همچنین یکی از مهمترین آثار این موزه وقفنامههای قدیمی است که برای جلوگیری از دستبرد به موقوفات، در زمانهای قدیم تدوین میشدند تا کسی نتواند در نیت وقف تصرفی کند.
وی در ادامه بیان کرد: در موزه وقف بیرجند وقف نامههای خطی قدیمی نوشته شده روی کاغذ، سنگ و پارچه با خط نستعلیق، قرآنهای خطی قدیمی، عکس از اماکن مقدسه و مشاهیر بیرجند، سکهها و دست نوشتههای قدیمی نگهداری میشود.
رئیس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان بیرجند در پایان گفت: موزه وقف بیرجند هر ساله میزبان گردشگران داخلی و خارجی بسیاری است که برای دیدن فضای تاریخی و همچنین آثاری تاریخی که مبین وقف از گذشتههای دور در این سرزمین است، از این موزه بازدید می کنند اما در حال حاضر با توجه به شیوع ویروس کرونا برای بازدید از این موزه محدودیت وجود دارد.
نظر شما