حجت الاسلام «محمدعلی رضوانی نژاد» در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان ضمن گرامیداشت هفته دفاع مقدس، به نقش مساجد در جنگ هشت ساله اشاره کرد و گفت: طبق فرمایش امام راحل «این مساجد است که نهضت را درست کرد؛ در عهد رسولالله هم و بعد از آن هم تا مدتها مسجد مرکز اجتماع سیاسی بود، مرکز تجیش جیوش بود، محراب یعنی مکان حرب، مکان جنگ، هم جنگ با شیطان وهم جنگ با طاغوت ...»
مدیر ستاد هماهنگی کانونهای مساجد استان گیلان ادامه داد: در زمان دفاع مقدس، مساجد کارکرد فرهنگی، آموزشی، نظامی و تشکیلاتی داشت و این ثمره همدلی و وفاق جوانان و نوجوانان، امام جماعت مسجد، ریش سفیدان و اصحاب مساجد بود.
وی با بیان اینکه مساجد به سنگرها و پایگاههای مستحکم مبارزه تبدیل شدند و به همین دلیل امام امت از مسجد بهعنوان "سنگر" یاد کردند اظهارداشت: اغلب رزمندگان سالهای دفاع مقدس، مسجدی بودند و وقتی از جبهه بر میگشتند با جان و دل در برنامههای مسجد حضور داشتند.
وی در ادامه گفت: اغلب شهدا نیز اهل مسجد بودند و در وصیت نامههای خود درباره مسجد سفارش میکردند.
رضوانی نژاد با اشاره به نقش ائمه جماعات در دفاع مقدس افزود: روحانیون و ائمه جمعه و جماعات مردم را به مقاومت و همیاری در جبههها تشویق کردند و از همه مهمتر اینکه خودشان بهصورت داوطلبانه در جبهههای دفاع مقدس حضور داشتند و با حضور تبلیغی و رزمی خود سبب افزایش روحیه رزمندگان شدند.
وی افزود: همه اقشار از زن و مرد، پیر و نوجوان در برابر وضعیت پیش آمده احساس مسئولیت داشتند و در همه کارها همیاری میکردند؛ آن که توان جسمی داشت در جبههها حضور پیدا میکرد، آن که توان مالی داشت با کمک مالی از جبهه پشتیبانی میکرد. همۀ اصناف از آشپز، راننده، پزشک و پرستار، مکانیک، خیاط و ... بسته به مهارتی که داشتند، همکاری میکردند.
رضوانی نژاد با بیان اینکه کانونهای مساجد استان گیلان همانند گذشته برنامههای متنوعی را به دو صورت حضوری و مجازی در هفته دفاع مقدس برگزار میکنند اعلام کرد: گلباران و عطرافشانی قبور مطهر شهدا، دیدار و تکریم خانواده شهدا و ایثارگران، خاطرهگویی ایثارگران و یادگاران سالهای دفاع مقدس در راس این برنامه ها قرار دارد.
نظر شما