«علی اصغر خیرخواه» در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از جنوب کرمان، با اشاره به ۷ مهر ماه روز جهانی قلب، گفت: در حال حاضر بیماری های قلبی عروقی اولین عامل مرگ و میر در دنیا و در ایران هستند و تقریبا 19 میلیون نفر در سراسر دنیا به دلیل بیماری قلبی عروقی فوت می کنند.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جیرفت افزود: 31% از کل مرگ های جهانی و نیمی از مرگ های ناشی از بیماری های غیر واگیر است.
وی ابراز کرد: اکثریت این مرگ ها ناشی از بیماری کرونر قلب است که به شکل سکته های قلبی و مغزی تظاهر می کند.
خیرخواه تاکید کرد: عوامل خطر اصلی بیماری قلبی عروقی و سکته های مغزی شامل مصرف دخانیات والکل، رژیم غذایی نامناسب و کم تحرکی هستند که به نوبه خود در افراد به شکل فشار خون بالا، دیابت و کلسترول بالا، اضافه وزن، چاقی و خطرات تخریب کننده سلامت قلب بروز پیدا می کنند.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جیرفت اظهار کرد: برگزاری روز جهانی قلب یک اقدام مهم برای افزایش ارتقای آگاهی عمومی، تشویق افراد و خانواده ها و جوامع برای انجام مداخله های فوری علیه بیماری های قلبی عروقی است.
وی بیان کرد: از ابتدای سال 1399 تا پایان 6 ماهه دوم سال جاری 225 هزار و 205 نفر خدمت خطر سنجی سکته های قلبی عروقی را دریافت کرده اند که 4 هزار و 105 نفر سابقه سکته های قلبی و یا مغزی داشته اند و افراد شناسایی شده به صورت ماهانه و فصلی خدمات مراقبتی را از مراکز خدمات جامع سلامت توسط پزشک و بهورز دریافت می کنند.
خیرخواه ادامه داد: امسال روز جهانی قلب روز چهارشنبه 29 سپتامبر (مصادف با 7 مهر ) با شعار "قلبهایمان را با سلامتی پیوند بزنیم " برگزار می شود.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جیرفت عنوان کرد: هدف برگزاری روز جهانی قلب این است که افراد بدانند با انتخاب شیوه زندگی سالم و چند تغییر ساده می توان سلامت قلب را حفظ کرد.
وی در خاتمه تاکید کرد: ترویج شیوه زندگی سالم و مشارکت همگانی برای افزایش آگاهی و دانش عمومی به منظور ارتقای سلامت قلب خود، خانواده، دوستان و کل افراد جامعه ضروری است و این روز در واقع شروع برنامه و فعالیت هایی است که باید در طول سال ادامه یابد.
نظر شما