خبرگزاری شبستان _ اهواز، علی سهری: مساجد سنگر هستند، این جمله پرمعنا و مفهوم بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی در خصوص مسجد است که راه را برای پناه گرفتن هر انسانی در سختی ها و دشواری های نشان می دهد، ایشان با تعبیر زیبای خود باعث شد که انسان در هر لحظه و در هر دشواری برای رهایی از مشکلات دنیا به مسجد مراجعه کند.
مساجد همواره نقش بی بدیلی در تاریخ اسلام را ایفا کرده اند، مقام معظم رهبری در خصوص جایگاه مسجد می فرمایند: مسجد، مظهر آمیختگی دنیا و آخرت و پیوستگی فرد و جامعه در دیگاه و اندیشه مکتب اسلام است، با این نگاه دلهای ما برای مسجد میتپد و از شوق احساس مسئولیت لبریز میشود.
مسجد در تعبیر حقیقی اسلام یک محل صرف عبادت نیست، بلکه مکانی برای مشورت، حل مشکلات و... است، همانگونه که در هشت سال دفاع مقدس مسجد محلی برای سازماندهی نیروهای رزمنده، جمع آوری کمک های مردمی و حتی آماده سازی تجهیزات از ان استفاده می شد.
مساجد مهمترین کانون ارتباط مردم و جبهه ها
استاد حوزه علمیه سوسنگرد در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در اهواز اظهار میکند: مساجد همواره در اتحاد صفوف مسلمین نقش ارزشمندی را ایفا می کردند، به طوری که که امام خمینی (ره) مردم را از شر طاغوت زمان در مسجد اگاه می کرد، در دوران جنگ تحمیلی مساجد جایگاه بسیار مهمتر و ارزشمندتری به خود گرفتند.
«حجت الاسلام محمد حردان» میافزاید: در دوران جنگ تحمیلی مردم از بهترین سرمایه های خود برای گذشتند و آنها را تقدیم جبهه ها کردند، مسجد محل نیز وظیفه جمع آوری کمک های مردمی و ارسال آن به خط مقدم جبهه ها را برعهده داشت، کمک های مردمی که از طریق مسجد به جبهه ها ارسال می شد حال و هوای معنوی بسیاری را برای رزمندگان ایجاد می کرد.
وی با بیان اینکه مساجد مهمترین کانون ارتباط مردم و جبهه ها بودند اضافه میکند: ما در وصیتنامه شهدا مرتب می خوانیم که بعد از تبعیت از ولایت فقیه اهمیت دادن به جایگاه مسجد و حجاب را به عموم مردم توصیه می کردند، بنابراین حفاظت از جایگاه والای مسجد وظیفه سنگینی است که امذروز بر دوش همه مسلمانان نهاده شده است.
استادحوزه علمیه سوسنگرد تصریح میکند: مسئولان کشوری باید در نگاه های فرهنگی خود به مساجد تغییری ایجاد کنند، مساجد باید محل ماجعه مردم به صورت مرتب باز باشد، اینکه مسجد تنها در زمان نماز باز باشد مسجد تراز اسلامی نبوده و نمی تواند گره گشای مشکلات مردم باشد.
مساجد باید جوانانی را تربیت کنند که ادامه دهنده راه رزمندگان باشند
مدیر ستاد هماهنگی کانون های مساجد خوزستان در گفت وگو با خبرگزاری شبستان میگوید: با پیروزی انقلاب اسلامی مردم با همه وجود خود پشتیبان امام (ره) بودند، اما این پشتیبانی باید در محلی اعلام و نشان داده می شد، مساجد پایگاه اصلی رزمندگان اسلام پس از پیروزی انقلاب اسلامی شد.
«حجت الاسلام مرتضی همت پور» ادامه میدهد: با آغاز جنگ تحمیلی همه آموزش ها، ساماندهی ها، سازماندهی ها و ... در مسجد انجام می گرفت، مساجد در دوران دفاع مقدس علاوه براینکه پایگاه ها ساماندهی رزمندهای اسلام را برعهده داشتن محل امنی برای جمع اوری کمک های مردمی بودند.
وی با بیان اینکه بیشتر فعالیت های فرهنگی و اجتماعی دهه اول انقلاب اسلامی در درون مسجد انجام می گرفت عنوان میکند: اینکه مسجد محور همه فعالیت ها باشد در زمان پیامبر (ص) و دوران خلافت امام علی (ع) مشاهده می شود، در این زمان ها حتی قضاوت بین مسلمین در مسجد صورت می گرفت.
مدیر ستاد فهما خوزستان ابراز میکند: آنچه که امروز نیازمند مساجد ما است تربیت جوانان و طلابی است که ادامه دهنده راه رزمندگان اسلامی باشند، خوشبختانه در رویکرد نوین کانون های مساجد این اتفاق در حال شکل گرفتن است و جوانان روزبه روز با شهدای دفاع مقدس ارتباط بهتری می گیرند.
وی یاد آور میشود: امروزه مساجد بسیاری خوبی در حال فعالیت هستند معنای واقعی مطالبه گری را تحقق بخشیدند، امروز مساجد ما در حال تبدیل شدن به مکانی برای فعالیت های رسانه انقلاب هستند که در جنگ نرم دشمن به مقابله با آن پرداخته اند.
امروزه بیش از هر زمان دیگری باید جایگاه مسجد آنهم مسجدی که در تراز اسلامی باشد در جامعه تبیین شود، همانگونه که در دوران دفاع مقدس مسجد نقش محوری را در هم امور ایفا می کند امروز نیز باید همان جایگاه در جامعه تبیین شود.
نظر شما