نقدینگی از طریق ایجاد تورم موجب ادامه حیات بانک‌ها شده است

عزیزنژاد با بیان اینکه نقدینگی از طریق ایجاد تورم موجب ادامه حیات بانک‌ها شده است، گفت: بانک‌ها از تورم نفع می‌برند. بسیاری از بانک‌ها به ویژه بانک‌های خصوصی برای درست کردن ناترازی خود، به تورم نیاز دارند.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، صمد عزیزنژاد، کارشناس اقتصادی شب گذشته (سه شنبه 6 مهر) در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما با بیان اینکه چند سالی است که خلق پول بانک‌ها شدت یافته است، گفت: بانک مرکزی به علت اینکه این بانک‌ها و حجم منابعی که ایجاد می‌کنند بزرگ است در عمل در شرایطی قرار گرفته است که از جنبه‌های مختلف به او فشار وارد می‌شود و امکان مدیریت و بهسازی ترازنامه بانک‌ها را از دست داده است.

 

وی با بیان اینکه بانک‌ها با خلق پول، بانک مرکزی را دنبال خودشان کشاندند، افزود: بانک مرکزی به رغم هم تلاش هایش فقط توانسته است چند مؤسسه کوچک را با ایجاد پایه پولی، ساماندهی کند.

 

عزیزنژاد با اشاره به اینکه حلقه اصلی پول بانک‌ها به ویژه در بانک‌های خصوصی پابرجاست، گفت: همچنان از بازار بین بانکی، بیشترین سپرده را دریافت و استقراض می‌کنند. لازم است بانک مرکزی برنامه منسجمی داشته باشد و باید از جهات مختلف از این بانک حمایت شود.

 

این کارشناس اقتصادی با بیان اینکه نقدینگی از طریق ایجاد تورم موجب ادامه حیات بانک‌ها شده است، گفت: بانک‌ها از تورم نفع می‌برند. بسیاری از بانک‌ها به ویژه بانک‌های خصوصی برای درست کردن ناترازی خود، به تورم نیاز دارند و چون نرخ‌های سود سپرده بالایی می‌دهند بنابراین اگر تورم بیش از ۲۰ درصد باشد برای آن‌ها به صرفه است و اگر نرخ تورم، کمتر از این مقدار شود بانک‌ها آسیب می‌بینند.

 

عزیزنژاد با اشاره به اینکه بانک های خصوصی چند دسته اند، افزود: برخی بانک های اختصاصی هستند یعنی برخی افراد اقدام به بانگاه اقتصادی کردند تا فقط خودشان منتفع شوند این بانک ها در برخی مواقع خود را از رعایت استانداردهای شورای پول و اعتبار بانک مرکزی مستثنی می کنند. این بانک ها برای صنفی خاص و یا اشخاصی خاص احداث شده اند.

 

این کارشناس اقتصادی با بیان اینکه جالب است که در کشورمان وقتی یک بانک زیان ده باشد باز هم برای مدیریتش سر و دست می شکنند این اتفاق چیزی غیر از پدیده فساد نیست، گفت: این پدیده شوم فقط در بانکداری ایران وجود دارد.

 

عزیزنژاد با اشاره به اینکه مدیران نظام بانکی ما در سطحی از دانش و تجربه نیستند که بتوانند به اصلاحات مورد نیاز نظام بانکی از حیث خلق نقدینگی کمک کنند، ادامه داد: بانک مرکزی برای آن که بتواند از مدیران خوبی برخوردار شود باید شاخص های درستی از حیث اهلیت سنجی داشته باشد بانک مرکزی باید شاخص های یک مدیر نمونه را در شبکه بانکی ابلاغ کند و بر انتصاب ها نظارت دقیقی داشته باشد.

کد خبر 1099886

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha