به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گلپایگان، حجت الاسلام «سید صادق ابطحی» در همایش هیات امنای مساجد شهرستان گلپایگان با بیان اینکه استان اصفهان دارای پنج هزار و ۲۰۰ مسجد که چهار هزار مسجد آن فعال است، گفت: استان اصفهان بیشترین تعداد مسجد در کشور را دارد و این استان با حدود بیش از ۲۳ هزار و ۵۰۰ شهید نیز در کشور، رتبه نخست دارد و به عبارتی دیگر برای هر مسجد، خون شش شهید ریخته شده است.
مسئول امور مساجد استان اصفهان با یادآوری آسیب های مسجد خرمشهر در دفاع مقدس و تعداد بالای مساجد تخریب شده توسط داعش در سال های اخیر، بیان کرد: مسئولیت در برابر مساجد سنگین است و هیات امنای مساجد توانایی پاسخ گوی خون های شهدا را ندارند، مسجدی که در کلام رهبری خانه خدا و مردم و آمیخته از دنیا و آخرت فرد و جامعه است.
وی هیات امنا در مساجد را بازوان امامت جماعت در اداره مسجد ذکر کرد و افزود: روحانی پرهیزکار، خردمند و دلسوز همانند پزشک و پرستار به طبابت معنوی جامعه می پردازد و امامت جماعت همانند اهتمام به یک شغل، دلسوز و وظیفه شناس باشد و درست و به موقع در محل نماز حاضر شود و مباحث مختلفی مانند تفسیر و نهج البلاغه وغیره را به مردم عرضه کند.
نیمی از هیات امنای مساجد جوان باشد
حجت الاسلام ابطحی ضعف جامعه در مباحث عقیدتی و غیره را ناشی از ضعف امامت جماعت و کم کاری های وی بیان کرد و ادامه داد: امامت جماعت باید خودش را همواره آماده نگه دارد و محبت متولیان و هیات امنای مساجد، جوانان را مجذوب کند و محیطی فراهم شود که حضور جوانان در مسجد پر رنگ شود.
مسئول امور مساجد استان اصفهان با تاکید بر موروثی نبودن هیات امنا،، مطرح کرد: ۵۰ درصد از اعضای هیات امنای مساجد باید از جوانها باشند و فرمانده پایگاه بسیج عضو حقوقی این هیات امنا است زیرا هیات امنای جوان توانایی جذب بیشتر جوانها را دارد لذا هیات امنا فضا را برای نیروهای جوان، فراهم کنید.
وی با تاکید بر ایجاد انگیزه برای حضور جوانان در مسجد توسط امامت جماعت، هیات امنا و پایگاه های بسیج، برای حضور پر رنگ جوان ها، نوجوانان ، دانش آموزان در دوران پسا کرونا در مسجد اظهار امیدواری کرد.
حرکت هایی برای احیای محوریت مسجد
حجت الاسلام ابطحی با یادآوری برگزاری موفق طرح های شهید سلیمانی و پویش های کمک های مومنانه با محوریت مسجد، خواستار حضور تیم های واکسیناسیون در مساجد شاخص شد و مطرح کرد: نهاد امور مساجد استان با دادگستری استان اصفهان برای تشکیل دفاتر حل دعاوی در مساجد تفاهم نامه امضا کرده است و این دفتر ها در سطح شهر اصفهان و در ۳۰ مسجد، فعال می شود و این حرکت ها برای احیای محوریت مسجد در جامعه است.
مسئول امور مساجد استان اصفهان، مساجد را به پرداخت ۲۵۰ هزار تومان حق بیمه مسئولیت بدون نام و هزینه کمتر از آن برای بیمه آتش سوزی توصیه کرد و گفت: هیات امنا در استان تهران ردیف بودجه دارد ولی چنین امری در استان اصفهان نیست از این رو برای گرفتن چنین ردیفی در حال رایزنی با نمایندگان مجلس هستیم اما هیات امنا باید بتواند هزینه های عادی مسجد را توسط خيران محل و نمازگزاران تامین کند.
اختیار موقوفه های مسجد با اوقاف اشتباه است
وی با یادآوری اینکه مسجد مرکز انقلاب اسلامی و سپس دفاع مقدس بوده است، از کم توجهی به مساجد در پس از انقلاب، انتقاد کرد و گفت: قرار داشتن اختیار موقوفات مساجد بر عهده اداره اوقاف و امور خیریه کاری اشتباه بوده است زیرا این اداره به دلیل کارهای فراوانی که دارد فرصت رسیدگی به احقاق حق موقوفه ها و سرقفلی ها را ندارد لذا برای برگرداندن امین اموالی موقوفه های مساجد به امور مساجد یا هیات امنای مساجد تلاش می شود.
حجت الاسلام با تاکید بر اینکه مسجد تولیت بردار نیست و کسی که مسجد را ساخته نمی تواند آن را مدیریت کند، بیان کرد: مساجد تحت هیچ شرایطی تعطیل شدنی نیست و اجازه تعطیلی مساجد به دلیل کرونا وجود ندارد اما نماز جماعت و برنامه های دیگر آن می تواند تعدیل و کمرنگ شود.
مسئول امور مساجد استان اصفهان در پایان از شوراهای شهر و روستا خواست که از طریق بودجه فرهنگی شهر برای کارهای فرهنگی مساجد یاری رسانند./
نظر شما