مراسم چهلمین روز ارتحال حاج شیخ مسلم اسماعیلی برگزار می شود+زندگی نامه

مراسم چهلمین روز ارتحال حاج شیخ مسلم اسماعیلی بعد از ظهر امروز چهارشنبه در قبرستان بقیع برگزار می شود.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، مراسم چهلمین روز ارتحال حاج شیخ مسلم اسماعیلی بعد از ظهر امروز (چهارشنبه14مهر) ساعت 15 و 30 دقیقه  با رعایت پروتکل های بهداشتی در قبرستان بقیع در قم برگزار می شود.

 

مرحوم حاج آقا مسلم اسماعیلی که پیکر پاکش در قبرستان بقیع قم در خاک آرمید، یکی از میراث داران فقه و اخلاق حوزه علمیه تهران است که سالهای فراوانی را  در مدرسه آیت الله مجتهدی ساکن بود و  از محضر استاد خود حاج آقا فخر تهرانی بهره های فراوانی برد.

 

مرحوم «حاج آقا مسلم» نیز مانند استادش در قضاء حوائج مؤمنین و گره‌گشایی و رسیدگی به امور شیعیان امیرالمؤمنین (علیه السلام) خصوصا طلاب سعیی بلیغ و تلاشی وافر و مجاهدتی خستگی ناپذیر داشت.

 

 ایشان شاگرد و وارث سیره تربیتی استاد خود مرحوم حاج آقا فخر بود و خود ایشان در وصف استاد خود می‎‌فرمود: حاج آقا فخر از پرکارترین افراد بود و یک مربی وارسته بود که زیر نظر آیت‌الله مجتهدی و در مدرسه علمیه ایشان حجره داشت و به صورت شبانه‌روزی به تربیت طلاب اشتغال داشت. هر طلبه ای هرچه لازم داشت برایش تهیه می کرد و به ارزاق و امور خانوادگی اش رسیدگی می کرد. اما در بوق و کرنا نمی کرد و لذا هنوز هم خدمات ایشان باقی است و مرحوم آیت الله مجتهدی خیلی به ایشان اهمیت می داد.یکی از خاطرات این عالم پارسا این بود که، خداوند به یکی از طلبه ها فرزندی اعطاء کرده بود و از مثل اینکه از لحاظ مالی در مضیقه بود و این مطلب را کسی نمی دانست ولی حاج آقا فخر برای گذران زندگی و معیشت این طلبه بصورت پنهانی کمک مالی و اقلامی از قبیل برنج و روغن به صورت غیر مستقیم برای این طلبه ارسال کرده بود.

 

 مرحوم حاج آقا مسلم در خصوص استاد خود می فرمود،استاد ما به حسب ظاهر آن موقع مشغول درس نبود. ولی به طلبه ها می گفت، اگر به درستان لطمه ای بخورد، حرام که از امکانات حوزه علمیه استفاده کنید. گاهی حاج آقا فخر یک  جعبه سیب می خرید و شبها به طلبه هایی که آنجا بودند می گفت: سیب بخورید. بعضی از طلبه ها آن موقع نمی توانستند سیب بخرند. حاج آقا فخر و آقای مجتهدی استحباب را در وجود ما تزریق می کردند. گاهی انجیر می خرید و در گوشه حجره می گذاشت و می گفت: هر طلبه ای صبح ها یک انجیر بخورد.

 

مرحوم حاج آقا مسلم نیز به تاسی از استاد خود این سیره همدردی را در پیش گرفت، بطوری که تلفن منزل و همراه ایشان غالباً مشغول بود و برقراری تماس با او بسیار سخت بود و ایشان مدام در حال پاسخگویی به مردم وگره‌گشایی از مشکلات مردم بودند. درخواست استخاره، مشاوره خانوادگی، رفع مایحتاجات مادی و معنوی بیماران و بدهکار افراد نمونه هایی از مشکلاتی بود که افراد برای رفع آنها به حاج آقا مسلم رجوع می کردند.بود. همینطور تلفن بود پشت تلفن و زنگ پشت زنگ.. سبحان الله..

 

این‌پیرمرد خستگی را خسته کرده بود! و عجیب‌تر اینکه این برنامه‌ی یک روز و دو روز او نبود! بخشی جدایی ناپذیر از زندگی او طی دهها سال بود.

 

درب منزلش برای همه باز بود، نه حاجب و دربانی داشت ؛ و نه ساعت خاصی برای جلوس و ملاقات.. و نه به هماهنگی قبلی نیاز بود. کسی را دست خالی بر نمی گرداند. از طلاب غیر ایرانی که تحت فشار فقر ومحرومیت بودند بگیرید تا ایتام و بیچارگان و آوارگان و.. هر کسی را به فراخور حال ونیازمندی اش، با رویی گشاده و چهره‌ای خندان پذیرایی می کرد و گره گشایی می کرد.

 

پیام تسلیت امام جمعه قم

همزمان با رحلت ایشان،آیت‌الله سید محمد سعیدی امام جمعه و نماینده ولی فقیه در استان قم با صدور پیامی درگذشت حجت‌الاسلام والمسلمین مسلم اسماعیلی را تسلیت گفت.

اذا مات العالم ثلم فی الاسلام ثلمه لا یسدها شیء

خبر درگذشت روحانی وارسته، پارسا و خیر نیک‌اندیش جناب حجت الاسلام والمسلمین حاج شیخ مسلم اسماعیلی رحمت اله علیه موجب تاسف و تاثر فراوان گردید.

 

این روحانی جلیل القدر و انقلابی در طول دوران حیات با برکت خویش زاهدانه و بی توجه به زخارف دنیا زیست و مجاهدانه و با روحیه جهادی در پی کسب رضای الهی بود.

 

ترویج عملی مکتب اسلام و اهل بیت علیهم السلام و برپایی مخلصانه مجالس ذکر خاندان عصمت و طهارت علیهم السلام به ویژه مجالس روضه حیات بخش سیدالشهدا علیه السلام طی مدت چهل سال از دیگر افتخارات این عالم بزرگوار می‌باشد.

 

تلاش بی‌وقفه او برای تامین نیازهای مختلف مراجعه کنندگان اعم از ایرانی و غیر ایرانی که عمدتا از نیازمندان بودند و رفتار سخاوتمندانه با آنان و انجام امور عام المنفعه و اقدام برای توانمندسازی افراد نیازمند از دیگر صفات نیک او بود.

 

در جوار بارگاه کریمه اهل بیت علیهم السلام مصیبت فقدان این عالم وارسته و خدوم را به مقام معظم رهبری مدظله العالی و به خانواده محترم ایشان و علاقه‌مندان آن مرحوم تسلیت گفته، از درگاه الهی برای آن مرحوم رحمت واسعه و برای عموم بازماندگان صبر و اجر مسئلت می‌کنم.

 

حاج شیخ مسلم اسماعیلی همواره دستگیر مستمندان بود

 

آیت الله محمدمهدی شب زنده دار، عضو شورای عالی حوزه های علیمه نیز در درس خارج اصول خود، به مناسبت رحلت حجت الاسلام و المسلمین حاج شیخ مسلم اسماعیلی گفت: آقای حاج شیخ مسلم اسماعیلی، سالیان عدیده‌ای است که من ایشان را می‌شناختم، از کسانی بود که به امور اخلاقی و دینی و همچنین فریادرسی به مردم و نیازمندان، اهتمام ویژه داشت.

 

آیت الله شب زنده دار بیان کرد: آقای حاج شیخ مسلم اسماعیلی وضعیت مالی خوبی نداشت، اما در رسیدگی به نیازمندان اهتمام فراوانی می ورزید.

 

عضو شورای عالی حوزه های علیمه ابراز داشت: ایشان حتی نسبت به افغانستان و مراکز علمی افغانستان و تهیه کتاب و ارسال به آنجا توجه ویژه ای داشت و همواره دستگیر مستمندانی که از جهات مالی نیاز داشتند، بود.

 

استاد برجسته درس خارج حوزه علمیه قم گفت: مردم هم که صدق و صفای حاج شیخ مسلم اسماعیلی را دیده بودند بنابر اعتماد به وی در دستگیری از مستمندان، به ایشان کمک می‌کردند و باید گفت آن مرحوم واسطه در خیر بود، اما متأسفانه ما ایشان را هم به خاطر ابتلا به کرونا از دست دادیم، ان شالله اعمال خوب ایشان سب رحمت الهی وی شود.

 

همچنین رئیس سازمان تبلیغات اسلامی با صدور پیامی درگذشت حجت‌الاسلام‌والمسلمین مسلم اسماعیلی را تسلیت گفت.

 

مرحوم حجت‌الاسلام‌ اسماعیلی، پناه مستمندان و نیازمندان بود

 

با تأسف فراوان باخبر شدم عالم وارسته، معلم اخلاق و پناه مستمندان و نیازمندان، جناب حجت‌الاسلام و المسلمین آقا مسلم اسماعیلی از زندگی دنیوی رخت بربستند و حیات ابدی آغاز نمودند.

 

سلوک اخلاقی ایشان که برگرفته از استاد عالی‌مقام و عالم زاهد جناب حاج آقافخر تهرانی بود، پلکانی برای تربیت نفوس صالحه نزد شاگردان ایشان شده بود. منزل ساده ایشان در قم که برای بسیاری از نیازمندان و تنگ‌دستان ایرانی و غیر ایرانی شناخته شده بود، ملجأ دائمی این عزیزان بود.

 

اینجانب ضایعه درگذشت آن فقید سعید را به خانواده مکرم، شاگردان و علاقه‌مندان و همچنین طلاب حوزه‌های علمیه تسلیت عرض می‌کنم و از خداوند منان برای روح بزرگش رضوان الهی، علو درجات و هم‌نشینی با اولیایش و برای بازماندگان و وابستگان صبر و اجر مسئلت دارم.

 

پیگیری و استمرار طریق نورانی ایشان در زمینه رسیدگی به فقرا و تربیت اخلاقی شاگردان و طلاب بر گُردهٔ همه ما به خصوص فضلای ارجمند و روحانیون دلسوز بیش از پیش احساس می‌شود.

 

کد خبر 1102241

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha