به گزارش خبرگزاری شبستان از زاهدان، دکتر حسین مدرس خیابانی در حاشیه جلسات ستاد های کشوری و استانی مدیریت کرونا گفت: به موازات افزایش درصد پوشش واکسیناسیون در سیستان و بلوچستان تحلیل های آماری توسط کارشناسان بهداشت و درمان نیز تکمیل شده و بر اساس این شواهد تاثیر واکسیناسیون در کاهش مرگ و میر بیماران کرونا مثبت در سیستان و بلوچستان به اثبات رسیده است.
وی با اشاره به افزایش 3 برابری میزان تزریق واکسن کرونا در سیستان و بلوچستان در شهریورماه امسال به نسبت ماه قبل از آن گفت: با گشایشی که در روند واردات و تولید واکسن صورت گرفته است هیچ محدودیت در زمینه دسترسی استان به واکسن وجود ندارد و برای رسیدن به درصد پوشش مورد انتظار یعنی 70 تا 80 درصد نیازمند مشارکت و همراهی بیشتر مردم استان هستیم.
دکتر مدرس خیابانی آغاز مجدد فعالیت های اجتماعی و اقتصادی از قبیل فعالیت مراکز آموزشی و دانشگاه ها را از اهداف و برنامه های دولت عنوان کرد و گفت: برای تامین سلامت مردم در ماه های آتی چاره ای بجز رعایت شیوه نامه های بهداشتی و افزایش درصد پوشش واکسیناسیون نداریم.
استاندار سیستان و بلوچستان با اشاره به استمرار واکسیناسیون افراد بالای 18 سال گفت: تا صبح روز جمعه 16 مهرماه 789 هزار و 663 نفر از هموطنان عزیزمان در استان سیستان و بلوچستان نوبت اول واکسن کرونا را دریافت کرده اند که این تعداد 45 درصد جمعیت هدف را شامل می شود.
وی با اشاره به آغاز واکسیناسیون مقطع سنی 12 تا 18 سال نیز گفت: تا کنون 101 هزار و 198 واکسن نوبت اول به این گروه سنی تزریق شده است.
دکتر مدرس خیابانی در عین حال بر ضرورت تسهیل و سرعت بخشیدن به روند واکسیناسیون دانش آموزان تاکید کرد و گفت: در هفته پیش رو مراکز اختصاصی تزریق واکسن کرونا ویژه دانش آموزان در تعدادی از آموزشگاه های منتخب استان راه اندازی می شود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان نیز با اشاره به گذشت 7 ماه از تزریق نخستین واکسن کرونا در سیستان و بلوچستان گفت: بر اساس بررسی های اپیدمیولوژیک از اول خرداد ماه تا کنون 94 درصد از متوفیان با نتیجه مثبت کرونا فاقد سابقه واکسیناسیون کووید ۱۹ بوده اند.
دکتر سید محمد هاشمی شهری با اشاره به اینکه در شهریور ماه 1400 تعداد کل موارد ابتلا به نسبت تیر ماه حدود 70 درصد و به نسبت مرداد ماه حدود 50 درصد کاهش داشته است در این ماه تعداد موارد بستری به نسبت مرداد ماه حدود 40 درصد کاهش یافته است
وی افزود: بعد از موج تابستان 1400 که به نوعی موج چهارم همه گیری در سیستان و بلوچستان بود و به دلیل ورود سوش جهش یافته دلتا اتفاق افتاد، در حال حاضر روند کاهش موارد کووید همچنان استمرار داشته و استان به حالت نسبتا پایداری رسیده است.
دکتر هاشمی شهری افزایش بیماریابی و تشدید طرح خانه و محله محور شهید حاج قاسم سلیمانی، شروع واکسیناسیون در استان و کاهش گروه های سنی دریافت کننده واکسن در کنار افزایش محسوس رعایت شیوه نامه های بهداشت از سوی مردم از علل اصلی این روند عنوان کرد.
به گفته دکتر هاشمی بعد از موج چهارم استانی و همزمان با موج پنجم کشوری، استان سیستان و بلوچستان جزو نخستین استان ها بود که تعداد قابل توجهی از شهرستان های آن وضعیت آبی پیدا کردند و هم اکنون تمام شهرستان ها در وضعیت زرد یا آبی قرار دارند.
وی در عین حال با هشدار در زمینه احتمال وقوع موج بعدی همه گیری در استان گفت: متاسفانه بررسی های میدانی نشان دهنده کاهش رعایت شیوه نامه های بهداشتی و از جمله استفاده از ماسک در اماکن عمومی است و این در حالی است که همه مردم و حتی کسانی که واکسن دریافت کرده اند هم باید تا اطلاع ثانوی رعایت این شیوه نامه ها را جدی بگیرند زیرا بر اساس شواهد اپیدمیولوژیک وقوع موج جدید همه گیری در ماه های آبان و آذر دور از انتظار نیست.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در خصوص آخرین وضعیت آماری ابتلاء به کرونا در استان هم گفت: خوشبختانه در 24 ساعت منتهی به صبح امروز شنبه 17 مهر ماه 1400 هیچ مورد فوت بیمار کرونا مثبت در استان نداشتیم و تعداد کلّ موارد فوت با نتیجه مثبت آزمایشگاهی بر روی عدد 2524 متوقف شده است. دکتر هاشمی شهری موارد مثبت جدید کشف شده در 24 ساعت قبل را 46 نفر عنوان کرد و افزود: تعداد موارد مثبت استان هم به عدد 125 هزار 121 رسیده است.
شایان ذکر است این جلسه صبح شنبه 17 مهرماه 1400 در سالن جلسات استانداری سیستان و بلوچستان به ریاست دکتر حسین مدرس خیابانی و به صورت ارتباط مستقیم با ستاد کشوری مدیریت کرونا برگزار شد.
نظر شما