ترویج فرهنگ صلح و سازش سبب اتحاد، انسجام بین مسلمانان است

رزم، بر ضرورت نهادینه سازی فرهنگ صلح و سازش د جامعه تأکید کرد و گفت: فرهنگ صلح و سازش سبب اخوت و برادری شده و اتحاد، انسجام و تقویت مسلمانان و اسلام در جامعه، منطقه ودر سطح بین الملل بدنبال خواهد داشت

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از خرم آباد، «محمد رزم»، امروز(18مهر)، در مراسم صلح و سازش یک فقره پرونده قتل در روستای شرف بگ از توابع بخش بیرانوند،اظهارداشت: ایل بیرانوند یکی از ایلات بزرگ استان است که مردمانی با گذشت و با سخاوت دارد که تمرکز جمعیتی این ایل در بخش بیرانوند است.

 

 

رئیس کل دادگستری استان لرستان با اشاره به اینکه  تعداد قابل توجهی از مردمان این ایل در شهر های خرم آباد، بروجرد، پلدختر و استان های ایلام و خوزستان ساکن هستند که جمعیت آنها نزدیک به 4۰۰هزار نفر اعلام شده است، افزود: ایل بیرانوند دارای مردمانی سنتی مذهبی ،انقلابی و ولایتمدار است.

 

وی ادامه داد: این ایل در مبارزه با رژیم طاغوت و استبداد رضا شاه پیشتاز بوده و این موضوع  در تاریخ هم ثبت شده است، ایلی که در دوران دفاع مقدس با تقدیم ۶۰۰ شهید والا مقام به نظام مقدس جمهوری اسلامی در دفاع از تمامیت ارضی کشور سنگ تمام گذاشته و تعداد ۱۲۰ نفر از این شهدا  ساکن همین بخش بیرانوند بوده اند.

 

رئیس شورای قضایی لرستان با ابراز اینکه این مراسم صلح و سازش در کمال صفا و صمیمیت برگزار شده است، از اولیای دم تشکر و قدر دانی کرد و این کار اولیا دم را بزرگ و وصف ناشدنی دانست.

 

وی بیان داشت: گذشت و بخشش یکی از خصلت ها بزرگ ایل بیرانوند هست و این ایل به خصلت های حسنه گذشت و مردانگی و جوانمردی مشهور است و گذشت و صلح و سازش در آموزه های دینی، آیات قرآنی و احادیث از قداست بالایی برخوردار است.

 

رزم عنوان داشت: قوه قضاییه و دادگستری استان لرستان به دنبال تبیین این موضوع و جایگاه آن به عنوان یکی از سیاست های محوری قوه قضاییه و سند تحول قضایی و فرهنگ سازی صلح و سازش در جامعه که به تایید مقام معظم رهبری رسیده است، می باشد.

 

وی با بیان اینکه فرهنگ صلح و سازش سبب اخوت و برادری شده و اتحاد، انسجام و تقویت مسلمانان و اسلام در جامعه، منطقه ودر سطح بین الملل بدنبال خواهد داشت، گفت: رضایت اولیای دم در این قبیل پرونده ها با شجاعت، بردباری و مناعت طبع یک موضوع مهم و ریشه دار در استان لرستان است.

 

وی با بیان اینکه  این جلسه یک آیین بومی، دینی و منطقه ای است و یک سنت دیرینه و حسنه است که ریشه در اعماق جان و دل مردم عزیز عشایر استان بخصوص ایل بیرانوند دارد، خاطرنشان کرد: به روایت آمار بیشترین صلح و سازش در ایل بیرانوند اتفاق افتاده است.

 

رزم با بیان اینکه گذشت از حق و حقوق شرعی و قانونی کار افراد بزرگ و بزرگ اندیش است که هیچ وقت دنبال کینه و تفرقه و نفاق و به دنبال انتقام جویی شخصی نیستند، عنوان داشت: مردم ایل بیرانوند با خصلت ها و صفات برجسته ای که دارند گذشت و اخوت و  برادری در میان آنها جریان دارد که بیشترین خون صلح استان در این ایل انجام شده است.

کد خبر 1103591

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha