به گزارش خبرگزاری شبستان، رضا احمدی ، مدیر نظام رده بندی سنی بازی های رایانه ای یادداشتی در مورد بازی های دیجیتال در اختیار خبرگزاری شبستان گذاشته است که بدین شرح است:
با ساخت اولین بازی رایانهای کمتر کسی فکر میکرد که صنعت بازیهای رایانهای به این سرعت پیشرفت کند. امروزه بازیهای رایانهای دارای مخاطبین گستردهای میباشند كه قشر وسیعی از افراد، اعم از بزرگ و كوچک و زن و مرد را شامل میشوند. یكی از مهمترین دلایل گرایش وسیع افراد به بازیهای رایانهای این است كه فرد در برخورد با این دنیای تعاملی و جدید، میتواند مفاهیمی چون شجاعت، ترس، لذت، سرعت، قدرت، مدیریت و امثال آنها را تجربه نماید. تجربه ای که شاید در دنیای واقعی و در مدت زمانی کوتاه امکان پذیر نباشد. البته تجربه های ناشی از نوع استفاده از بازیهای رایانهای می تواند برای بازیکنان، مفید و کارآمد و یا مضر و نامناسب باشد. برای اینکه بازیهای رایانهای تجربه ای مفید، کارآمد و سرگرم کننده برای بازیکنان باشند، نیاز است فرهنگ صحیح استفاده از بازیهای رایانهای در جامعه فراگیر شود. در فراگیر شدن این فرهنگ افراد مختلفی نقش اساسی دارند، مسئولین و سیاست گذاران که باید قوانینی را در حوزه بازیهای رایانهای تصویب کنند، نظام های ردهبندی سنی بازیهای رایانهای که با توجه به فرهنگ جامعه خود بازی ها را ردهبندی سنی می کنند و البته خانوادهها و خود بازیکنان که نقش ویژه ای را در نهادینه کردن فرهنگ صحیح استفاده از بازیهای رایانهای بر عهده دارند.
یکی از اصول مهم در فرهنگ صحیح استفاده از بازیهای رایانهای توجه به رده سنی در نظر گرفته شده برای هر بازی است. با توجه به وجود صحنههای غیراخلاقی، خشن، دلهرهآور و از این قبیل، در بسیاری از بازیها و همچنین نگرانیهای فرهنگی، تربیتی و اجتماعی خانوادهها و مسؤولین فرهنگی جوامع مختلف، نظام هایی طراحی و تدوین شدند تا بازی ها را بر اساس محتواهای آسیب رسان هر یک از آنها ردهبندی سنی کنند تا از این طریق اطلاعات بیشتری را جهت انتخاب بهتر بازی در اختیار خانوادهها و بازیکنان قرار دهند. متاسفانه در کشور ما درصد کمی از خانوادهها و بازیکنان نظام ردهبندی سنی ESRA را میشناسند و به همین دلیل به ردههای سنی تخصیص یافته به بازی ها خیلی کم توجه می کنند این در حالی است که در کشورهای توسعه یافته مانند آمریکا، بیش از 85% از پدر و مادرهایی که با فرزندشان بازی می کنند، به خوبی با نظام ردهبندی ESRB آشنایی دارند و بیش از 80% از آنها به بازیهایی که فرزندشان انجام میدهد توجه دارند. یکی دیگر از مواردی که می تواند به فرهنگ صحیح استفاده از بازی ها کمک کند همراه بودن پدرها و مادرها با فرزندانشان در هنگام بازی کردن است که باعث می شود اعضای خانواده زمان بیشتری با یکدیگر سپری کنند و از این طریق نیز نظارت بیشتری بر بازیهایی که فرزندانشان انجام می دهند، داشته باشند. طبق آخرین پیمایش هایی انجام شده توسط دایرک (مرکز تحقیقات بازیهای دیجیتال) میانگین سن بازیکنان ایرانی 22 سال است این در حالی است که در کشور آمریکا میانگین سن بازیکنان 31 سال میباشد و شاید این موضوع نشاندهنده همراهی بیشتر خانوادهها با فرزندانشان در هنگام بازی کردن باشد.
امیدواریم با درایت مسئولان زیربط این حوزه و آشنایی بیشتر خانوادهها با بازیهای رایانهای و نظارت دقیقتر آنها از بازیهایی که فرزندانشان انجام میدهند (بازیهایی که مناسب سن فرزندانشان باشد) شاهد فرهنگ سازی صحیح در حوزه بازیهای رایانهای باشیم.
نظر شما