به گزارش خبرگزاری شبستان از خرم آباد، « شیرزاد نجفی» امروز در جلسه شورای هماهنگی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اظهار داشت: تغییر اقلیم، گرم شدن کره زمین، کمبود آب و بیابان زایی یک هشدار جدی است و اگر در کشور خواهان امنیت غذایی و خودکفایی هستیم حفظ آب، خاک و پوشش گیاهی ضامن این امنیت است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان لرستان به گوشه ایی از اقدامات صورت گرفته توسط منابع طبیعی و آبخیزداری استان اشاره کرد و افزود: زراعت چوب، اصلاح و احیای مراتع، توسعه جنگلکاری، ذخیره گاه جنگلی، طبیعتگردی، اقدامات آبخیزداری و آبخوانداری و ... از جمله این اقدامات است.
وی گفت: در دو سال گذشته اقدامات بسیار چشمگیری در راستای مهار سیلاب خصوصا در شهرهای خرم آباد و پلدختر انجام شده و این اقدامات تاثیر بسیار زیادی در کنترل سیلاب و اخذ رسوب داشته که در صورت تامین اعتبار و تکمیل پروژه های نیمه تمام می توان خسارات وارده به نقاط سیل گیر رو به حداقل رساند.
نجفی با بیان اینکه هر هکتار عملیات آبخیزداری ۵۳۰ مترمکعب آب را در زمین نفوذ می دهد، عنوان کرد: ۱۴ پروژه اجرایی امسال در اداره کل انجام می گیرد که ۶ پروژه در راستای تولید، ۵ پروژه در راستای اشتغال و ۳ پروژه در راستای مانع زدایی خواهد بود.
این مقام مسوول در بخش دیگری از سخنان خود، حجم آب ذخیره شده، نفوذ سالیانه، کنترل فرسایش، کنترل رسوب، افزایش تولید علوفه، پتانسیل کنترل و کاهش تبخیر، ایجاد فرصتهای شغلی و ... را از جمله فواید اجرای عملیات های آبخیزداری دانست و اظهار کرد: کمبود نیرو و اعتبار، تخریب جنگل ناشی از ایجاد خطوط لوله نفت و گاز و عملیات های خودسرانه برخی از ادارات و شرکت ها در جنگل و مراتع از جمله معضلاتی است که گریبانگیر منابع طبیعی استان شده است.
نظر شما