به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، علی جدی، مسئول تحقیق و تفحص از صنعت نساجی شب گذشته (دوشنبه 25 مهر) در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما با اشاره به اینکه بیش از ۹۰ درصد تولیدکنندگان پوشاک کشور از بخش خصوصی هستند، گفت: در شرایطی که کشور دچار کمبود ارز است حدود ۲ میلیارد دلار ارز برای پوشاک خارجی از کشور خارج میشود. باید ارادهای برای برخورد، پیگیری و شناسایی قاچاق در کشور در خودمان ایجاد کنیم. قوانین در این باره دست ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز را باز گذاشته است.
وی با اشاره به اینکه مبادی قاچاق هم در کشور کاملا شناخته شده است و چیز پیچیدهای نیست که برای ستاد مبارزه با قاچاق، شناخته شده نباشد، گفت: این ستاد به راحتی میتواند برای مقابله با آن ورود کند، اما هر زمانی از آنها میخواهیم ورود کنند، میگویند بخشی را کولبران وارد میکنند که نمیشود با آنها برخورد کرد، زیرا شغل و معیشت آن هاست. اما این را نمیگویند که یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار قاچاق پوشاک، شاید بیش از صدها هزار شغل را در کشورمان زمین زده است و شاید اگر جلوی این قاچاق گرفته و تولید داخلی تقویت شود، تعداد زیادی شغل ایجاد میشود که به کولبری نیازی نخواهد بود.
مسئول تحقیق و تفحص از صنعت نساجی با ابراز تاسف از اینکه هر کدام از دست اندرکاران مقابله با قاچاق، دیگری را مقصر میدانند در حالی که شرح وظایف هر کدام از آنها مشخص است، گفت: مبادی ورودی قاچاق، مشخص است و این رقم ورود قاچاق نمیتواند فقط از طریق لنجها و کوله بران باشد بلکه مستند داریم که بسیاری از آنها از مبادی رسمی وارد میشود.
جدی با اشاره به اینکه قاچاق از طریق کولبران به اندازهای نیست که بخواهیم آن را در اولویت برخورد قرار دهیم، ادامه داد: انبوه تولیدات پوشاک به علت تبعات ناشی از کرونا در انبارهای مختلف مانده است و اگر ستاد مقابله با قاچاق کالا با قاچاق پوشاک برخورد نکند صنعت پوشاک کشور، زمین خواهد خورد.
مسئول تحقیق و تفحص از صنعت نساجی با بیان اینکه باید در ساختارهای تصمیم گیری کشور برای صنعت نساجی و پوشاک ساختار قدرتمندي تعریف کنیم، افزود: مجموعه تولید کننده ها هنوز اطمینان به مجموعه حاکمیتی مانند وزارت صمت ندارند. ما صرفاً اعلام می کنیم که شناسه تعریف کنید ولی مشوقی برای آن تعریف نکردیم.
جدی با اشاره به اینکه در زمینه پوشاک کشور نزدیک به 8 میلیارد دلار گردش مالی داریم، گفت: ما در همه حوزه های صنایع در کشور نهاد تصمیم گیری داریم ولی در موضوع پوشاک بالاترین نهاد در حوزه نساجی و پوشاک مدیرکل دفتر صنایع نساجی و پوشاک وزارت صمت است که نفوذ لازم در تصمیم گیری و ساختارها ندارد.
نظر شما