میزان باسوادی در خراسان جنوبی به ۹۸ درصد می‌رسد

مرتضوی گفت: میزان باسوادی در خراسان جنوبی طبق پیش بینی ها تا پایان سال ۱۴۰۰ به نرخ قابل قبول ۹۸ درصدی می‌رسد.

«مهدی مرتضوی» در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در بیرجند با بیان اینکه براساس سرشماری سال 95 حدود 19 هزار و 440 نفر بی سواد 10 تا 49 ساله در خراسان جنوبی وجود دارند که این آمار با توجه به خوداظهاری افراد و گذشت 5 سال از آخرین سرشماری، امروز خیلی دقیق نخواهد بود.

 

وی با اشاره به اینکه معاونت سواد آموزی آموزش و پرورش خراسان جنوبی تلاش دارد تا سالانه بیش از هزار نفر از افراد بی‌سواد را شناسایی و آموزش دهد، گفت: طی پنج سال گذشته بیش از 5 هزار نفر شناسایی و به سمت کلاس‌های درس هدایت شدند.

 

معاون سواد آموزی آموزش و پرورش خراسان جنوبی با اشاره به اینکه دوره های سواد آموزش شامل سه دوره است، ادامه داد: دوره بی سوادان مطلق، دوره تحکیم که برای تعمیق و تحکیم آموخته های سوادآموزان است و دوره انتقال که کسی که این دوره را طی کند مدرکی معادل پایان دوره ابتدایی را اخذ می‌کند.

 

مرتضوی با اشاره به اینکه چنانچه فرد جدیدی در استان از آموزش بازنماند، تا پایان سال سطح بی سوادی در استان به کمترین نرخ خود خواهد رسید، گفت: میزان باسوادی در خراسان جنوبی طبق پیش بینی ها تا پایان سال 1400 به نرخ قابل قبول 98 درصدی می‌رسد.

 

وی افزود: سالانه در مجموع سه دوره سواد آموزی در استان بیش از سه هزار نفر شرکت می کنند و دوره های را می گذرانند، علاوه بر اینها طرح‌های متعددی از جمله طرح خواندن با خانواده و نماز کلید بهشت و مقدمات رایانه هم در معاونت سواد اموزی برای افراد بی سواد دنبال می شود.

 

معاون سواد آموزی آموزش و پرورش خراسان جنوبی با اشاره به طرح خودآموز در معاونت سواد آموزی آموزش و پرورش بیان کرد: در این طرح بستگان، فرزندان، خواهر و برادر و یا نزدیکان فرد بی سواد می توانند پدر و مادر و یا فرد بی سواد داخل منزل شان را آموزش بدهند و با سواد کنند، آموزش و پرورش هم مبلغی را برای آموزش فرد به حساب فرد بی سواد واریز می کند که هر کس که به او آموزش داده است در اختیارش قرار دهد.

 

مرتضوی با اشاره به اینکه یکی از موضوعات مهم در بحث سواد آموزی در استان موضوع شناسایی و فرهنگ سازی است، گفت: افرادی که از نعمت سواد محروم شدند افرادی هستند که در زمانی که شرایط برای آنها فراهم بوده است به دلایلی نتوانستند آموزش ببنند لذا همه دستگاههای فرهنگی، رسانه ها، ائمه جمعه و جماعت مساجد و دستگاههای مختلف در بحث شناسایی و فرهنگ سازی کمک کنند تا افراد بی سواد به سمت کلاس های سواد آموزی هدایت شوند، چراکه در استانی که مهدپدران علم و استان علم و ادب است نباید بی سوادی داشته باشیم.

 

 

 

 

کد خبر 1107052

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha