به گزارش خبرگزاری شبستان از رشت، اعضای کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس که برای بررسی مشکلات حوزه آموزش و تحقیقات استان گیلان با دعوت «محمدرضا احمدی سنگری» نماینده مردم رشت و خمام در مجلس به گیلان سفر کرده اند در زوط اول سفر خود به بازدید از پروژه ها و ظرفیت های آموزشی گیلان پرداخته و در جریان مشکلات استان قرار گرفتند.
اعضای کمیسیون در دومین روز از سفر خود امروز(۳۰ مهر) در شورای معاونان، مدیران و روسای آموزش و پرورش گیلان حضور یافته و به سوالات مطروحه پاسخ دادند و موارد مهمی را هم از اقدامات کمیسیون برشمردند.
«علیرضا منادی» با بیان اینکه کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس هم در آموزش و پرورش و هم در بخش آموزش عالی ورود میکند عنوان کرد: ما در آموزش و پرورش کارهای خوبی انجام دادیم و اقدامات موثری انجام شد.
رییس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس اظهار داشت: از دیگر اقدامات ما در کمیسیون این بود که بحث صندوق ویژه فرهنگیان را با جدیت پیگیری کردیم و با تلاش های کمیسیون هر فرهنگی میتواند از منابع آن بهرهمند شوند.
منادی ۵۰ هزار میلیارد تومان را سرمایه صندوق فرهنگیان اعلام کرد و گفت: در رتبهبندی فرهنگیان ما به دنبال پول دادن به معلمان نیستیم بلکه درصدد ارتقای جایگاه معلمان و امکان رقابت پذیری آنان هستیم.
رییس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس تصریح کرد: کرونا به ما ثابت کرد ما در فضای جدیدی وارد شدیم در حالی که بسیاری از مدارس ما با آموزش مجازی آشنایی نداشتند که البته در ادامه این مشکلات برطرف شد و آموزش و پرورش خوب درخشید.
منادی ارتقای کیفیت آموزش در آموزش و پرورش دوران کرونا را مورد تاکید قرار داد و افزود: در مورد رتبه بندی هم کمیسیون آموزش و تحقیقات رایزنیها و تلاش های زیادی انجام داد و سرانجام هم محقق شد.
وی آموزش مهارتهای لازم به دانش آموختگان را هم لازم دانست و عنوان کرد: در صورت مهارت افزایی بیکاری در کشور تعدیل میشود همچنین مجلس به امر شرکتهای دانشبنیان هم توجه ویژهای دارد.
منادی وجود شش هزار شرکت دانشبنیان در کشور را کم دانست و اظهار داشت: سال گذشته ۱۰ هزار میلیارد تومان برای امر نوسازی مدارس کشور اختصاص دادیم که البته با این حجم افزایش مصالح ساختمانی باید این بودجه افزایش یابد.
وی ارایه اینترنت رایگان به معلمان و دانشآموزان و مکاتبات زیاد مجلس در این مورد را هم مورد توجه قرار داد و اظهار داشت: ساماندهی نیروهای حقالتدریسی هم در دستور کار مجلس قرار دارد و ما هم این موضوع را به شکل ویژه پیگیری میکنیم.
رییس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس اضافه کرد: گیلان دارای مناظر زیبایی است و نباید از مشکلات آن غافل شویم و باید بودجه گیلان را در حوزه ساخت و ساز مدارس به شکل ویژه افزایش دهیم.
منادی در پایان تصریح کرد: ساماندهی نیروهای قراردادی در دستور کار کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس قرار می گیرد.
«احمدی لاشکی» نیز در این جلسه اظهار داشت: از تلاشهای کمیسیون آموزش و تحقیقات در بحث رتبهبندی معلمان به شکل ویژه تقدیر و تشکر میکنم زیرا کار بزرگی انجام شد.
معاون حقوقی و امور مجلس وزارت آموزش و پرورش خاطرنشان کرد: اصلاح مواردی از رتبهبندی فرهنگیان در مجلس آن هم در یک مدت بسیار کوتاه امر مهمی بود که با همت نمایندگان عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس عملیاتی شد.
«حسین امامی راد» نیز در این جلسه ضمن ابراز خرسندی از حضور در استان گیلان افزود: جایگاه و تاثیر معلم در جامعه بسیار ویژه است زیرا این حرفه سختیهای بسیاری دارد.
نماینده چناران، طرقبه و شاندیز در مجلس تصریح کرد: نهضتی ها، خرید خدماتیها، معلمان غیردولتی، حقالتدریسی ها اینها نیروهایی هستند که باید برای تعیین تکلیف آنها اقدام کنیم تا ظرفیت آنها در امر آموزش و تعلیم و تربیت هدر نرود.
«رضا حاجی پور» دیگر عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس نیز در این جلسه موارد مهمی را ابراز داشت و تصریح کرد: دولت گذشته تنها پنج هزار میلیارد برای رتبهبندی اختصاص داده بود و در امور مختلف با ما صادق نبود.
سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس از حساسیت بالای کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در بحث رتبه بندی سخن گفت و اظهار داشت: انگیزه ما این است که رتبه بندی هر طور که شده اجرایی شود ما در کنار معلمان هستیم و دولت هم باید به هر نحو که شده اعتبارات رتبهبندی را تامین نماید.
«مهدی اسماعیلی» نیز در این جلسه ابراز داشت: باید اقتصاد آموزش و پرورش را جدی بگیریم وگرنه مشکلات این حوزه حل و فصل نخواهد شد.
دیگر عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس خاطرنشان کرد: گیلان زمانی در حوزه آموزش و پرورش سرآمد بود اما الان در حال عقب گرد است بنابراین باید با همت نمایندگان چنین مشکلاتی ریشهیابی و حل و فصل شود.
نظر شما