به گزارش خبرگزاری شبستان از انزلی، «احمد دنیامالی» امروز(جمعه،۳۰مهر) در جلسه با اعضای کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با اظهار داشت: قبلا حریم تالاب ۱۵ هزار و ۳۰۰ هکتار بود که در سال ۹۳ و با اتخاذ یکسری تصمیمات غیرکارشناسی حریم آن به ۲۵ هزار هکتار افزایش یافت و باعث شد در چند سال اخیر مردم هیچ ملجا و پناهی برای رفع مشکلاتشان نداشته باشند.
نماینده مردم انزلی در مجلس با بیان اینکه به علت تصمیمات اتخاذ شده برخی روستاها تا ۶۰ درصد و برخی فقط تا ۲۰ درصد جزو حریم تالاب قرار گرفتند افزود: این هفته در شورای حفظ حقوق بیت المال موضوع تعیین اراضی محدوده تالاب انزلی را مطرح میکنیم.
عضو کمیسیون عمران مجلس با بیان اینکه ۱۱ رودخانه در حوضه آبریز تالاب انزلی قرار دارند تصریح کرد: باید در قالب طرح ملی نجات تالاب که در حال پیگیری است به گونهای برنامهریزی شود تا تنها یک دستگاه به عنوان متولی در حوزه تالاب انزلی پاسخگو باشد.
وی با تاکید بر اینکه باید نمایندگان در طرح ملی نجات تالاب انزلی به نمایندگان گیلان کمک کنند تا یک دستگاه به عنوان متولی معرفی شود اضافه کرد: باید تنها یک دستگاه امر حفاظت از تالاب را بر عهده داشته باشد و فقط در این صورت است که میتوانیم برای نجات تالاب انزلی قدمی اساسی برداریم.
رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس نیز در این جلسه مواردی را بیان داشت و عنوان کرد: مجلس میتواند یک طرح ملی برای نجات تالاب انزلی تصویب کند زیرا تالاب انزلی تنها برای گیلان نیست و متعلق به تمام کشور است.
علیرضا منادی با اشاره به اینکه باید یک طرح تحقیقاتی در مورد گیاهان مهاجم و چالشهایی که تالاب انزلی را تهدید میکند توسط مراکز پژوهشی تهیه شود خاطرنشان کرد: پس از انجام این مرحله مجلس هم میتواند در مسیر اجرای این طرح کمکهای لازم را به استان گیلان و شهرستان بندرانزلی داشته باشد.
نظر شما