وحدت در کلام امام و رهبری

وحدت در کلام و رفتار امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری آنقدر گسترده است که نمی توان آن را در یک نوشته خلاصه کرد اما ضرورت دارد کارشناسان و پژوهشگران اجتماعی وحدت در کلام امام و رهبری را بررسی کرده و آنها را تبدیل به گفتمان اجتماعی کنند.

خبرگزاری شبستان _ اهواز، علی سهری: وحدت مهمترین دلیل برای موفقیت در هر جامعه ای است، وحدت زیر سایه رهنمودهای امام راحل یکی از مهمترین مولفه های پیروزی انقلاب اسلامی در بهمن 57 بود و علاوه بر این، وحدت ملت بزرگ ایران باعث شد که دشمن تابن دندان مسلح بعثی را که به پشتوانه تمام کشورهای استعمارگر به کشور حمله کرد را بیرون برانند.

 

امروز بیش از هرچیزی امت اسلامی نیازمند وحدت است، زیرا کشورهای اسلامی برای مقابله با استعمارشدن توسط کشورهای سودجود باید خود را در وحدت کلی بیابند و رای واحدی در برابر سایر کشورها داشته باشند.

 

امام خمینی (ره) در باره وحدت امت اسلامی می فرمایند: «اختلافاتى که در عراق، در ایران، در سایر ممالک اسلامى ایجاد مى کنند، باید سران دول اسلامى توجه داشته باشند به این معنا که این اختلافات اختلافاتى است که هستى آنها را به باد مى دهد. باید با عقل، با تدبیر، توجه داشته باشند به این معنا که به اسم مذهب و به اسم اسلام مى خواهند اسلام را از بین ببرند. دست‌هاى ناپاکى که بین شیعه و سنى در این ممالک اختلاف مى اندازد این ها نه شیعه هستند و نه سنى هستند؛ اینها دست‌هاى ایادى استعمار هستند که مى خواهند ممالک اسلامى را از دست آنها بگیرند».

 

بر اساس فرموده امام اختلاف میان دو مذهب نباید تبدیل به اختلاف اساسی میان جامعه بزرگ مسلمان شود زیرا وجه اشتراکی که همه دنیا مسلمانان را آن میشناسند بسیار بیشتر از اختلافات آن هستند.

 

همچنین مقام معظم رهبری در این خصوص فرمونده اند: «چه فایده ای دارد که در داخل جامعه اسلامی، مسلمانان از مذاهب مختلف، روبه روی هم بایستند و به همدیگر ضربه بزنند؛ از آن طرف هم دشمن بیاید، هر دوی این ها را محاصره کند، سرشان را به هم بکوبد و خودش بنشیند، تماشا و استفاده بکند؟ این خوب است؟».

 

رهبر انقلاب اسلامی در بخشی دیگر از سخنان خود می فرمایند: «هر کس خواست شیعه بشود، از طریق علمی و از راه مباحثات عالمانه شیعه بشود. آنها هم آزادند که بروند کار خودشان را بکنند. ما نمی گوییم شما مذهبت را عوض کن؛ ما می گوییم شیعه و سنی باید همیشه سر عقل باشند، همچنانکه بحمدالله در دوران انقلاب اسلامی، در کشور ما مشاهده شد. نگذارند دشمن از اختلافات اینها سوء استفاده کند. برگزاری هفته وحدت، برای این است».

 

شرایط کنونی مسلمانان همانند عصر پیامبر (ص) است

کارشناس مذهبی در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان اظهار می کند: از آن زمانی که امت اسلامی با تمام قدرت همه قدرت ها و مستکبران جهان را زیر و رو کرد هیچ کس بر این فکر نمی رفت که روزی اتحاد مسلمانان شکسته شود، یکی از مهمترین علت های موفقیت مسلمانان در برحه های تاریخ اطاعت از فرمایشات پیامبر (ص) و ائمه معصومین (ع) بوده است.

 

«حجت الاسلام رضا نیسی» اضافه می کند: اینکه دین اسلام همواره به حضور در نماز جماعت تاکید دارد به این دلیل است که بتواند ماهیت وحدت را در جماعت اسلام بیشتر نمود دهد، مسلمانان با برپایی به موقع نماز جماعت اتحاد خود را در هرزمان و مکانی نشان می دهند.

 

وی با بیان اینکه انقلاب اسلامی با پشتوانه اتحاد ملت ایران توانست قدرت بزرگ جهان را نابود کند می افزاید: شرایط کنونی مسلمین مانند عصر رسول الله (ص) است و به همین جهت  نیازمند شناخت سیره پیامبر در برخورد با مردم و امت مسلمان عصر پیامبر (ص) می باشیم تا با عمل به آن سیره شریف، در مقابل تهدیدهای دشمنان و تکفیری ها ایستادگی و مقاومت نموده و امتِ مسلمانِ متفرق را متحد سازیم.

 

وحدت لازمه موفقیت هر جامعه ای است

یک استاد دانشگاه علوم اجتماعی در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان می گوید: در اهمیت و ضرورت اتحاد و همدلی در میان مسلمانان از دیدگاه قرآن، هیچ تردیدی وجود ندارد و قاطعانه می توان گفت که یکی از مسائل اجتماعی، که قرآن بیش از هرچیز دیگر بر آن تأکید دارد، وحدت میان پیروان آن است.

 

«حسین رضایی منش» ادامه می دهد: قرآن وحدت را در قالب آیات متعدد و شکلهای گوناگون، مورد توجه ویژه قرار داده و نه تنها همسویی و همرنگی مسلمانان را برای نیل به اهداف بلند اسلام دانسته که آن را یکی از اساسی ترین و اصلی ترین آرمان های خود برشمرده است.

 

وی با بیان اینکه جامعه هایی که بر یک اتفاق نظر دارند کمتر مورد سواستفاده قدرت ها و دیکتاتوری ها می شوند می کند: ما اگر از نظر اجتماعی به انقلاب های بزرگ تاریخ همچون انقلاب اسلامی نگاهی بیندازیم می بینیم که مهمترین مولفه تغییر حکومت پادشاهی به جمهوری تنها اتحاد مردم بوده و هست و این مردم هستند که با اتحاد خود می توانند هر حکومتی را تغییر دهند.

 

این استاد دانشگاه ابراز می کند: بهترین الگو برای شناخت درست موضوع وحدت کلام مقام معظم رهبری است ایشان در بیانات خود بارها بر موضوع وحدت به ویژه وحدت اسلامی تاکید دارند و اگر بخواهیم به صورت مختصر وحدت را از نگاه رهبر عنوان کنیم باید بگویم که وحدت به معنای نبود تفرقه، درگیری و کشمکش است.

 

رضایی منش خاطرنشان کرد: هر جامعه ای که می خواهد به موفقیت های بلند و بزرگ دست یابد لاجرم باید خود را  متحد کند هرچند که این وحدت نباید زیرپرچم ظلم و استکبار باشد.

 

وحدت در کلام و رفتار امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری آنقدر گسترده است که نمی توان آن را در یک نوشته خلاصه کرد اما ضرورت دارد کارشناسان و پژوهشگران اجتماعی وحدت در کلام امام و رهبری را بررسی کرده و آنها را تبدیل به گفتمان اجتماعی کنند.

 

کد خبر 1107689

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha