روحیه انتظار، مسئولان را دلسوز مردم و اهل کار جهادی می‌کند

یک کارشناس مهدوی گفت: هر جا در بین مسئولان، منتظران ظهور حاکم شوند فسادستیزی، کار جهادی و عدالت خواهی دیده می‌شود هر چه از آرمان ظهور فاصله بگیرند، تنبل می‌شوند و نسبت به مردم دلسوز نخواهند بود.

به گزارش خبرنگار گروه غدیر و مهدویت خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام «جواد نصرالله‌پور»، کارشناس مرکز تخصصی مهدویت در سلسله مطالبی در کانال تلگرامی «مهدویت و انتظار» به آموزش مباحث مهدویت می پردازد. در ادامه مشروح بخش دوم از نخستین جلسه این دوره با عنوان «تبیین ضرورت شناخت امام زمان(عج)» مرور می شود:

 

بخش نخست این بحث را اینجا ببینید.

 

بعد دیگر در تبیین ضرورت شناخت امام زمان(عج)، رویکرد اجتماعی است، مهدویت در واقع نگاه امیدوارانه و نگاه روشن به آینده بشریت و فرجام کار بشر است جامعه ای که مردمان آن آرمان‌شان رسیدن به آرمانشهر مهدوی و مدینه فاضله مهدوی و دوران طلایی عصر ظهور است هرگز ناامید و افسرده نشده و بی نشاطی و تنبلی سراغ آنها نخواهد آمد.

 

یاس و ناامیدی در منتظران ظهور راه نمی یابد

این جامعه در پرتوی ولایت، حرکت، نشاط، پویایی و فعالیت و کار جهادی و علمی و تولید به سوی افق های روشن و امید در حرکت خواهد بود و یاس و ناامیدی و خودکشی وارد قلعه امیدواری این جامعه نخواهد شد. مردمان و اعضای این جامعه، منتظر آینده ای زیبا و آرمانی هستند و همین الان هم مشغول اصلاح خواهند شد و خود را برای آن جامعه آماده و سعی می کنند ارزش های آن جامعه را از عدالت، معنویت، رفاه، آزادی و ... را در جامعه خود تا حد ممکن مهیا و به همه انسان های عالم اعلام کنند که جامعه ما گامی به سوی جامعه زیبای دوران طلایی عصر ظهور خواهد بود و بستر را برای گسترش فضایل و زیبایی ها در جامعه مهیا خواهد کرد به ویژه آنکه هر چه شناخت افراد جامعه نسبت به امام مهدی(عج) بیشتر شود در نتیجه آن عشق و محبت به حضرت(عج) بیشتر خواهد شد و هر چه این عشق افزایش بیابد اطاعت از حضرت(عج) بالاتر می رود و این اطاعت انسان ها را به سعادت مادی و معنوی می رساند.

جامعه ای که دغدغه اش رسیدن به عدالت مهدوی و آرمانش تحقق عدالت در همه عالم و نابودی ظلم و ستم و پایان جنگ و ترو باشد قطعا مسیر عدالت خواهی را در پیش می گیرد منتظران امام مهدی(عج) عدالت خواه هستند و زیر بار ظلم نمی روند برای همین است که حرکت ها و جنبش ها و انقلاب ها با رویکرد ظلم ستیزی و فسادستیزی شکل می گیرد.

 

مسئولان منتظر، فسادستیز و جهادگر هستند

هر جا در بین مسئولان، منتظران ظهور حاکم شوند فسادستیزی، کار جهادی و عدالت خواهی دیده می شود هر چه از آرمان ظهور فاصله بگیرند، تنبل می شوند و کار جهادی در آنها دیده نخواهد شد و دلسوز مردم نخواهند بود! سرزندگی، دلسوزی، پرکاری و پرتلاشی شاخصه انسان های منتظر است اینها جامعه را بانشاط می کنند. جامعه ای که معرفت به امام زمان(عج) داشته باشد حتی قبل از ظهور به سمت سعادت مادی و معنوی می رود و به جهاد، علم و دانش و افق های روشن میل می یابد.

 

ناکامی ایسم‌ها در تامین سعادت بشر!

بُعد دیگر در مسئله ضرورت شناخت امام زمان(عج) بُعد سیاسی است؛ در طول تاریخ بشر، حکومت های بسیاری روی کار آمدند، ایسم‌ها و مکتب ها و گروه های مختلفی که آمدند بشر را به سعادت برسانند اما هیچ کدام نتوانستند عدالت، صلح، معنویت و آزادی و رفاه مدنظر بشر را تامین کنند و یکی پس از دیگری ناکام ماندند چنان که در قرن اخیر کاپیتالیسم غرب رسوا شد و اساساً هر جا که لیبرال دموکراسی وارد شد، جنگ و بدبختی به همراه آورد چنان که در افغانستان همین گونه شد و بعد از 20 همان طالبان را که به بهانه حدف آنها آمریکا به افغانستان حمله کرد، حاکم کردند! با فروپاشی کمونیسم هم دیدیم بشر وامانده و سرشار از ناکامی ها و شعارهای بی عمل باز هم سرگشته و متحیرتر از قبل رها شد.

امروز بشر دنبال اندیشه سیاسی دیگری است که ارزش های انسانی را در آن ببیند و به بشر کرامت بدهد امروز به اسم آزادی در غرب زن را به اضمحلال کشیده و او را به وسیله ای برای آمال نفسانی مردان تبدیل کرده اند. انسان جایگاه انسانی خود را از دست داده است چنان که حتی اکنون در غرب انسان را به سیاهپوست و سفیدپوست تقسیم می کنند و در فلسطین انسان ها را می کُشند بشر غربی هم امروز سرگشته و دچار بحران معنا و هویت است.

 

دولت کریمه گمشده بشر است

آن اندیشه ناب اسلام و حکومت جهانی حضرت مهدی(عج) که شایسته ترین و صالح ترین انسان روی زمین در راس آن قرار بگیرد، گمشده بشر است ما معتقدیم نظریه مهدویت، اندیشه ای جهانی است و برای اداره عالم طرح و برنامه و برای حکومتداری برنامه دارد چنان که حتی برای حکومت دینی طرح راهبردی با عنوان اندیشه مترقی ولایت فقیه دارد این طرحی است که اهل بیت(ع) برای شیعه به یادگار گذاشته اند از ابن بابویه قمی تا شیخ مفید و شیخ کلینی، علامه بحرالعلوم و امام خمینی(ره) و امروز امام خامنه ای که شصت و یکیمین ولی فقیه است که نظام سیاسی شیعه را در تداوم نظام مهدوی طرح ریزی کرده اند، اطاعت از ولی فقیه در ادامه ولایت پذیری و تبعیت از امام زمان(عج) است.

 

برنامه مهدویت برای عصر غیبت

مهدویت ضامن شکل گیری یک نظام الهی به سرپرستی فقیه جامع الشرایط در دوران غیبت است که حرکت جامعه اسلامی را در جهت قرآن قرار داده البته به میزانی که مسئولان با دستورات ولی فقیه همراهی کنند هر گاه حرف های ایشان زمین بماند، فرسنگ ها فاصله می گیریم از اسلام و آنچه این دین مبین برای مردم مقدر کرده است. امروز می بینیم هر چه مسئولان دغدغه تبعیت و اجرای فرمامین ولی فقیه در عرصه های سیاسی، اجتماعی و اقتصادی را داشته باشند گره های مردم باز می شود.

 

بُعد دیگر در تبیین ضرورت شناخت امام زمان(عج)، محور تاریخی است در این بعد مهدویت سابقه ای طولانی دارد و از روز غدیر خم که پیامبر(ص) امیرالمومنین امام علی(ع) را به عنوان جانشین خود معرفی کردند نکات بسیاری در معرفی امام مهدی(عج) و ظهور در این خطبه آمده است. علاوه بر این، روایات متعددی از ائمه(ع) در باره ابعاد شناخت و نسب و انتظار برای ظهور حضرت بقیه الله الاعم(عج) برای ما بر جای مانده است.

تاریخ طولانی شیعه و پیروان اهل بیت گواهی مید هد بخش مهمی از هویت تشیع مهدویت و انتظار ظهورم هدی(عج) بوده و است مخصوصا که در طول این حدود 12 قرن آثار علمی و عملی زعمای شیعه در مسیر تبلیغ و ترویج مهدویت استمرار داشته است و روایات جمع آوری شده تا به دست ما رسیده است.

 

کد خبر 1109130

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha