به گزارش خبرنگار شبستان، حجتالاسلام والمسلمین سعیدی، نماینده ولیفقیه در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت: در دو قرن اخیر دو حرکت مهم در جغرافیای اسلام به وقوع پیوست که حرکت اول حرکت استعمار برای توسعه بر جهان اسلام است و در 150 سال از آغاز این جریان موفقیتهایی را کسب کرده است.
وی ادامه داد: حرکت دوم حرکت رهبران و نخبگان رهبران دینی و نخبگان در راستای بیداری اسلامی است که به موازات حرکت استعماری و در مقابل آن قرارگرفته است.
حجتالاسلام سعیدی برنامههای حرکت اول را برای مقابله با جامعه اسلامی تشریح کرد و گفت: تجزیه (تلاش برای تجزیه جهان اسلام)، مذهبسازی (بدعتگذاری وهابیت و بهاییت)، رهبرسازی، تفرقه و اختلاف میان شیعه و سنی، تأسیس رژیم ضددینی و نژادپرستانه در قلب خاورمیانه از برنامههای استعمار برای مقابله با دین است.
وی به بیداری اسلامی و احیای فکر دینی و جریانهای صورت گرفته در دنیای اسلام اشاره کرد و گفت: سیدجمالالدین اسدآبادی، محمد عبدو کواکبی و حسن البناء و اقبال از طلایهداران بیداری اسلامی بودند.
وی اظهارکرد: نتیجه این دو حرکت موازی پیروزی جریان استکبار در 150 سال نخست بود و توانست تا حد زیادی بر جغرافیای اسلامی تسلط پیدا کند و دلیل ناکارآمدی بیداری اسلامی تا قبل از پیروزی انقلاب خودباختگی، تأثیرپذیری از عوامل غربزده، عدم درک درست اسلام و جایگزینی ملیت و مادیگرایی، قدرت نظامی و اطلاعاتی بلوک غرب و یأس و ناامیدی از دستیابی به موفقیت، رهبران و حکام دستنشانده بود.
نماینده ولیفقیه در سپاه نقش انقلاب اسلامی را در 50 سال اخیر تأثیرگذار خواند و گفت: ورود امام و نخبگانی چون شهید بهشتی، شهید مطهری که حرکتهایشان در مقابل استکبار غرب بود بعد از پیروزی انقلاب اسلامی باعث ورود به فصل جدیدی از موج بیداری اسلامی شد تا جایی که بعد از سقوط شوروی تحلیلگران آمریکایی از دو خطر تهدید سرخ و سبز که همان حرکت جهانی اسلام با محوریت ایران است، یاد کردند.
وی ارکان تأثیرگذاری بیداری اسلامی اخیر را رهبری جمهوری اسلامی ایران در خاورمیانه، نخبگان و شخصیتهای دینی و روحانیت و تشکلها و سازمانهای دینگرا عنوان کرد.
حجتالاسلام والمسلمین سعیدی عوامل مؤثر در بیداری اسلامی را درحال حاضر احیای هویت دینی، الگوگرایی از ایران، تجربه انقلاب اسلامی ایران و ایستادگی ملت ایران، مقاومت 33 روزه و 22 روزه، انتقال تجربه اجرای اسلام در زندگی مردم و تکیه بر دین، افشای چهره استکبار و پرچمداری وحدت دانست و ابعاد تأثیرگذاری این بیداری را تقویت بعد اسلام و پیشتازی روحانیت و نخبگان فرهنگی دانست و عنوان داشت.
پایان پیام/
نظر شما