فرازهای اول حکمت ۱۲۳ نهج البلاغه در نماز وحدت کرمان شرح داده شد

امام جمعه کرمان در آیین نماز وحدت به میزبانی کمیته امداد استان که با حضور مسئولین برگزار شد؛ به ترجمه و شرح دو فراز نخست حکمت ۱۲۳ نهج البلاغه پرداخت.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان؛ حجت الاسلام والمسلمین حسن علیدادی سلیمانی، یکشنبه(۹ آبان) در آیین نماز وحدت به میزبانی کمیته امداد استان که با حضور مسئولین برگزار شد؛ به ترجمه و شرح دو فراز نخست حکمت ۱۲۳ نهج البلاغه پرداخت.

 

 

نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه کرمان گفت: امام علی علیه السلام می فرمایند «طُوبَى لِمَنْ ذَلَّ فِي نَفْسِهِ... خوشا به حال کسی که نفس خویش را به فروتنی وامی دارد» یعنی کسانی که کوچک می شمارند و این متفاوت از گناه خودکم بینی است.

 

 

وی توضیح داد: منظور از کوچک شمردن خویش این است فرد به داشته های خود توجه دارد اما خود را بزرگ نمی شمارد و این یک ارزش است زیرا خودبزرگ بینی که به آن تکبر گفته می شود نیز گناه محسوب می شود.

 

 

امام جمعه کرمان با اشاره به اینکه تکبر زیرمجموعه هایی دارد که یکی کبر و خودبزرگ بینی است؛ کبر را نیز دارای سه شاخه خواند که شامل بزرگ دانستن خود، بزرگ دیدن صفات و بزرگ دانستن اعمال است که از آن به ترتیب تعبیر به کبر، غرور و عُجب می شود و هر سه را تکبر گویند.

 

 

وی با تأکید بر اینکه به لحاظ اخلاقی سعی همه انبیاء برای نگه داشتن انسان در نقطه اعتدال بوده، تصریح کرد: دو طرف جاده تربیت نفس و خودسازی، افراط و تفریط است که هر دو خطرناک و انحراف است لذا انسان برای خارج نشدن از خط تعادل باید خودش را کوچک بداند و نیازش را فقط با خدای خودش حل کند.

 

 

حجت الاسلام علیدادی سلیمانی گفت: ظالم، نیازمندی دارد و او را جبار می گویند زیرا می خواهد با ظلم نقص و نیاز و عیب خود را برطرف کند در حالیکه خدا را نیز جبار می گویند اما او می خواهد نیاز انسان را برطرف کند.

 

 

وی به شرح فراز دوم این حکمت «...وَ طَابَ كَسْبُهُ...خوشا به حال کسی که كسب و کار او پاکیزه باشد» پرداخت و اظهار کرد: شیطان دو وسوسه بزرگ می کند؛ یکی خودکم بینی و دیگری بزرگ بینی است، تأکید کرد: باید به نقطه تعادل برگشت.

 

 

امام جمعه کرمان با استناد به این فراز از حکمت نهج البلاغه خاطرنشان کرد: مسئولیت انسان باید پاک و قابل دفاع در پیشگاه خدا باشد زیرا گاهی جو غیر واقعی است و ما حریف هجمه ها نمی شویم اما یکی از معیارهای کسب و مسئولیت و مأموریت پاک این است که آیا مسئول بر دل ها حکومت می کند یا همه علیه او هستند؟

 

 

وی تأکید کرد: مدیر اسلامی باید در حوزه مأموریت خود به گونه ای حرکت کند که خدا بیشتر در ذهن بیاید و خدا را ناظر و حاضر کار خود بداند.

 

 

 

کد خبر 1111243

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha