به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از انتشارات سوره مهر، کتاب «آب پرتقال در کربلای 5»، 135 خردهروایت کرونایی از مدافعان سلامت با حضور مسئولان دانشگاه و بیمارستان بقیةالله الاعظم، مسئولان حوزه هنری انقلاب اسلامی، خانوادههای شهدای مدافع سلامت، راویان کتاب، اصحاب رسانه و جمعی از فعالان مدافع سلامت در بیمارستان بقیةاللهالاعظم (عج)، رونمایی شد.
در ابتدای مراسم، دکتر بهزاد عینالهی و چند تن از پرستاران مدافع سلامت که از راویان کتاب نیز هستند به بیان خاطراتی از دوران فعالیت خود در دوره همهگیری کرونا پرداختند. همه این افراد بر این نکته تأکید داشتند که با وجود فشار سنگین کاری و از دست دادن همکاران خود، چطور فداکارانه در محل کار حاضر میشدند و مسئولانه به ارائه خدمات میپرداختند.
لزوم تدوین خاطرات و دستاوردهای مدافعان سلامت
در ادامه محمدرضا سنگری؛ رئیس اندیشکده ادبیات پایداری حوزه هنری ضمن تقدیر از تلاش مجاهدانه مدافعان سلامت و تأکید بر نگارش ارزشهای عظیم دوران مقابله با کرونا، گفت: این خاطرات و دستاوردها باید نگاشته شود تا در آینده واژگونه به جامعه منتقل نشود؛ در بحث مقابله با کرونا علاوه بر اینکه تعالی معنوی اتفاق افتاد، همزمان به رشد علمی نیز دست یافتیم و این باعث شد تا ظرفیتهای مقابله با این بیماری نیز بالا رود.
وی با بیان اینکه عاشورا و کربلا، دفاع مقدس و مدافعان سلامت، سه وجه از تلاشهایی هستند که باید در پاسداشت آنها تلاش بسیاری انجام داد، تصریح کرد: دستاوردهای فکری و علمی که در مسأله مقابله با کرونا داشتیم، باید منتشر شود؛ اینها در حالی باید صورت گیرد که بدانیم وقتی این بیماری شیوع یافت با کرونا هراسیهای بسیاری مواجه شدیم.
سنگری با اشاره به اینکه اکنون ترسهای اولیه را در مقابله با این بیماری نداریم، ادامه داد: بعضی از مدافعان سلامت غریبانه شهید و تشییع شدند و علاوه بر این دوری از خانواده، داغ داری کادر درمان، تشییع در قربت، ازجمله مواردی است که بین کادر درمان طی مدت فراگیری کرونا وجود دارد.
وی افزود: البته طی مدت یادشده ارزشهایی نیز بهواسطه شیوع کرونا در جامعه رواج یافت که رأفت در جامعه، صورت گرفتن فعالیتها در لحظه، تحمل زخمزبانهای بسیار و وارد شدن واژهای به نام مدافعان سلامت در ادبیات کشورمان، بخشی از این ارزشها است که برای نسلهای آینده جهت نشان دادن تلاش و مجاهدت کادر درمان باقی میماند.
در جمعآوری اسناد و مستندنگاری خوب عمل نمیکنیم
سردار ابراهیم متولیان؛ جانشین فرمانده دانشگاه علوم پزشکی بقیهاللهالاعظم در این آئین رونمایی از کتاب «آب پرتقال در کربلای 5»، گفت: ما ایرانیها مشکلی که داریم این است که علیرغم آن که در رابطه با رویدادها و حوادث عملکرد خوبی داریم، اما در جمع آوری اسناد و مستندنگاری خوب عمل نمیکنیم.
وی افزود: کرونا وقتی وارد شد همه با مشکل مواجه شدند، ولی با فعالیتهای جهادگرانه کادر درمان توانستیم تلاشهای بسیاری را برای مقابله با کرونا انجام دهیم. بهعنوان مثال در این بیمارستان یک نفر هم از کادر درمان، میدان مبارزه با کرونا و درمان بیماران کرونایی را خالی نکرد؛ موضوعی که در برخی از مراکز درمانی با آن مواجه بودیم.
سردار متوليان با اشاره به یکی از سختیهای فعالیت کادر درمان در مقابله با کرونا نیز بیان کرد: پوشیدن لباس گان توسط کادر درمان برای انجام فعالیت های درمانی بیماران کرونایی بنده را یاد تلاش هایی میاندازد که رزمندگان کشورمان در والفجر هشت انجام می دادند؛ معمولا هر عملیات شناسایی سه چهار روز طول میکشید و این در شرایطی بود که تمام این مدت را نیروهای اطلاعات عملیات لباس غواصی به تن داشتند آن هم با سختیهایی که پوشیدن و در آوردن آن به همراه داشت، ولی با وجود چنین سختیهایی در انجام مأموریت محوله کوتاهی نمیکردند.
وی ادامه داد: وقتی مجموع اقدامات انجام شده از زمان فراگیری کرونا در جهان تاکنون را مرور میکنیم، متوجه میشویم که شیوع کرونا را نمیتوان حمله بیولوژیک دانست به عبارت دیگر اینکه کرونا حمله بیولوژیک و ساخت انسان است را قبول ندارم، زیرا اگر بود شاهد غافلگیری در مواجه با این بیماری در دیگر کشورها نبودیم و برای در اختیار داشتن ماسک، محمولههای یکدیگر را سرقت نمیکردند.
جمعآوری و پیادهسازی 135 خرده روایت کرونایی به مدت 10 ماه
در ادامه مهدی عجم با ارائه توضیحاتی در مورد چگونگی تألیف کتاب، گفت: جمعآوری و پیادهسازی 135 خرده روایت کرونایی به مدت 10 ماه صورت گرفته است. در میانه کار و پیاده کردن مصاحبهها متوجه شدم یکی از این شخصیتهایی که مصاحبه گرفتم و صحبت کردند در لیست من نیستند، بعدها به کمک همکاران فهمیدیم که این صدای شهیدی است که کلمات عرفانی بسیار عمیقی را گفته بود و بخشی از کتاب مزین به خاطرات ایشان شد.
عجم در ادامه اظهار کرد: برای تالیف این اثر ساعتها درباره خاطرات و روایتهای شماری از کادر درمانی بیمارستان بقیةاللهالاعظم گفتوگو کردم؛ پزشکان و پرستارانِ عزیزِ فعال در صف اول مبارزه با ویروس منحوس کرونا که قریب یک سال و اندی همدوشِ بسیاری از مراکز درمانی کشور، شب و روز، در جهادی مقدس، مشغول خدمتاند و این دفتر فقط بخش کوچکی و نَمی از دریای ایثار و جهاد آنهاست. اگر روزگاری جهاد، پشت خاکریزها و در سنگرها بود، امروز در بخشهای درمانی و با دارو و درمان که نه، با دل و جان است؛ جهادی درست مانند دفاع مقدس هشت سالهمان؛ جهادی که کماکان ادامه دارد.
وی با اشاره به زحمات سایر اقشار مدافع سلامت، گفت: بهجز پزشکان و پرستاران، سایر اقشار شریف، مانند نیروهای بخشهای تشخیصی سیتیاسکن، رادیولوژی، آزمایشگاه و همچنین عزیزان خدمات و نیروهای انتظاماتِ بسیاری از مراکز درمانی، مجاهدانه در این مسیر تلاش کردند که جای خاطرات و روایتهایشان در این کتاب خالی است و اگر خدا بخواهد به زحمات و ایثار این عزیزان هم خواهیم پرداخت..
در پایان مراسم فرزندان دو تن از شهدای مدافع سلامت که در دوران کرونا، جان خود را برای دفاع از سلامت مردم تقدیم کردند، کتاب «آب پرتقال در کربلای 5» را رونمایی کردند و جمعی از میهمانان حاضر با کتاب عکس یادگاری گرفتند.
محمدرضا سنگری در آئین رونمایی از «آب پرتقال در کربلای ۵» با تأکید بر نگارش ارزشهای عظیم دوران مقابله با کرونا، گفت: این خاطرات و دستاوردها باید نگاشته شود تا در آینده واژگونه به جامعه منتقل نشود.
کد خبر 1111487
نظر شما