به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از قزوین، «مرتضی شهامی» در نشست تخصصی «امنیت اطلاعات» که به مناسبت هفته پدافند غیرعامل امروز (سه شنبه 11 آبان) به صورت مجازی برگزار شد، بیان کرد: هفته گذشته به دلیل مشکل سایبری، اتفاقی داشت رخ می داد که به شدت می توانست مشکل بسیار بزرگی را ایجاد کند ولی با هوشیاری و اقدام به موقع تبدیل به فرصتی شد که استحکام ملی، توان حکومت و مدیریت جامعه را در سطح کشور نشان داد.
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان قزوین ادامه داد: در این جلسه از بُعد اینکه کاربر در حوزه امنیت اطلاعات چه مشکلاتی دارد را مرور می کنیم، یکی از اولین گزینه ها که برای حفظ امنیت لازم است، بحث پسورد یا رمز ورود به جاهای مختلف است که باید رمز مطمئنی را داشته باشیم و برای هر سرویسی که استفاده می کنیم باید یک پسورد جداگانه استفاده شود.
وی عنوان کرد: اگر در پسورد هم حرف بزرگ، هم حرف کوچک و هم عدد و علامت استفاده کنیم، اینکه کسی حدس بزند و شناسایی کند، بسیار زمان بر است و در نتیجه مصون خواهیم بود.
شهامی اعلام کرد: در حوزه مرورگرها، همه مرورگرها همیشه امن نیستند و از مرورگر اینترنت اکسپلور حتی الامکان استفاده نشود و اطلاعاتی که در کش (history) مرورگر مانده را باید به منظور منظم پاک کرد و باید مراقب بود بر روی چه چیزی کلیک می کنیم زیرا سایت ها به راحتی می توانند بفهمند از کجا می آیید و آدرس IP شما چیست.
وی تأکید: نکته دیگر اینکه اطلاعات شخصی و محرمانه بر روی هارد دیسک را با استفاده از نرم افزارهای رمزنگاری فایل ها، رمز کنید، از نرم افزارهای فایر وال استفاده کنید و جلوی pop-up را گرفته و آن را بلاک کنید.
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان قزوین توضیح داد: از دیگر نکات ضروری برای امنیت اطلاعات این است که نرم افزارهای غیرضروری را در کامپیوتر یا گوشی همراه پاک کنید، زیرا ممکن است امنیت اطلاعات شما را پایین آورد، نکته دیگر اینکه هرگز از رایانه خود به ویژه در محل کار بدون رمز عبور استفاده نکنید و در صورت استفاده از رمز هم این رمز ساده و مشخص نباشد.
وی گفت: کامیپوتر خود را که حاوی اطلاعات محرمانه و خصوصی است برای تعمیر به افراد متفرقه و ناشناس ندهید، قطعات آسیب دیده کامیپوتر خود را مانند هارد، فلاپی و غیره را دور نیاندازید زیرا ممکن است افرادی سودجود اطلاعات شما را از این قطعات استخراج کنند.
شهامی اظهار کرد: به تماس های تلفنی از طریق اینترنت اعتماد نداشته باشید و مشخصات اصلی خود را در برخی جاها که نیاز نیست مانند سایت های خارجی که یکبار مراجعه می کنید، وارد نکنید.
وی افزود: از دیگر نکاتی که باید مورد توجه قرار گیرد این است که نسبت به محافظت و نگهداری نسخه ذخیره اطلاعات بی تفاوت نباشید، از اطلاعات درون رایانه خود بکاپ بگیرید، همچنین هرگز به موارد شناخته نشده در اینترنت پاسخ ندهید زیرا ممکن است ویروس بوده و مشکلاتی را ایجاد کند.
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان قزوین با اشاره به اهمیت نظارت بر عملکرد فرزندان در فضای مجازی تصریح کرد: نظارت والدین بر عملکرد فرزندان در فضای مجازی بسیار اهمیت دارد، زیرا فضای مجازی به شدت آلوده است و امکان آسیب رسیدن به فرزندان وجود دارد بنابراین یکی از نکات این است در گوگل جستجوی ایمن را فعال کنید.
شهامی خاطر نشان کرد: حریم خصوصی خود را حفظ کنید خیلی از اطلاعات ما به دیگران ارتباطی ندارد و باید از حریم خصوصی خود در فضای مجازی محافظت کرد.
نظر شما