به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، حجتالاسلام والمسلمین ناصر رفیعی، استاد حوزههای علمیه در پنجمین همایش سراسری «مسئولان جوامع فرهنگی قرآنی عصر» که شب گذشته( چهارشنبه۱۲ آبان) در مجتمع یاوران مهدی(عج) برگزار شد، با اشاره به اینکه قرآن حتی میان حوزویان مظلوم واقع شده است، افزود: برخی طلاب حتی روانخوانی قرآن را کامل نمیدانند تا چه رسد به حفظ، تفسیر و مفردات قرآن؛ طلاب حوزههای علمیه که به حج اعزام میشوند باید تفسیر و ترجمه قرآن را بهخوبی فراگرفته باشند.
وی ادامه داد: روحانیون باید مفردات قرآن، تجزیه و ترکیب قرآن، حفظ موضوعی آیات، اعلام و اسباب نزول قرآن و یک دور تفسیر کامل قرآن را بیاموزند؛ باید بررسی کرد آنقدر که در حوزههای علمیه به اصول پرداختیم به قرآن و تفسیر آن در حوزهها پرداخته شده است.
استاد حوزه علمیه با اشاره به کاربرد آیات قرآن در موارد مختلف، افزود: کتابهای فراوانی در این زمینه چاپ شده است که باید با مطالعه این کتب کاربرد آیات مختلف قرآن را فرا بگیریم و در دورهمیها و گروهها به این مباحث پرداخته شود.
حجت السلام رفیعی افزود: کتابی به نام «جاذبه قرآن» تألیف شده است که از ابتدا تا انتهای قرآن آیاتی که افراد را متحول کرده در آن آمده است؛ افراد بسیاری فقط با شنیدن یک آیه قرآن مسلمان شدهاند و تمام این کتاب موعظه است.
وی با اشاره به اینکه قرآن شفاست، تصریح کرد: قرآن فقط برای درمان امراض جسمانی نیست، شفا بودن قرآن برای بیماری جسم را انکار نمیکنم، اما نباید شأن قرآن پایین بیاید؛ قرآن درمان روح است و حرص، شهوت، کفر و غیره را از بین میبرد.
استاد حوزه علمیه با اشاره به اینکه امیرالمؤمنین(ع) در نهجالبلاغه فرمودهاند که قرآن چهار درد بزرگ کفر، نفاق، غی و ظلال را درمان میکند، بیان کرد: دعای هشتم صحیفه سجادیه ۴۴ مرض درونی را نام برده است که قرآن تمام این امراض را درمان میکند که بنده هم شرحی بر این دعا نوشتم که چگونه این امراض را با قرآن درمان کنیم.
وی افزود: در آیهای از سوره واقعه خداوند گله کرده است که چرا به قرآن سستی میکنید؟ مصادیق سستی و بیتوجهی به قرآن نخواندن قرآن و روی زمین گذاشتن آن، خواندن و نفهمیدن آن و یا خواندن، فهمیدن و عمل نکردن به آن است که بسیاری از این موارد امروزه انجام میشود.
نظر شما