۸۰ درصد کادر درمان در طی دوره پاندمی کرونا، مبتلا شده اند

عبادی گفت: علاوه بر شهدای عزیز مدافع سلامت بالغ بر ۸۰ درصد کادر درمان در طی دوره پاندمی کووید دچار این عارضه تا چند مرتبه شده اند و بسیاری از آنها از عوراض کرونا آزرده خاطر هستند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد،«عباس عبادی» شامگاه پنج شنبه (۱۳ آبان) در مراسم افتتاحیه دومین مرحله از هشتمین دوره طرح زائران رضوی که در مجتمع آموزشی امامت برگزار شد ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدای مدافع سلامت؛ بیان کرد: علاوه بر شهدای عزیز مدافع سلامت بالغ بر 80 درصد کادر درمان در طی دوره پاندمی کووید دچار این عارضه تا چندمرتبه شده اند و بسیاری از آنها از عوراض کرونا آزرده خاطر هستند. 

 

معاون پرستاری وزارت بهداشت و درمان گفت: در خصوص کووید و جنبه های علمی آن بسیار شنیده ایم شاید قبل از پاندمی کووید، توجه مردم به زحمات کادر درمان کمتر بوده است و کمتر دوربین ها به سمت زحمات پنهان و آشکار حوزه سلامت کشیده می شد ولی این بلیه فرصتی را به نظام سلامت داد که اولا  توان و ظرفیت هایش را مجدد بررسی کند و زیرساخت های خود را در حوادث مشابه تقویت کند و از همه مهمتر توانست جلب یک سرمایه اجتماعی بزرگ برای نظام سلامت و خاصه کارکنان نظام سلامت باشد.

 

وی افزود: وقتی می گوییم کارکنان نظام سلامت بالغ بر 60 درصد همکاران ما همکاران حوزه پرستاری هستند و با همکاران پیش بیمارستانی، پیراپزشکی و پزشک، بالغ بر 90 درصد کادر سلامت را تشکیل می دهیم که 10 درصد مابقی همکاران پشتیبان و لجستیک ما هستند  که نبود اینها موجب می شود کارها به درستی انجام نشود. 

 

عبادی اظهار کرد: بنابراین همه ما یک تیم هستیم و علی رغمی که کشور ما اکثر اوقات کانون قرمز بودیم به دلیل وسعت کشور و مهاجر پذیر بودن و ... اما خوشبختانه ظرفیت موجود در نظام سلامت و پشتیبانی که ناشی از سرمایه های اجتماعی بود ما را کمتر دچار بحران کرد.

 

وی بیان کرد: ما باید قدردان پروردگاری باشیم که بخشی از وجود خود را در وجود همه ما به ودیعه گذاشته است و به ما با این حرفه فرصت خدمت به خلق داده است و این نگاه به حرفه خود احساس خوشایندی در ما ایجاد می کند. مخلوقاتی که در مسیر تکامل خود دچار مشکل جسمی و یا روانی می شوند به دست ما سپرده می شوند که ما دوباره به مسیری که برای آن طراحی شدند برگردانیم . 

 

معاون پرستاری وزارت بهداشت و درمان گفت: پاندمی کرونا کمک کرد، یک تصویر اجتماعی مثبتی از حرفه ما ایجاد شود معمولا تصویر اجتماعی ما کادر درمان به خوبی دیده نمی شد و شاید این فرصتی که در اختیار ما است موجب شود رسانه ها و سازمان های پشتیبان نگاه آنها به ما مانند گذشته نباشد.

 

وی افزود: اگر قرار است سرمایه اجتماعی برای حرفه ما و نظام سلامت حفظ شود باید ارزش آفرینی کنیم از اینرو اگر فقط ما تصور کنیم محل کار ما در چهار دیواری بیمارستان است و کل قدرت دانشی و مهارتی ما در آن چهارچوب محبوس شده آنچه مردم از ما می شناسند به دوران قبل از پاندمی برمی گردد اما اگر این فضا و فرصت را برای خود ایجاد کنیم تا مردم توانایی ما را بیشتر بشناسند و فقط وقتی که بیمار هستند سراغ ما نیایند یک قدرت پایدار می شود و یک احساس خشنودی متقابل ایجاد می شود.

 

عبادی بیان کرد: وظیفه هر کادر سلامت بهداشتی پرستاری و مامایی این است که وقتی در میان مردم است حتما در گام اول پیشگیری که ارتقا سلامت است، نقش آفرینی جدی تری داشته باشد، اگر ما به ارتقاء سواد سلامت کمک کنیم چه بسا به پاندمی مشابه دچار نشویم، ما قبل از این پاندمی همیشه نگران بیمارهای مزمن و بیمارهای غیر واگیر بودیم، به علت اینکه متاسفانه جمعیت ما در 20 تا 30 سال آینده به سمت پیرشدن پیش می رود و از طرفی امید به زندگی افزایش پیدا کرده است و موالید نیز کاهش زیادی داشته است و نیروی مولد ما با پیر شدن جنعیت کاهش پیدا خواهد کرد لذا از سال 1420 به بعد یک تهدید جمعیتی خواهیم داشت .ذ همچنین آمار بیمارهای قلبی افزایش وحشتناک دیابت و ... اضافه شدن جمعیت سالمند می تواند بار نظام سلامت را افزایش دهد‌

 

معاون پرستاری وزارت بهداشت و درمان بیان کرد: از زمان شیوع کرونا سازمان ها و گروههای جهادی زیادی به کمک ما آمدند و ما تنها نبودیم از جمله حضور روحانیون به ویژه روحانیون جوان آن هم در زمانی که همه ما ترس از کرونا به دلیل ناشناخته بودن آن داشتیم.

 

وی افزود: این روحانیون به ما نشان دادند غیر از وظایفی که در این لباس مقدس بر عهده دارند، در بین مردم و کنار مردم هستند به خصوص موضوعاتی که شاید خیلی ها دوری کنند، این افراد در بیمارستان زمانی که فشار زیادی به کادر درمان به دلیل تعداد زیاد بیماران وارد شده بود، همراه و کمک کننده بودند و ما را همراهی کردند.

کد خبر 1113071

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha