​مسئولان وزارت نیرو برداشت از جیب مردم را کنار بگذارند

سماکچی تلاش برای حرکت به سمت اقتصاد مقاومتی و تقویت اقتصاد و معیشت مردم را امری که باید در اولویت کار مسئولان قرار گیرد خواند و گفت: مسئولان وزارت نیرو باید برداشت از جیب مردم، خاصه خرجی‌ها و اسراف را کنار بگذارند.

«محمد رسول سماکچی» در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت، ضمن اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در باب تحقق شعار تولید، پشتیبانی‌ها و مانع‌زدایی‌ها از عملکرد و ریخت و پاش برخی وزارتخانه‌ها و دستگاه‌ها انتقاد کرد و اظهار داشت: مسئولان وزارت نیرو باید برداشت از جیب مردم، خاصه خرجی‌ها و اسراف را کنار بگذارند.

 

این پیشکسوت حوزه صنعت با بیان اینکه سیاست‌ها و راهبردهای اقتصاد مقاومتی مدت‌ها پیش توسط مقام معظم رهبری تبیین و ابلاغ شد عنوان کرد: در صورت اجرای این سیاست‌ها نه تنها اقتصاد کشور و معیشت مردم دچار آسیب نمی‌شد بلکه کارخانجات و واحدهای تولیدی و صنعتی نیز مسیر تولید و توسعه را در پیش می‌گرفتند.

 

سماکچی به سخنان اخیر سخنگوی صنعت برق مبنی بر اینکه ۱۳۰ هزار میلیارد تومان یارانه پنهان به مشترکان برق تعلق می‌گیرد واکنش نشان داد و گفت: هر وقت در کشور بحث انرژی و مصرف آن می‌شود عده‌ای به ویژه مسئولان مربوطه در بوق و کرنا می‌کنند که مردم برق، گاز و آب را مجانی و ارزان استفاده می‌کنند و به این بهانه مرتبا به عناوین مختلف قیمت خدمات را بالا برده و هیچ نگاهی به درآمد مصرف‌کنندگان ندارند.

 

وی قیمت سوخت، استهلاک ماشین‌آلات و دستگاه‌های تولید برق و هزینه حقوق و دستمزد را مهم‌ترین مؤلفه‌هایی که بر روی قیمت تمام شده برق در ایران تأثیرگذار است اعلام کرد و افزود: بحث اینجاست که واقعا مردم برای مصرف انرژی در ایران یارانه پرداخت می‌کنند که البته باید قاطعانه عرض کنم این اعدادی که از طرف مسئولان مربوطه مطرح می‌شود واقعی نیست.

 

کارشناس حوزه صنعت و اقتصاد با تاکید بر اینکه هزینه‌های غیرضرور صنعت برق کشور بسیار زیاد و اسفناک است تصریح کرد: در مجموعه‌هایی مانند وزارت نیرو که باید حافظ و پشتیبان تولید ملی باشد شاهد حضور نیروی انسانی مازاد و پشت میز نشین، افراد ستادی و اداری چندین برابر نیروی عملیاتی هستیم.

 

سماکچی ادامه داد: وزارت نیرو چندین معاونت و هلدینگ تخصصی در بخش‌های مختلف دارد اما در این ستادهای متنوع شاهد حضور افراد پشت میزی به حد بسیار متورم، اعضای هیات مدیره‌ها، مدیران عامل و کارمندان زیاد در ساختمان‌ها و برج‌های گوناگون هستیم که به جای اینکه فکر آب و برق مردم باشند فکر اشتغال آن‌هم از نوع استخدام‌های خودمانی هستند. 

 

این پیشکسوت حوزه صنعت کاهش نیروهای مازاد و پشت میز نشین در وزارت نیرو و وزارت نفت و به کارگیری افراد در حد صرفه اقتصادی را مورد تاکید قرار داد و گفت: جلوگیری از ریخت و پاش‌ها، عدم بکارگیری نمایندگان ادوار مجلس به بهانه مشاور، پرهیز از بذل و بخشش‌های بی‌ربط و مواردی نظیر این باید در دستور کار چنین دستگاه‌هایی قرار بگیرد.

 

وی با اشاره به اینکه متاسفانه پاداش‌های صدها میلیونی اعضای هیات مدیره‌ها و مدیران عامل در مجموعه‌هایی مانند وزارت نیرو و وزارت نفت قابل شمارش نیست ابراز داشت: در حال حاضر ما به اندازه یک نیروگاه فقط هیات مدیره داریم در حالی‌که خروجی این امر در اقتصاد ملی، تولید و صنعت کشور مشخص و شفاف نیست.

 

این کارشناس حوزه صنعت و اقتصاد قطع پرداخت حقوق‌های نجومی به مدیران ارشد و میانی و جلوگیری از تبلیغات بی‌جهت و پرداخت‌های ورزشی و نظایر آن را خواستار شد و گفت: اگر این اتفاقات رخ بدهد آن وقت خواهیم دید که وقتی مسئولان وزارت نیرو این همه دم از پرداخت یارانه انرژی به مردم می‌زنند لافی بیش نیست وزارت نیرو باید خودش را جمع و جور کند.

 

وی با بیان اینکه مصرف‌کنندگان به مانند مشتریان خوب وزارت نیرو هستند و نباید از جیب آنان و جیب بودجه کشور که آن هم جیب مردم است خاصه خرجی و اسراف شود اضافه کرد: سخنگوی صنعت برق کشور نباید بر مردم منت بگذارد که 130 هزار میلیارد برای آنان بابت برق یارانه پرداخت می‌شود. 

 

سماکچی استفاده از پتانسیل‌ها و ظرفیت‌های داخلی کشور، افزایش میزان بهره‌وری و پرهیز از اسراف را مؤلفه‌هایی که در عصر اقتصاد مقاومتی باید در دستور کار دستگاه‌ها قرار داشته باشد دانست و خاطرنشان کرد: تولید، اشتغال، اقتصاد و معیشت مردم تنها با عمل به منویات مقام معظم رهبری ساماندهی می‌شوند و انتظار داریم تمام دستگاه‌ها خود را با این منویات هماهنگ کنند.

 

کد خبر 1114449

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha