به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از بسیج اساتید، محمدرضا مردانی در «نشست هم اندیشی تبیین مأموریتها و سیاستهای علمی، پژوهشی و فناوری سازمان بسیج اساتید مبتنی بر اسناد بالادستی» افزود: وقتی در میان اقشار بسیج از بسیج استادان صحبت میکنیم، صحبت از کسانی است که رکن اصلی فعالیتشان، علمی، پژوهشی و فناورانه است.
وی گفت: در حقیقت این اساتید هستند که نقش محوری و پیشرانی علمی را دارند و نقش اول را در پیشرفت علمی کشور ایفا میکنند. اقشار بسیج هر یک در لایههایی ظرفیت دارند و در آنچه در غالب فعالیتهای علمی صورت میگیرد بسیج استادان است که باید پیشتاز باشد.
مردانی ادامه داد: البته در این مسیر ملزوماتی نیاز است از جمله آن ایجاد بستر و زمینه مناسب برای انجام فعالیتهاست، به همین دلیل است که تلاش داریم از طریق برگزاری این نشستها و ارتباط و تعامل با معاونت علمی و فناوری بسیج مستضعفین بستر را برای فعالیت استادان بسیجی به خصوص در استانها فراهم کنیم، تا جایگاه ممتاز بسیج اساتید در ورود به حوزههای مختلف و میدانداری جهاد علمی با محوریت بسیج اساتید تقویت شود.
وی گفت: در اینجا صحبت ما، بحث تشکیلاتی و ضرورت نقشآفرینی علمی استادان در راستای تحقق بیانیه گام دوم است. بنابراین انتظار میرود، مسئولان بسیج اساتید استانها هم افزایی کنند و افراد و جریانهای حاضر در بسیج در راستای فعالیتهای علمی و فناورانه زمینه کارآمدی بالا را به وجود آورند.
رئیس سازمان بسیج اساتید کشور افزود: این فعالیتها میتواند به کمک نظام و قوای سهگانه بیاید. باید با این نگاه حرکت کرد و پیش رفت و ظرفیتها را کنار هم قرار داد و با در نظر گرفتن اولویتها در کنار سایر اقشار بسیجی، تیمهای مشترک و گروههای علمی و حلقههای کارآمد را برای یافتن راهکارها و تهیه بستههای سیاستی تشکیل داد.
وی به لزوم برنامهریزی در جهت تحقق سند ۱۰ ساله اعتلای بسیج و اسناد بالادستی و سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری در حوزه علم و فناوری در دانشگاهها و دیگر مراکز علمی کشور اشاره کرده و افزود: باید ظرفیتها را کنار هم قرار داد و برای کارآمدی نظام قدم برداشت. این کارآمدی به تقویت سرمایه اجتماعی میانجاند. لازم است همه یگانها با مدیریت واحد و نقشه راه درست حرکت کنند.
این استاد دانشگاه ادامه داد: اکنون در آستانه برنامه ۵ ساله هفتم باید تلاش کنیم بر اساس نقشه راههای تعریف شده برنامههای حوزه علم و فناوری را پیاده کنیم. تا هم بستر اشتغال برای تحصیلکردگان محصل ایجاد شود و هم بستر مشارکت برای استادان دانشگاه که فعالیت اجرایی ندارند.
مردانی با اشاره به ارتباط این سازمان با دستگاههای حاکمیتی افزود: نهضت استادی بسیج به همه نهادهای اجرایی اعلام کرده که آمادگی کمک مستقیم به آنها را دارد.
رئیس سازمان بسیج اساتید همچنین تاکید کرد: باید همه این فعالیتها در دل دانشگاه صورت گیرد و کاری کنیم که دانشگاه احساس نکند که نهادی جدای از بسیج اساتید است. باید این فعالیتها بهگونهای باشد که رؤسای دانشگاهها بخواهند این فعالیتها به نام بسیج اساتید در دانشگاهها صورت گیرد و به آن افتخار کنند.
وی افزود: بنابراین همپوشانی هدفمند باید بین افرادی که کار میکنند اتفاق بیفتد. در اهداف سازمان بسیج، بسیج اساتید پیشران توسعه است و باید این یکپارچگی را در دل دانشگاه ایجاد کند تا بتواند در جهت افزایش کارآمدی نظام جمهوری اسلامی و تشکیل دولت اسلامی و تحقق تمدن نوین اسلامی نقشآفرین باشد.
مردانی در ادامه بر لزوم تلاش اساتید برای ارتقای جایگاه علمی کشور در منطقه و جهان اشاره کرده و اظهار امیدواری کرد تا پایان برنامه راهبردی اعتلای ۱۰ ساله بسیج، با فراهمسازی الزامات و ابزارها، فرایندها و ساز و کارها شاهد موفقیت قابل قبول و خیره کننده نظام خواهیم بود.
وی بر ضرورت همکاری با معاونت علمی و فناوری و اصلاح ساختارهای سازمانی در تخصیص منابع و فرایند واگذاری تجهیزات در ایجاد تحول و ضرورت هویت بخشی به بسیج اساتید در مسیر پیشرفتهای علمی کشور و اهمیت به میدان آمدن استادان بسیجی در تحقق منویات مقام معظم رهبری و پیاده سازی بیانیه گام دوم، همچنین تقویت جبهه جهاد علمی توسط استادان دانشگاه و چشاندن طعم شیرین خدمت به مردم و زمینهسازی برای ظهور مهدی موعود عج از جمله دیگر مواردی بود که بر آن تاکید کرد.
نظر شما