بهبود جریان ارزی در بازار متشکل /برق یارانه‌ای عامل گسترش استخراج غیرمجاز رمز ارزها است

بازگشت قیمت محصولات ایران خودرو به قبل از آبان، افزایش قیمت نان غیرقانونی است، برق یارانه‌ای عامل گسترش استخراج غیرمجاز رمز ارزها است، بهبود جریان ارزی در بازار متشکل، سکه امامی به ۱۲ میلیون و ۵۳۹ هزار تومان برخی از اخبار اقتصادی امروز شبستان است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، مهمترین اخبار اقتصادی امروز شنبه ۲۲ آبان شبستان به شرح زیر است:

بازگشت قیمت محصولات ایران خودرو به قبل از آبان

گروه صنعتی ایران‌خودرو در اطلاعیه‌ای بر بازگشت محصولات به نرخ‌های فروشِ قبل از اول آبان‌ماه خبر داد. در این اطلاعیه عنوان شده، براساس تصمیمات اتخاذ شده، محصولات گروه صنعتی ایران‌خودرو به نرخ فروش قبل از یکم آبان‌ماه بازگشته و افزایشی در آن اعمال نمی‌شود.


برهمین اساس، دعوتنامه مشتریان با موعد تحویل آبان‌ماه مجددا صادر خواهد شد.


این اطلاعیه تصریح کرده، مبالغ مازادی که توسط مشتریان پرداخت شده نیز طی هفته آینده به حساب آنان مسترد خواهد شد.


ایران‌خودرو تاکید کرده قرعه‌کشی فروش اخیر نیز، فردا شنبه براساس قیمت‌های قبل محصولات برگزار خواهد شد.

 

افزایش قیمت نان غیرقانونی است

سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان در اطلاعیه‌ای اعلام کرد: هرگونه افزایش قیمت نان در کشور غیرقانونی است. در اطلاعیه سازمان حمایت آمده است: با توجه به اعلام قیمت ۲۵ قلم کالای اساسی از جمله انواع نان توسط وزارت جهادکشاورزی، از آنجا که قیمت‌های اعلامی نان، پیش از این در تهران اجرایی شده بنابراین هرگونه تغییر در قیمت نان، غیرقانونی است و هیچ افزایش قیمتی نباید اعمال شود و قیمت‌های فعلی باید رعایت شود.


این اطلاعیه می‌افزاید: هر گونه تغییر در قیمت نان پیش از این به کارگروه‌های استانی گندم آرد و نان با ریاست استانداران سراسر کشور ابلاغ شده و قیمت‌های اعلامی اخیر توسط وزارت جهاد کشاورزی صرفاً مربوط به شهر تهران است که پیش از این در کارگروه استانی مصوب شده و ارتباطی به سایر استان‌ها و شهرستان‌های سراسر کشور ندارد.


در این اطلاعیه آمده است: بدیهی است بازرسان سازمان‌های جهادکشاورزی، صنعت معدن تجارت و اتاق اصناف سراسر کشور مکلفند با هر گونه افزایش قیمت انواع نان برخورد قانونی لازم معمول و پرونده تخلف برای برخورد قانونی در اسرع وقت به شعب سازمان تعزیرات حکومتی ارسال کنند.

 

برق یارانه‌ای عامل گسترش استخراج غیرمجاز رمز ارزها است

محمد خدادادی، مجری تامین برق مراکز استخراج رمز ارز شرکت توانیر، برق با قیمت تکلیفی را از عوامل مهم استخراج غیرمجاز رمز ارزها در کشور عنوان کرد و راهکار بلندمدت آن را واقعی شدن قیمت حامل‌های انرژی دانست و افزود: واقعی شدن قیمت حامل‌های انرژی می‌تواند سوءاستفاده از منابع کشور و آسیب رساندن به آحاد مردم و اقشار آسیب‌پذیر را به حداقل برساند.

وی یکی از وظایف این دفتر را آسیب شناسی پدیده استخراج غیرمجاز رمزارزها، هدایت فعالان این عرصه به استخراج مجاز رمز ارز و ارایه راهکار برای تامین برق مراکز مجاز بدون فشار بر شبکه برق در ایام محدودیت تامین انرژی الکتریکی در چارچوب قوانین و مقررات ذکر کرد.

خدادادی قیمت تکلیفی و یارانه‌ای برق را از مهم‌ترین علل گسترش پدیده استخراج غیرمجاز رمز ارزها در کشور عنوان کرد و گفت: با ورود دستگاه‌های ماینر، برق نیز مانند گازوئیل و بنزین به یک کالای تبادل‌پذیر تبدیل شده است.

وی ادامه داد: همانگونه که اختلاف قیمت در داخل و خارج از کشور به ایجاد پدیده قاچاق سوخت در مرزها انجامید، اختلاف به‌ شدت معنادار قیمت برق در ایران با کشورهای دیگر نیز با معرفی تکنولوژی ماینینگ منجر به رواج پدیده استخراج غیرمجاز رمز ارز در ایران با استفاده از برق یارانه‌ای شده است که ماهیت آن تفاوتی با قاچاق سوخت ندارد.

خدادادی با اشاره به اینکه در بخش استخراج غیرمجاز رمز ارز، تجهیزات مربوطه به شکل قاچاق وارد کشور می‌شود، افزود:‌ از برق یارانه‌ای که یک بیستم تا یک هشتادم قیمت برق در سایر کشورها است، به طور غیرقانونی برای استخراج رمز ارز و کسب ثروت نامشروع از محل یارانه‌های انرژی که متعلق به آحاد مردم جامعه است، سوءاستفاده می‌کنند.

مجری تامین برق مراکز استخراج رمز ارز توانیر، استخراج غیرمجاز رمز ارز در کشور را دارای تبعات منفی برای مردم، صنعت برق و اقتصاد ملی دانست و افزود: این اقدام ضمن آسیب زدن به شبکه برق کشور، می‌تواند موجب سوختن لوازم الکتریکی نظیر یخچال، تلویزیون و کولر و دامن زدن به خاموشی‌ها شود.

وی ادامه داد: علاوه بر آن، به دلیل استفاده از انشعاب‌های غیرمجاز بدون رعایت اصول ایمنی، آتش سوزی و خطرات جانی را نیز می‌تواند در پی داشته باشد، در بعد ملی نیز بلعیدن برق به وسیله استخراج کنندگان رمز ارز سبب افزایش خاموشی‌های صنایع در فصول گرم و سرد سال شده که این موضوع افزایش تورم و بیکاری را به دنبال خواهد داشت.

مجری تامین برق مراکز استخراج رمز ارز توانیر، راهکار بلندمدت از بین بردن پدیده استخراج غیرمجاز رمز ارز را واقعی شدن تعرفه حامل‌های انرژی عنوان کرد و گفت: در شرایط فعلی که امکان آزادسازی تعرفه‌ها وجود ندارد، باید در بخش سیاست‌های سلبی، جریمه‌ها و مجازات‌های قانونی استخراج غیرمجاز رمز ارز تا حد زیادی افزایش یابد تا آن دسته از سودجویان که کمتر از یک درصد افراد جامعه هستند، انگیزه‌ای برای فعالیت غیرمجاز نداشته باشند.

 

بهبود جریان ارزی در بازار متشکل

طبق آمار بانک مرکزی میزان معاملات ارز در سامانه نیما یا همان سامانه‌ای که در آن، نیاز ارزیِ وارد کنندگان تامین می‌شود در دوره منتهی به هفته سوم آبان ماه به ۳ میلیارد و ۷۱۵ میلیون دلار رسید. این روند، نشان دهنده افزایش ۷۰ درصدی در این مدت و حاکی از بهبود تامین ارز مورد نیاز وارد کنندگان است، به طوری که میزان معاملات از ۴۱۸ میلیون دلار در هفته دوم مهر، به ۷۲۷ میلیون دلار در هفته سوم آبان افزایش یافته است.

 

 همزمان با افزایش حجم معاملات، روند قیمتی در سامانه نیما، به طور نسبی کاهش یافته و از ۲۳ هزار و ۴۱۵ تومان به ۲۳ هزار و ۲۶۲ تومان رسیده است.

 

 در بازار متشکل ارزی یا همان بازار صرافی‌ها که به عنوان مرجع معاملات ارز به صورت اسکناس در کشور شناخته می‌شود، در یک ماه گذشته، حدود ۲۸۲ میلیون و ۴۹۳ هزار دلار اسکناس با میانگین هر دلار، ۲۶ هزار و ۸۱۰ تومان معامله شد.

 

حجم ارز اسکناس عرضه شده در این بازار هم، روند افزایشی داشته و از ۲۵ میلیون و ۲۱۰ هزار دلار، به ۵۶ میلیون و ۶۶۷ هزار دلار رسیده که نشان دهنده‌ی بهبود روند تامین ارز و عرضه اسکناس مورد نیاز متقاضیان در این بازار است.

 

قیمت هر عدد سکه امامی به ۱۲ میلیون و ۵۳۹ هزار تومان رسید

امروز (شنبه ۲۲ آبان) هر گرم طلا ۱۸ عیار با ۰.۹۴ درصد رشد به ۱۲,۶۳۸,۰۰۰ ریال، انس جهانی طلا با ۰.۱۹ درصد رشد به ۱,۸۶۵.۶ دلار رسید. همچنین قیمت هر عدد سکه امامی با ۲.۱۶ درصد رشد به ۱۲۵,۳۹۰,۰۰۰ ریال، هر عدد سکه بهار آزادی با ۲.۰۶ درصد رشد به قیمت ۱۲۵,۰۱۰,۰۰۰‬ ‬ ریال،‌ هر عدد نیم سکه با ۱.۵۷ درصد رشد به قیمت ۶۴,۵۰۰,۰۰۰ ریال، هر عدد ربع سکه با ۲.۶۷ درصد رشد به قیمت ۳۸,۵۰۰,۰۰۰ ریال و هر عدد سکه یک گرمی با ۱.۸۲ درصد رشد به قیمت ۲۳,۵۰۰,۰۰۰ رسید.

 

بنابراین گزارش، امروز (شنبه ۲۲ آبان) قیمت هر دلار آمریکا با ۰.۲ درصد رشد به ۲۸۴,۲۴۰ ریال رسید؛ همچنین قیمت هر یورو با ۰.۳۹ درصد افت به ۳۲۵,۸۱۰ ریال و قیمت هر پوند با ۰.۴۲ درصد افت به ۳۸۲,۴۹۰ ریال رسید.

 

بانک مرکزی امروز (شنبه بیست و دوم آبان ماه ۱۴۰۰) نرخ رسمی ۴۶ ارز را اعلام کرد که بر اساس آن نرخ ۲۷ ارز کاهش و ۱۲ ارز افزایش یافت. نرخ ۷ ارز نیز بدون تغییر باقی مانده است. امروز هر دلار آمریکا ۴۲ هزار ریال، پوند انگلیس ۵۶ هزار و ۳۲۲ ریال و یورو ۴۸ هزار و ۶۴ ریال ارزش‌گذاری شد. بر پایه این گزارش، امروز هر فرانک سوئیس ۴۵ هزار و ۶۰۰ ریال، کرون سوئد ۴ هزار و ۸۰۱ ریال، کرون نروژ ۴ هزار و ۸۳۵ ریال، کرون دانمارک ۶ هزار و ۴۶۳ ریال، روپیه هند ۵۶۵ ریال، درهم امارات متحده عربی ۱۱ هزار و ۴۳۷ ریال، دینار کویت ۱۳۸ هزار و ۹۰۶  ریال، یکصد روپیه پاکستان ۲۳ هزار و ۹۱۷ ریال، یکصد ین ژاپن ۳۶ هزار و ۸۷۲ ریال، دلار هنگ‌کنگ پنج‌ هزار و ۳۹۱ و ریال عمان ۱۰۹ هزار و ۲۳۲ ریال ارزش‌گذاری شد. 

 

همچنین، هر دلار کانادا ۳۳ هزار و ۴۴۱ ریال، دلار نیوزیلند ۲۹  هزار و ۵۶۳ ریال، راند آفریقای جنوبی ۲ هزار و ۷۴۵ ریال، لیر ترکیه ۴ هزار و ۲۰۶ ریال، روبل روسیه ۵۷۵ ریال، ریال قطر ۱۱ هزار و ۵۳۹ ریال، یکصد دینار عراق ۲ هزار و ۸۷۹ ریال، لیر سوریه ۱۷ ریال، دلار استرالیا ۳۰ هزار و ۷۵۴ ریال، ریال سعودی ۱۱ هزار و ۲۰۰ ریال، دینار بحرین ۱۱۱ هزار و ۷۰۲ ریال، دلار سنگاپور ۳۱ هزار و ۶۰ ریال، یکصد تاکای بنگلادش ۴۹ هزار و ۱۶۰ ریال، ده روپیه سریلانکا ۲‌ هزار و ۷۹ ریال، کیات میانمار ۲۴ ریال، یکصد روپیه نپال ۳۵ هزار و ۱۱۳ ریال، یکصد درام ارمنستان ۸ هزار و ۸۶۵ ریال و دینار لیبی ۹ هزار و ۲۱۸ ریال تعیین شد. 

 

امروز در تابلوی بانک مرکزی هر یوان چین ۶ هزار و ۵۸۴ ریال، یکصد بات تایلند ۱۲۸ هزار و ۲۶۸ ریال، رینگیت مالزی ۱۰ هزار و ۱۰۸ ریال، یک‌هزار وون کره‌جنوبی ۳۵ هزار و ۶۰۹ ریال، دینار اردن ۵۹ هزار و ۲۳۹، یکصد تنگه قزاقستان ۹ هزار و ۷۴۲ ریال، هر لاری گرجستان ۱۳ هزار و ۳۳۴ ریال، یک هزار روپیه اندونزی ۲‌ هزار و ۹۵۶ ریال، افغانی افغانستان ۴۵۹ ریال، روبل جدید بلاروس ۱۷ هزار و ۱۲۳ ریال، منات جمهوری آذربایجان ۲۴ هزار و ۷۲۲ ریال، یکصد پزوی فیلیپین ۸۴ هزار و ۳۸۱ ریال، سومونی تاجیکستان ۳ هزار و ۷۱۷  ریال و منات جدید ترکمنستان ۱۱ هزار و ۹۸۸ ریال قیمت خورد.

 

کد خبر 1115558

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha