به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت، «عباس عاشوری» شامگاه یکشنبه (23 آبان) در برنامه گفتوگوی خبری با اشاره به آغاز مهاجرت پرندگان به تالابهای استان گیلان اظهار داشت: مهاجرت یک حرکت دو سویه رفت و برگشت است و ما در پایان زمستان میزبان پرندگان مهاجر زمستان گذرا در استان گیلان هستیم.
رییس اداره حفاظت و احیاء تالابهای حفاظت محیط زیست گیلان با بیان اینکه مهاجرت پرندگان زمستان گذرا به استان از اوایل پائیز با حضور اردکهای روی آب چر مثل خوتکا و سرسبز شروع شده است: در اواخر آبان ماه نیز میزبان طیف وسیعی از گونهها مثل پلیکانها، غاز خاکستری و اردکهای غواص در تالابهای گیلان هستیم.
عاشوری با تاکید بر اینکه همه ساله با سرد شدن هوا، 160 تا 220 هزار پرنده مهاجر، مناطق سردسیر سیبری را به مقصد تالابها و آبگیرهای گیلان ترک میکنند افزود: پیشبینی ما این است که تا اواسط آذر ماه و اواخر دیماه امسال حداکثر تعداد و غنای گونههای پرندگان مهاجر را در گیلان به ویژه از خانواده مرغابیان شامل قوها، غازها و اردکها داشته باشیم.
وی بیشترین جمعیتی از پرندگان مهاجر که هرساله در گیلان سرشماری میشود را خوتکا اعلام کرد و با اینکه در استان شاهد حضور بین 70 تا 80 گونه آبزی و کنار آبزی هستیم ابراز داشت: علاوه بر اینها گیلان میزبان پلیکان خاکستری که گونه در معرض تهدید جهانی است محسوب میشود و سه تا پنج درصد از جمعیت جهانی آن را پشتیبانی میکند.
رئیس اداره حفاظت و احیاء تالابهای حفاظت محیط زیست گیلان در پاسخ به این پرسش که آیا شکار تمام این پرندگان ممنوع است هم افزود: خیر تعدادی از این پرندگان که در فهرست گونههای در خطر انقراض قرار دارند و یا آنهایی که در سالهای اخیر جمعیتشان کاهش پیدا کرده هرساله اسامی آنها توسط سازمان حفاظت محیط زیست داده میشود و ما اعلام میکنیم که شکار آن گونهها ممنوع است.
عاشوری با بیان اینکه معمولا شکار اردکها آزاد است سه تالاب بینالمللی انزلی، امیرکلایه و بوجاق همچنین تالاب جوکندان در تالش، استیل و آق در آستارا را از جمله مناطقی در گیلان که محل فرود پرندگان مهاجر هستند دانست و خاطرنشان کرد: امسال هنوز هیچ مجوز شکاری صادر نشده است بنابراین هرگونه شکار ممنوع است و با متخلفان برخورد میشود.
نظر شما