به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، مراسم گرامیداشت هفته کتاب و کتابخوانی،عصر روز گذشته(شنبه 29 آبان)،با حضور نرجس نیازمند عضو شورای شهر قم و تعدادی از مسئولین و نمایندگان نهاد های اجرایی استان و به میزبانی ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد استان قم، در کتابخانه کانون فرهنگی هنری حضرت رسول(ص) برگزار شد.
در این مراسم مدیر ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد استان قم ضمن خطاب به مسئولین و نمایندگان دستگاه های اجرایی استان که در این جلسه حضور پیدا کردند، گفت: از شما دعوت کردیم تا به مناسبت هفتهی کتاب و کتابخوانی در یکی از کتابخانههای مساجد از محلات محروم دور هم جمع شویم تا این جمع شدن ما منجر به رویداد و اتفاقی خوب در یکی از محلات محروم قم شود.
حجت الاسلام و المسلمین سعید روحانی افزود: در این محلات ظرفیت بسیار بالایی وجود دارد و ما در محلات محروم ظرفیت هایی داریم که گاهی در دیگر محلات قم شاهد آن نیستیم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به آمار بالای کتابخانه های مساجد استان قم اشاره کرد و گفت: کانون های فرهنگی هنری مساجد استان قم هم اکنون بالغ بر 180 کتابخانهی مخزندار را در مساجد اداره می کنند و خروجی این کتابخانه ها بسیار عالی است.
حجت الاسلام روحانی با بیان اینکه ستاد کانون های فرهنگی هنری مساجد اسان قم در سال حداقل چند مسابقهی کتابخوانی برگزار میکند، افزود: در بخش کتاب و کتابخوانی به جد میتوانیم بگوییم کانون های فرهنگی هنری مساجد سرانهی مطالعه را در استان بالابردند.
وی در ادامه تصریح کرد: اگر بخواهیم در بحث کتاب و کتابخوانی حرکت جدی داشته باشیم باید از شکل سنتی خارج شده و با ابتکار و نوآوری مخاطب را جذب کنیم. این که به مخاطب فقط بگویم به کتابخانه مراجعه کن و کتاب بخوان! دیگر جواب نخواهد داد.
مدیر ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد استان قم ، ادامه داد: در دنیای امروز هر چیزی قالبش عوض شده و جاذبههای آن روز به روز بیشتر می شود، اگر قالبها عوض نشود و به شکل سابق باشد، نمی توان نسل جوان و نوجوان را به کتاب و کتابخوانی جذب کرد.
وی در ادامه به ضرورت دقت در انتخاب و معرفی کتاب اشاره کرد و گفت: یکی از مطالبی که کمتر به آن توجه می شود دقت درنوع کتابی است که معرفی می شود. در حالی که اگر کتاب خوب معرفی کنیم، همین باعت ایجاد انگیزه و جذب مخاطب به کتاب و کتابخوانی می شود.
حجت الاسلام روحانی افزود: وقتی قصد داریم مسابقات کتابخانهای برگزار کنیم یا یک کار فرهنگی در حوزه کتاب انجام دهیم، باید دقت کنیم این برنامه برای چه گروه سنی است، جنسیت مخاطب چیست، موضوع فعالیت ما چه است و یا سایر موارد و سپس با مشاوره با کسانی که تخصصشان در حوزه کتاب است بهترین کتاب را برای این برنامه انتخاب کنیم.
مدیر ستاد هماهنگی کانون های فهما استان قم در خاتمه ابراز کرد: امید است با همکاری دستگاه های حاضر در جلسه، از محرومیت این منطقه کاسته و فعالیت های فرهنگی در اینجا بیشتر شود. همچنین در بحث کتاب و کتابخوانی بتوانیم با استفاده از شیوههای نوین اقدامات موثری را در راستای ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی انجام دهیم.
نظر شما