کسب رتبه برتر کتابخوانی توسط بچه های مسجد ساوه

حمیدرضا علی وردی لو از کانون حضرت قائم شهرستان ساوه رتبه برتر کتابخوانی در جشنواره ملی کتاب فهما را به خود اختصاص داد.

 خبرگزاری شبستان: اراک//

 

استان مرکزی مهد پرورش علما، دانشمندان، نخبگان و بزرگان بسیاری است که با فعالیت های علمی، فرهنگی و دینی خود شهرت جهانی داشته اند و امروز نیز استان مرکزی از جمله استان‌های نخبه پرور کشور است.


تعداد مفاخر کشور بیش از ۴۵۰۰ نفر هستند که یک چهارم ، «۱۱۰۰ نفر»  آنها مربوط به استان مرکزی است و این امر نشانگر اهمیت خطه این استان در فرهیخته پروری است.


استان مرکزی با وجود این بزرگان و اندیشمندان و علما لقب بهشت مفاخر «سرزمین آفتاب و پایتخت مفاخر و مشاهیر» را به خود اختصاص داده است.


امروز نیز شاهد درخشش جوانان و نوجوانان این استان در جشنواره ها و مسابقات مختلف ملی و بین المللی هستیم که بسیاری از آنان پرورش یافته مساجد و اعضای کانون های فرهنگی هنری مساجد هستند و از این مکتب درس عشق، ایمان، اخلاق، فرهنگ و معنویت را آموخته اند.


«حمیدرضا علی وردی لو» از کانون حضرت قائم مسجد مسلم ابن عقیل شهرستان ساوه، در جشنواره ملی کتاب فهما که به همت کانون های فرهنگی هنری کشور در ۴ بخش کتابخوان برتر، کتابدار برتر، کتابخانه برتر و سفیران کتاب برگزار شد، رتبه دوم کشور در رشته کتابخوان برتر را به خود اختصاص داد.


در این راستا گفتگویی با این جوان ساوجی داریم.


مسئول کانون فرهنگی هنری حضرت قائم(عج) مسجد مسلم ابن عقیل ساوه با اشاره به اینکه ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی امری ضروری است، به خبرنگار خبرگزاری شبستان در اراک گفت: ما در کانون فرهنگی در این راستا فعالیت های گسترده ای انجام می دهیم با این هدف که بتوانیم سهمی در راستای آشنایی و دوستی هر چه بیشتر اعضا با کتاب و فرهنگ مطالعه داشته باشیم.


علی وردی لو با اشاره به کسب رتبه دوم در این جشنواره کشوری، افزود: ۵ مسابقه کتابخوانی از ۵ کتاب در سایت بچه های مسجد برگزار شد، که بر اساس نتایج آن، نام بنده از سوی ستاد هماهنگی استان برای مسابقات ملی اعلام گردید.


وی افزود: در مسابقه ملی ۳ کتاب از این کتاب ها را انتخاب نمودیم و داوران سوالات شفاهی از این کتاب ها به صورت صوتی و تصویری در اسکای روم پرسیدند و بر این اساس رتبه های برتر کشور مشخص شدند.


مسئول کانون فرهنگی هنری حضرت قائم(عج) با بیان اینکه رئیس هیئت داوران این جشنواره استاد اسماعیل آذر بودند، بیان کرد: در این مسابقات و بر اساس رای داوران اینجانب موفق به کسب رتبه دوم کشوری در رشته کتابخوان برتر شدم.


بهره گیری از شیوه های نو و بدیع برای جذب جوانان به مسجد و فرهنگ کتابخوانی


علی وردی لو در خصوص اینکه چگونه کتابخانه مساجد و کانون باعث جذب و ترویج فرهنگ کتابخوانی می شوند، بیان کرد: با بهره گیری از شیوه های نو و بدیع می توانیم باعث جذب نوجوان و جوان به مسجد از طریق کتابخانه باشیم.


این معلم مسجدی اضافه کرد:مثلا برای کودکان که در این سنین باید از کتاب ها لذت ببرند، میتوان از کتاب های مصور استفاده کرد که برای آنها جذاب باشد و به سمت خواندن آن ترغیب و تشویق شوند.


وی راه دوم برای جذب افراد به فرهنگ مطالعه را برگزاری مسابقات کتابخوانی با مشوق های مختلف از جمله اهدای جوایز دانست و اضافه کرد: در وهله اول فرد با هدف برنده شدن شرکت خواهد کرد ولی وقتی کتاب را مطالعه میکند  و میبیند که چه مطالب ناب و خوبی دارد به سمت خواندن کتاب هایی از این قبیل تشویق خواهد شد.


مسئول کانون فرهنگی هنری حضرت قائم(عج) مسجد مسلم ابن عقیل ساوه ادامه داد: در این روش فرد ضمن جذب به مسجد از کتاب های کتابخانه بهره میگیرد که در نهایت از این طریق نخبه پروری صورت میگیرد.


نخبه پروری مسجدی در کتابخانه شهید فخری زاده

علی وردی لو در رابطه با کتابخانه و تعداد اعضا و فعالیت های که در راستای ترویج فرهنگ کتابخوانی در کتابخانه کانون انجام میدهند نیز گفت: با توجه به اینکه بنده از دی ماه سال گذشته مدیر کانون شدم در این زمان کمتر از یکسال سعی در جمع آوری کتاب های مفید داشتیم.


وی اضافه کرد: در حال حاضر در حدود هزار جلد کتاب در کتابخانه داریم که روزهای شنبه تا چهارشنبه اعضای کانون و نمازگزاران می توانند این کتاب ها را به امانت برده و یا در مسجد به خواندن کتاب بپردازند.


این معلم مسجدی در خصوص نام کتابخانه نیز بیان کرد: اسم کتابخانه به خاطر مقام شامخ شهدای عرصه علم و دانش، به نام شهید فخری زاده نام گذاری شده و در حال حاضر ۲۵۰ عضو داریم.


اجرای طرح شنبه های کتاب در کانون حضرت قائم(عج)

علی وردی لو همچنین به طرح شنبه های کتاب در کانون اشاره کرد و گفت: شنبه ها یا در فضای مجازی یا در مسجد به صورت حضوری بین نماز مغرب و عشا معرفی کتاب داریم که این مهم خود راهی موثر در راستای جذب جوانان و نوجوانان به فرهنگ کتابخوانی است.


مسئول کانون فرهنگی هنری حضرت قائم(عج) مسجد مسلم ابن عقیل ساوه  همچنین به طرح صدای کتاب که در سایت بچه های مسجد امسال تعبیه شده است اشاره کرد و گفت: این طرح را با جدیت دنبال کردیم و اعضا را ترغیب کردیم تا فصلی از کتابی که سامانه تعیین میکند را خوانده  و صدای خود را ضبط کنند تا در آینده کتاب صوتی توسط ستاد فهمای کشور تولید بشود.


وی همچنین به برگزاری مسابقات کتابخوانی نماز  اشاره کرد و گفت: این مسابقه را با همکاری نهاد های مختلف شهر از جمله اداره ارشاد و فرهنگ اسلامی برگزار کردیم.


این معلم مسجدی اضافه کرد: همکاری کانون با نهادهای فرهنگی به این دلیل است تا ضمن ایجاد و حفظ ارتباط مستمر با نهادهای شهرستان، موجب ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی شویم و هم سرانه مطالعه را که خیلی پایین است به نوبه خودمان تا حدی افزایش دهیم.

کد خبر 1118980

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha