به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از القدس العربی، ترکیه درصدد افزایش سهم خود از بازار جهانی حلال (صنایع، بانکداری، خدمات مالی، گردشگری و محصولات متعدد) به 400 میلیارد دلار در دهه آینده در مقایسه به 100 میلیارد دلار کنونی است.
توسعه تجارت جهانی و افزایش تعداد تولیدکنندگان در بازار جهانی حلال منجر به افزایش تقاضا برای گواهینامه هایی شد که به مصرف کنندگان اعلام می کند که محصولاتی که خریداری می کنند، حلال است، علاوه بر این خدمات بانکداری و گردشگری با شریعت اسلامی سازگار است.
با افزایش وسعت این بازار، گواهی حلال مورد توجه نهادهایی قرارگرفت که استانداردها را تنظیم می کنند و گواهی اعتبار کالاها و خدمات در غرب صادر می کند.
«احمد گلر» رئیس اتحادیه جهانی حلال گفت: حجم بازار حلال در جهان به هفت تریلیون دلار رسیده است. جهان به کشورهای اسلامی با جدیت بیشتر در زمینه بخش های متعدد مانند مواد غذایی، لوازم آرایشی، مواد شیمیایی، محصولات پاک کننده،محصولات کشاورزی، انرژی، گردشگری و مالی می نگرد.
وی گفت: موسسه استانداردها و معیارهای کشورهای اسلامی (SMIIC) در استانبول را به ابتکار ترکیه تاسیس کرد، این موسسه مکانیزم تایید شده برای هماهنگی استانداردها بین کشورهای سازمان همکاری اسلامی است. با گسترش استانداردهای محصولات و خدمات حلال اهمیت زیادی در بازار تجارت بین المللی پیدا کرده است.
رئیس اتحادیه جهانی حلال افزود: یک میلیارد و 860 میلیون مسلمان در کشورهای جهان اسلامی زندگی می کنند، علاوه بر این اقلیت مسلمان در کشورهای دیگر تمایل دارند تا اطلاعات درباره تولید و مصرف محصولات حلال را به دست آورند.
وی گفت: در جهان مسیحیت به محصولات و خدمات حلال توجه می شود. این توجه به درخواست مصرف کنندگان است. نهادهای بزرگ غربی تلاش می کنند تا در عرصه صدور گواهی حلال وارد شوند، اما این اتحادیه احتمال نداردگواهی حلال برای این گونه نهادها صادر کند، زیرا کار در این زمینه ایمان در کنار دانش، مهارت و تجربه را می طلبد.امکان ندارد شخص یا نهادی که حساسیت مذهبی نداشته باشد نظارت یا بررسی دقیق غذایی که به سفره ای مسلمانان خواهد رسید، برعهده بگیرید.
در همین حال، «یونس ایتی» رئیس شورای اجلاس جهانی حلال گفت: تعداد مسلمانان در سراسر جهان به سرعت درحال افزایش است که این مسئله به افزایش نیازهای مصرفی شان منجر می شود.
ایتی افزود: سهم ترکیه از بخش حلال جهانی به بیش از 100 میلیارد دلار افزایش می یابد. ترکیه تلاش می کند تا سهم خود را در این بازار به 400 میلیارد دلار ارتقا دهد.
نظر شما