عروسک‌هایی به شیرینی «شکرستان»

با ورود عروسک‌های مجموعه انیمیشین شکرستان، برای اولین بار عروسک‌هایی با هویت ایرانی مورد اقبال خریدار ایرانی قرار گرفت،هرچند مارک «made in chine» این محصولات را همراهی می‌کند.

خبرگزاری شبستان: بعد از تجربه ناموفق دارا و سارا و تولید ضعیف و نابه‌سامان عروسک‌های کلاه قرمزی و پسرخاله، با ورود عروسک‌های مجموعه انیمیشین شکرستان، برای اولین بار عروسک‌هایی با هویت ایرانی مورد اقبال خریدار ایرانی قرار گرفت، هرچند مارک «made in chine» این محصولات را همراهی می‌کند.

 

«هر بار که اسکندر و ننه قمر را توی ویترین چیدیم، زود فروش رفتند». اینها را یکی از فروشنده های عروسک‌های شکرستان می‌گوید که از فروش سری جدید آنها هم راضی است.
 

تابستان امسال که ننه قمر با آن چارقد گلدار و پشت قوز کرده و عصا به دست به همراه یک نوزاد که کله‌اش از بدن قنداق شده‌اش بزرگ‌تر است توی ویترین عروسک فروشی‌ها نشستند هیچ کس فکرش را نمی‌کرد که علاقه‌مندان به عروسک‌های پولیشی به فکر داشتن یکی از اینها بیفتند و همه را به خانه ببرند.
 

این دو عروسک آن قدر مورد اقبال مردم قرار گرفتند که تولید کنندگان زیرزمینی هم ننه قمر و اسکندر خودشان را روانه بازار کردند که هرچند با طرح و کیفیت نازل‌ آنها بیم عدم استقبال بعدی از عروسک‌های شکرستان می‌رفت، اما به گواه فروشندگان این عروسک‌ها هیچگاه نتوانست جای محصول اصلی را بگیرد.

 

 

مصطفی امینی، فروشنده گالری سارینا می‌گوید بیشتر مراجعان به این فروشگاه عروسک‌های شکرستان را می شناسند و خریداران هم از هر سنی هستند. او قیمت پایین و کیفیت خوب را از ویژگی‌های عروسک‌های شکرستان می‌داند.
 

این فروشنده عروسک معتقد اگر این عروسک‌ها که شخصیت‌های ایرانی دارند در داخل تولید می‌شدند، استقبال بیشتری از آنها صورت می‌گرفت.
 

امینی فکر می‌کند در صورتی که ساخت عروسک‌های ایرانی از روی انیمیشن‌های ایرانی ادامه یابد،‌ می‌توانند جای عروسک‌هایی مانند گارفیلد و شرک و حتی باربی را بگیرند.
 

خریداران این فروشگاه اما برخلاف نظر این فروشنده معتقدند این عروسک‌ها کمی گران‌اند، هرچند کیفیت خوب این محصولات را رد نمی‌کنند. هاشمی، خانم خانه‌دار 42 ساله که در اولین حضور ننه قمر در ویترین عروسک‌فروشی‌ها این کاراکتر را به خانه برده از کیفیت بالای این عروسک بسیار راضی است،‌ چون بعد از شست و شو در ماشین لباسشویی هنوز مثل روز اول است.
 

حجت الله دیگر فروشنده عروسک شکرستان اما از ناشناخته بودن این عروسک‌ها میان مردم گلایه می کند و می گوید: تا بخواهیم این عروسک‌ها را میان مشتری ها جا بندازیم زمان می برد، چون حضور عروسک‌‌هایی که شخصیت ایرانی داشته‌اند تجربه ناموفقی داشته. او این جمله را با اشاره به عروسک‌های دارا و سارا گفت.
 

حجت الله معتقد است عروسک‌های کارتون‌های خارجی برای بچه‌ها جذابیت بیشتری دارند، چون صدا و سیما در تبلیغ برای کالاهای جانبی انیمیشن‌های ایرانی کم کاری می‌کند.
 

رضا که فروشنده این عروسک‌ها در سه راه افسریه است با نظر حجت‌الله درخصوص عدم شناخت مشتری با کارتون شکرستان و شخصیت‌های آن موافق است. او می‌گوید: هرچند این عروسک ها از روی انیمیشن شکرستان ساخته شده اند، اما خریدارها نام شخصیت ها را اشتباه می گویند، مثلن به اسکندر می گویند خشایار یا وقتی می خواهند قیمت خواجه فرزان را که لنگ بسته به خودش بدانند می پرسند: آقا این غوله چنده؟
 

بابایی که پیش از اینکه خود بگوید موهای جوگندمی‌اش نشان می‌دهد سال‌های پایانی تدریس در دبیرستان را می‌گذراند هم عروسک‌ها را نمی‌شناسد،‌ اما تعدادی از آنها را برای خرید انتخاب کرده. او در توضیح دلیل این کار می‌گوید: عروسک خوب حتی بدون انیمیشن آن قدر مورد نیاز هست که خریداری شود.

 

 

زهره که کارمند بانک است و یک فرزند دو ساله دارد این مورد نیاز بودن را اینگونه بیان می‌کند: این عروسک ها ابزار مناسبی برای ترویج فرهنگ ایرانی و حتا دینی است. او این سخنان را با اشاره به پوشش عروسک‌های شکرستان به استثنای لنگی‌ها گفت.
 

امیرعلی فرشنده فروشگاه پالیز از زیاد بودن شخصیت ها گلایه دارد، چون او معتقد است زیاد بودن عروسک ها مانع فروش خوب آنها می شود. امیرعلی می گوید برای ساختن عروسک های زیاد از یک مجموعه تلویزیونی، باید آن مجموع خیلی قوی تر از این حرف ها ساخته شده باشد.
 

ضیایی که هر روز تعدادی از عروسک‌های شکرستان را در خیابان پنجم نیروی هوایی به دست مشتری‌‌های خود می دهد، هرچند با تبلیغات کم درباره لوازم جانبی و عروسک‌های شکرستان با دیگر فروشندگان هم نظر است،‌ اما با توجه به حجم محصولات تولید شده این کم‌کاری را در روند توزیع کالا بی‌تاثیر می‌داند. او می‌گوید: وقتی سری اول عروسک‌های شکرستان و محصولات جانبی آن آمد قبل از اینکه خودمان هم تبلیغات کنیم اجناس تمام شد و ما شوکه شدیم.
 

بیطرفان، فروشنده فروشگاهی که بعد از مجسمه سنگی دربند عروسک‌های شکرستان را پشت ویترین مغازه چیده نیز از مواجه کسانی که برای تفریح به این منطقه خوش آب و هوای تهران می‌آیند با عروسک‌های شکرستان می گوید: از هر قشری اینجا می آیند و همگی با ذکر خاطره ا از این انیمیشن و توصیف زیبایی این عروسک ها جلوی ویترین شکرستان لحظاتی را به شیرینی می گذرانند.

 

محمدعلی سپهدار که دست در دست دو نوه دوازده و هفت ساله خود در کنار تفریح در دربند در حال خرید عروسک‌ شکرستان برا آنهاست می‌گوید: بچه با بازی بزرگ می شود، و چه چیزی بهتر از عروسک‌هایی که برای‌شان آشنا باشد،‌ از ریشه و فرهنگ خودمان باشد.

 

فروشندگان این عروسک‌ها و بیشتر خریداران آنها معتقدند عروسک‌های شکرستان ریشه در فرهنگ ناب ایرانی و اسلامی ما دارند و امیدوارند با بهتر شدن کیفیت ساخت عروسک‌ها و پیش از آن انیمیشن‌ها، بچه‌ها و همه مردم از این عروسک ها استقبال بهتری انجام بدهند و آنها را جایگزین نمونه خارجی کنند.
 

پایان پیام/

کد خبر 112125

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha