فرهنگ اولویت اول کشور باشد/ لزوم همگرایی در متولیان فرهنگی

حجت الاسلام بهرام پور با بیان اینکه باید فرهنگ را اولویت اول کشور قرار دهیم و برای آن وقت و بودجه بگذاریم گفت: اولویت در برنامه ریزی فرهنگی باید این باشد که پیش از اجرایی شدن هر کار، پیوست فرهنگی‌اش مشخص شود و بعد وارد فاز اجرا شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، «حجت الاسلام مسعود بهرام‌‎پور» امروز (دوشنبه ۸ آذر) در نشست هم‌اندیشی علمای استان با موضوع اصلاح ساختار فرهنگی اظهار کرد: ما متاسفانه سیاست‌های فرهنگی در کشور نداریم، یا اگر داریم به اجمال بیان شده و لذا قابل تأویل و تفسیرهای مختلف است و همین باعث شده عملیاتی نشوند.

 

مدیر حوزه‌های علمیه خوزستان افزود: بسیاری از قوانین ما معلق به نوشتن آیین نامه توسط دستگاه‌های دولتی شده‌اند و متاسفانه علی‌رغم گذشت سال‌های متمادی از تصویب این قوانین - که قوانین خوبی هم بودند و اگر اجرا می‌شدند در وضع فرهنگی کشور، تأثیرگذاری بسزایی داشتند - به دلیل عدم تدوین آیین نامه‌ها توسط دستگاه‌ها در کشور معطل مانده و باعث شده آسیب شده است.

 

وی با بیان اینکه اولین تغییری که باید شکل بگیرد در موضوع سیاست گذاری‌های کلان فرهنگی کشور است اضافه کرد: این سیاست گذاری‌ها باید متولی واحدی داشته باشند که درباره آنها کار کند و این نقش دستگاه‌های فرهیخته جامعه است.

 

حجت‌الاسلام بهرام پور ابراز کرد: متأسفانه این مسأله اتفاق نیفتاده و باید سازوکاری برای آن تعریف کرد؛ مثلا سند چشم انداز آموزش و پرورش، سندی است که تبدیل به برنامه نشده و آن مقدار که برای آن برنامه ننوشته‌اند، تاکنون ضمانت اجرایی نداشته و علی‌رغم تأکیدات مکرر مقام معظم رهبری تاکنون اتفاقی در آموزش و پرورش نیفتاد، بلکه در جهت مخالف آن حرکت کرده است.

 

وی ادامه داد: نکته دوم این است که چه کسی متولی رصد این موضوعات فرهنگی است تا بعد از اجرای آنها بگوید آیا این اتفاق افتاد یا نیفتاد و ارزیابی این برنامه‌ها چگونه است؛ در برنامه ریزی کشور در قانون اساسی، متولی برای این موضوع وجود ندارد و این اشکالی است که در ساختار مشاهده می‌شود.

 

مدیر حوزه‌های علمیه خوزستان عنوان کرد: یکی از مشکلاتی که در موضوع فرهنگ وجود دارد این است که یک فرهنگ به معنی اعم و یک فرهنگ به معنی اخص داریم و ما در مهندسی فرهنگی برای هیچ کدام برنامه ریزی نداریم.

 

وی با تأکید بر اینکه امور باید پیوست فرهنگی داشته باشند اذعان کرد: هیچ کدام از کارهای ما پیوست فرهنگی ندارد در حالی که اولویت در برنامه ریزی فرهنگی باید این باشد که پیش از اجرایی شدن هر کار، پیوست فرهنگی‌اش مشخص شود و تا پیوست فرهنگی آن ایجاد نشده، نباید وارد فاز اجرا شد. 

 

حجت الاسلام بهرام‌پور تصریح کرد: تا ما مساله فرهنگ را برای جامعه و کشور حل نکنیم، بقیه حرکت‌های ما ولو به بهانه توسعه باشد، جلوی توسعه کشور را خواهد گرفت؛ هر نوآوری را بدون پیوست فرهنگی در کشور بیاورید، نتیجه اش این بوده که سد راه پیشرفت کشور و باعث آسیب‌های فراوانی برای جامعه شده، بنابراین، لازم است این مساله به عنوان یک اولویت حقیقی مورد بررسی و ارزیابی قرار بگیرد.

 

وی با اشاره به اینکه باید فرهنگ را اولویت اول کشور قرار دهیم و برای آن وقت و بودجه بگذاریم بیان کرد: وقتی فرهنگ اولویت نباشد، هیچ کدام از این اتفاقات نمی‌افتد.

 

مدیر حوزه‌های علمیه خوزستان تاکید کرد: باید مساله قرآن را مساله بسیار مهمی در کشور بدانیم؛ قرآن کریم، اولین راهکار مقام معظم رهبری برای مقابله با تهاجم فرهنگی است و خودشان در این زمینه ورود کردند که انقلابی در عرصه قرآن اتفاق بیفتد.  

 

وی خاطر نشان کرد: مصوب شده بود ۲ درصد از اعتبارات دستگاه‌ها به عنوان پشتوانه کار قرآنی اختصاص داده شود، آیا این اتفاق تا امروز اتفاق افتاده است؟ چون فرهنگ اولویت ما نیست، اعتبار و سازوکار خوبی برای آن دیده نشده و کشور به سمت این موضوع حرکت نکرده است.

 

حجت‌الاسلام بهرام پور با بیان اینکه در بخش متولیان فرهنگی جامعه، متاسفانه هیچ همگرایی و وحدت رویه و برنامه ریزی و تقسیم کاری وجود ندارد، به سخنان مقام معظم رهبری درباره فرماندهی قرارگاه فرهنگی هر شهر توسط ائمه جمعه اشاره کرد و گفت: با این دستور العمل به یک شاکله برسیم که این کار در استان ها و شهرستان‌ها اتفاق بیفتد؛ برنامه‌ریزی‌های فرهنگی در کل کشور با یک برنامه حل نمی‌شود، علی القاعده در هر شهر و هر جایی با محوریت امام جمعه لازم است بومی‌سازی شود.

 

وی عنوان کرد: تراز ائمه جمعه باید متناسب با این کار باشد تا محورهای فرهنگی در شهرستان‌ها بشوند و این یک مساله مهم است؛ مسئولان فرهنگی کشور هم باید موظف باشند از برنامه‌ریزی فرهنگی شهر تبعیت کننند.

 

مدیر حوزه‌های علمیه خوزستان یاد آور شد: در حال حاضر دستگاه‌های فرهنگی اعتبارات کافی ندارد و آنها که می‌توانند جهت‌گیری‌های فرهنگی داشته باشند، اعتبارات خود را با نظرات خود هزینه می‌کنند، مثلا شرکت‌هایی که در خوزستان هستند، مصوبات خوبی برای فرهنگ دارند که متاسفانه سلیقه‌ای و با محوریت خود و در جهت منافع خود از آن استفاده می‌کنند و هیچ راهبرد صحیحی برای ساماندهی مسائل فرهنگی منطقه‌ای خود وجود ندارند که از آن تبعیت کنند.

 

کد خبر 1121794

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha