حبس و مجازات مالی در انتظار شکارچیان «هوبره»

عبدالله زاده گفت: به استناد بند الف ماده ۱۳ قانون شکار و صید دارای مجازات سه سال حبس تعزیری و نیز دارای ضرر و زیان ناشی از جرم برای هر قطعه هوبره ۳۰۰ میلیون ریال است و با متخلفین با اشد مجازات برخورد قانونی لازم صورت خواهد گرفت.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، «جواد عبدالله زاده» امروز (9 آذر) در گفتگو با رسانه های گروهی در خصوص زنده گیری و شکار هوبره در مناطق مرزی شهرستان زیرکوه اظهار داشت: سودجویان در فصل سرما هر ساله هزاران تله زنده گیری «هوبره» را در دشت های مرزی خراسان جنوبی برای زنده گیری و قاچاق این پرنده كمیاب به كشورهای عربی جا‌گذاری می كنند كه این اقدام نسل این پرنده را در معرض نابودی قرار داده است.

 

رئیس شورای پیشگیری از وقوع جرم دادگستری شهرستان زیرکوه در ادامه بیان کرد: علاقه اعراب كشورهای حاشیه خلیج فارس به شكار «هوبره» سبب شده تا هر ساله افرادی سودجو، مرزنشینان را تحریك به زنده گیری این پرنده كمیاب كنند و متاسفانه سود هنگفت شكار «هوبره» نصیب سودجویان و دلالان در سایه نشسته می شود و افرادی كه در روستاها، تحت تاثیر حرف های واسطه ها می شوند به بهاء ناچیزی در غارت این سرمایه های زیستی شریک می شوند.

 

وی با بیان اینکه اکثر قاچاقچیان دستگیر شده افراد محلی و بومی منطقه بوده اند، افزود: مردم محلی می توانند بهترین همیاران محیط زیست در برخورد با پدیده قاچاق پرندگان و جانوران باشند یقینا باندهای قاچاق «هوبره» در بلندمدت بیشترین ضرر را به زندگی مردم بومی و محلی می رسانند.

 

عبدالله زاده با تاکید بر اینکه «هوبره» یک حلقه از زنجیره حیات برای حفظ تنوع زیستی در مناطق بیابانی است، ادامه داد: کم شدن پوشش گیاهی در فرایند زنده گیری و افزایش گرد و غبار از دیگر آسیب هایی است که در شکار «هوبره» به مردم بومی و محلی منطقه وارد می شود.

 

رئیس شورای پیشگیری از وقوع جرم دادگستری شهرستان زیرکوه با اشاره به اینکه زندگی تمام انسان ها به محیط زیست وابسته است، گفت: باید این محیط زیست گران بها را حفظ و حراست کنیم چرا که حیات خود ما به آن وابسته است و اگر به محیط زیست و حیات وحش آسیب برسانیم در واقع به خودمان لطمه زده ایم و هر انسانی بایستی همان اندازه که به محیط خصوصی خود توجه می کند به همان میزان به محیط زیست خود اهمیت دهد.

 

وی در ادامه تاکید کرد: به منظور حفظ و حراست از این سرمایه خدادادی با هرگونه شکار غیر مجاز و یا تجاوز به حیات وحش که نیز موجب تخریب درخچه های مرتعی از نوع طاق وقیچ می شود بدون اغماض برخود خواهد شد.

 

رئیس دادگستری شهرستان زیرکوه با بیان اینکه پرنده «هوبره» جزء پرندگان کمیاب و در خطر انقراض است، گفت: به استناد بند الف ماده 13 قانون شکار و صید دارای مجازات سه سال حبس تعزیری و نیز دارای ضرر و زیان ناشی از جرم برای هر قطعه هوبره 300 میلیون ریال است و با متخلفین با اشد مجازات برخورد قانونی لازم صورت خواهد گرفت.

 

 

کد خبر 1122071

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha