به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از روابط عمومی حوزه هنری، میلاد عرفانپور صبح روز پنجشنبه ۱۱ آذرماه در نشست با رئیس و مسئولان واحدهای تخصصی حوزه هنری استان کردستان، اظهار کرد: کردستان دارای ظرفیتها و ویژگیهای منحصر به فردی در بخشهای مختلف از جمله فرهنگ و هنر است.
وی ادامه داد: فرهنگ و هنر در کردستان دارای سابقهای طولانی است و به همین دلیل میزان علاقه مردم این استان به مباحث فرهنگی بالاست و در نتیجه کار فرهنگی و هنری در کردستان دارای ظرافتها و ویژگیهای خاصی است.
مدیر مرکز موسیقی حوزه هنری گفت: خوشبختانه طی چند سال اخیر حوزه هنری در استان کردستان به محوری برای فعالیتهای فرهنگی و هنری تبدیل شده و این مهم را میشود در خروجی تولیدات و رویدادهای برگزار شده به خوبی مشاهده کرد.
وی با بیان اینکه باید نسبت به شناسایی، رشد و پرورش استعدادهای هنری در استان کردستان با جدیت بیشتری دنبال شود، افزود: حوزه هنری در سراسر کشور در رویکرد جدید فعالیتهای خود توجهی ویژه به این مهم دارد و بدون شک حوزه هنری کردستان هم در این نیز باید پیشگام باشد که خوشبختانه فعالیتهای بسیار خوبی در این راستا آغاز شده است.
عرفانپور با بیان اینکه باید سرمایهگذاریهای فرهنگی و هنری در کردستان متناسب با زیستبوم خود منطقه باشد، یادآور شد: کردستان دارای ظرفیتها و استعدادهای خاصی است و باید برای بهرهمندی از این ظرفیتها، زیستبوم خود استان نیز مورد توجه قرار گیرد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود ضمن اشاره به تدون سند تحول حوزه هنری انقلاب اسلامی، گفت: ما نیز در حوزه موسیقی یک سند تحول را در دستور کار قرار دادهایم و امیدواریم که در این مسیر بتوانیم فرصتهای بهتری را در بخش موسیقی در سراسر استانهای کشور ایجاد کنیم.
مدیر مرکز موسیقی حوزه هنری بیان کرد: تحول در بخش موسیقی حوزه هنری در سراسر کشور میتواند دستاوردهای خوبی را در راستای اعتلای این هنر متعالی و همچنین حمایت بهتر از فعالان این بخش به دنبال داشته باشد.
وی ضمن تقدیر از اقدامات و فعالیتهای حوزه هنری کردستان در بخشهای مختلف، عنوان کرد: خوشبختانه حوزه هنری کردستان چه در بخش تولید و چه در حوزه برگزاری رویدادها و جشنوارههای متعدد از جمله در بخش موسیقی، یکی از استانهای موفق در کشور به شمار میرود.
توجه به هنر موسیقی اصیل و بومی اولویت حوزه هنری کردستان است
در جریان برگزاری این نشست امین مرادی رئیس حوزه هنری استان کردستان گزارشی از فعالیتها و اقدامات صورت گرفته در بخشهای مختلف از جمله موسیقی در این استان را ارائه کرد.
مرادی اظهار کرد: امروز سنندج جزء شهرهای خلاق موسیقی در جهان به شمار میرود و به همین دلیل نیاز است که به ظرفیتها و استعدادهای این بخش بیش از گذشته توجه شود.
وی با بیان اینکه کردستان یکی از قطبهای اصلی موسیقی در کشور به شمار میرود، اظهار کرد: موسیقی در کردستان در فرهنگ و باور مردم ریشه دارد و به همین دلیل است که این هنر به صورت خانوادگی در کردستان دنبال و پیگیری میشود.
رئیس حوزه هنری استان کردستان ضمن اشاره به خانوادههای کامکارها، عندلیبیها و یوسف زمانیها، به عنوان فعالان و پیشکسوتان عرصه موسیقی این منطقه، گفت: حمایت از موسیقی اصیل و بومی در استان کردستان همواره در دستور کار حوزه هنری قرار داشته و خوشبختانه در این راستا اقدامات بسیار خوبی صورت گرفته است.
وی به انتشار ۹ آلبوم موسیقی از سوی حوزه هنری استان کردستان اشاره کرد و افزود: در حال حاضر چندین آلبوم دیگر نیز در دستور کار قرار گرفته و امیدواریم که بتوانیم تا پایان سال جاری دو آلبوم موسیقی دیگر نیز تولید و روانه بازار کنیم.
مرادی به فعالیتهای پژوهشی و تحقیقاتی در عرصه موسیقی کُردی در استان کردستان اشاره کرد و یادآور شد: در این بخش نیز حوزه هنری انقلاب اسلامی پیشگام است و تاکنون در این راستا سه عنوان کتاب منتشر شده و دو عنوان دیگر نیز در دست انتشار قرار دارد.
وی ضمن اشاره به تدوین دانشنامه فرهنگ، هنر و تمدن کردستان بیان کرد: در این دانشنامه نیز سه عنوان به حوزه موسیقی کردستان اختصاص پیدا کرده و انتظار داریم که تا پایان سال جاری یکی از این عناوین چاپ و روانه بازار شود.
در ادامه این نشست کژوان ضیاءالدینی مسئول واحد موسیقی حوزه هنری استان کردستان نیز ضمن ارارئه گزارشی از فعالیتها و اقدامات صورت گرفته، اظهار کرد: با شیوع ویروس کرونا تمامی فعالیتهای موسیقی در کردستان و حتی دیگر نقاط کشور و جهان متوقف شد.
وی با اشاره به خسارتهای وارد شده به هنر به ویژه موسیقی، گفت: انتظار داریم که با بهبود وضعیت و شرایط زمینه برای رشد و ارتقاء فعالیتها و برنامههای مرتبط با هنر موسیقی در حوزه هنری استان کردستان فراهم شود.
نظر شما