ابعاد رشد اجتماعی کودکان در بستر فضای مجازی مغفول می‌ماند

معاون آموزش ابتدایی آموزش و پرورش کردستان گفت: آموزش مهارت‌های زندگی اجتماعی از نتایج آموزش‌های حضوری است و در آموزش مجازی این مهارت‌ها قابل انتقال نبوده و ابعاد رشد اجتماعی کودکان در بستر فضای مجازی مغفول می‌ماند.

به گزارش خبرگزاری شبستان در کردستان، صدیقه عبداللهی معاون آموزش ابتدایی آموزش و پرورش کردستان در گردهمایی معاونین و کارشناسان شهرستان‌ها و مناطق استان که به تفکیک شهرستان‌ها به صورت حضوری برگزارشد؛ هدف از برگزار این نشست‌ها را تبیین و تشریح برنامه‌های اولویت‌دار دوره ابتدایی در سال تحصیلی 1400-1401 عنوان کرد و با بیان اینکه کیفیت بخشی به فرآیند آموزش و ارتقا یادگیری ماندگار دانش‌آموزان یکی از مأموریت‌ها و سیاست‌های این معاونت است؛ گفت: در این راستا چارچوب اجرایی فعالیت‌های کیفیت بخشی معاونت به شهرستان‌ها و مناطق ابلاغ شده است.

 

وی مهمترین مأموریت دوره ابتدایی را مهارت آموزی در راستای ساحت‌های شش گانه تعلیم و تربیت و اهداف دوره ابتدایی عنوان کرد و رویکرد حاکم بر برنامه‌های دوره ابتدایی را تربیت تمام ساحتی دانش‌آموزان، افزایش بهداشت روانی محیط یادگیری، استفاده از بستر بازی، ادبیات و هنر، توسعه فعالیت‌های گروهی و مشارکتی و از بین بردن موقعیت‌های رقابت‌زدا بین دانش‌آموزان، توجه به اقتضائات دوران کودکی و تقویت انگیزه و توانایی دانش‌آموزان و توجه به توانایی علایق استعدادها، تفاوت‌های فردی دانش‌آموزان برشمرد.

 

عبداللهی با بیان اینکه کرونا در کنار تهدیدهایی که داشت فرصت‌های خاص مدیریتی را ایجاد کرد؛ خاطرنشان کرد: توانمندی معلمان ما در شرایط جدید نسبت به گذشته در حوزه فناوری ارتقاء یافته و این دستاورد بزرگی است اما ارائه آموزش در فضای مجازی امری جدای از تدریس مؤثر در فضای مجازی است و باز تولید اجزاء و عناصر تدریس در فضای مجازی و مدیریت یادگیرندگان و ارزیابی از تکالیف از اهمیت خاصی برخوردار است.

 

این مقام مسئول با بیان اینکه آموزش مهارت‌های زندگی اجتماعی از نتایج آموزش‌های حضوری است و در آموزش مجازی این مهارت‌ها قابل انتقال نبوده و ابعاد رشد اجتماعی کودکان در بستر فضای مجازی مغفول می‌ماند؛ تصریح کرد: آموزش‌های مجازی به عنوان یک بستر ارتباطی بین خانواده و مدرسه به منظور غنی‌سازی و تنوع بخشی به منابع یادگیری می‌تواند مورد استفاده باشد اما جای معلم در آموزش حضوری را نمی‌گیرد.

 

عبدالهی توسعه عدالت آموزشی را یکی از مهم‌ترین مأموریت‌های دوره ابتدایی عنوان کرد و گفت: این ماموریت در قالب برنامه انسداد مبادی بیسوادی به منظور جذب کودکان بازمانده از تحصیل و دانش‌آموزان تارک تحصیل در حال اجرا است.

 وی بر شناسایی و جذب کودکان تارک تحصیل، برگزاری منظم جلسات کارگروه شهرستانی برنامه انسداد مبادی بیسوادی و جلب مشارکت جدی شرکای برون سازمانی و استفاده از پتانسیل قانون حمایت از اطفال و نوجوانان در این راستا تاکید کرد.

 

معاون آموزش ابتدایی استان در بخش دیگری از سخنان خود یکی دیگر از شاخص‌های اساسی و اولویت‌دار استان را کاهش نرخ تکرار پایه عنوان کرد و اظهار کرد: برای تحقق این شاخص لازم است مدیران مدارس و راهبران آموزشی و تربیتی دانش‌آموزان لازم التوجه را شناسایی کرده و از طریق برنامه‌ریزی‌های مناسب و تشکیل کلاس‌های جبرانی به صورت حضوری و همچنین تحویل محتوای آموزشی در قالب فیلم و درسنامه ارائه خدمات مشاوره‌ای به اولیاء، استفاده از پتانسیل دانشجو معلمان در قالب تفاهم‌نامه همکاری با دانشگاه فرهنگیان زمینه ارتقای آموزشی آنان را فراهم نمایند.

 

 وی گفت: یکی دیگر از شاخص‌های عملکردی پوشش تحصیلی نو‌آموزان دوره پیش دبستان است، که با توجه به اجرای پوشش مجازی و رایگان، باید از فرصت شش ماهه باقی مانده استفاده کرده و زمینه جذب حداکثری نوآموزان را فراهم کنیم.

 

معاون آموزش ابتدایی استان با بیان اینکه ما مأموریت داریم در کنار توجه به فرآیند انجام فعالیت‌ها و اقدامات از نتایج غافل نمانیم؛ تصریح کرد: مروری بر شاخص های سنجش و ارزشیابی عملکرد نشان می دهد که اصولاً آگاهی از میزان دستیابی به اهداف کمتر مورد توجه قرار می‌گیرد.

 

عبداللهی با بیان اینکه مسئله اصلی ما بهبود کیفیت یادگیری است و باید تمام فعالیت‌ها در این جهت سازماندهی شوند. اظهار داشت: معلم، محور اصلی آموزش به دانش آموزان و مسئول اصلی ادامه خدمات آموزشی است و ابزارهایی که تاکنون تأمین شده دستیار معلم جهت انجام مسئولیت آموزشی است.

 

وی افزود: باید برای تجهیز و توانمندی معلمان بویژه معلمان جدیدالورد جهت ایفای مسئولیت در چنین شرایطی تمهیدات لازم پیش بینی شود و با برگزاری کارگاه‌های کیفی زمینه ارتقاء صلاحیت‌های حرفه‌ای نیروی انسانی را بیش از پیش فراهم نماییم.

 

کد خبر 1123239

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha