پست های خالی، نمودار چارت سازمانی ادارات فاروج را کم فروغ کرده است

نیروی متخصص به هر دستگاه اداری معنا می بخشد و انجام امور اداری در سایه حضور نیروهای متخصص رقم می خورد اما کمیت این مهم در دستگاه های اداری فاروج لنگ می زند و پست های خالی، نمودار چارت سازمانی ادارات فاروج را کم فروغ کرده است.

خبرگزاری شبستان _ خراسان شمالی _ فاروج؛  بیش از دو دهه از شهرستان شدن فاروج می گذرد اما این شهرستان در حوزه چارت سازمانی دستگاه ها هنوز به شرایط مطلوب نرسیده و بسیاری از ادارات فاروج با کمبود نیروی متخصص در پست های مختلف مواجه است.

 

هنوز هستند دستگاه هایی در شهرستان که با یک نیرو یعنی مدیر دستگاه، اداره می شود. بسیاری دیگر از دستگاه های اداری هم به رغم فعالیت چند نفر، در داشتن نیروی متخصص در بخش هایی که دستگاه با آن معنا پیدا می کند، دچار محدودیت هستند. بازار، صنایع و معادن امروز حوزه های چالشی در سطح کشور و به تبع آن  استان ها و شهرستان هاست، تولید، پشتیبانی از آن و مانع زدایی رویکردهایی است که امسال باید به آن توجه بیشتری شود اما در نبود نیروی متخصص چگونه می تواند رقم بخورد؟

 

یکی از فعالان حوزه تولید و صنعت شهرستان فاروج گفت: امروز نیروی متخصص با توجه به بروکراسی اداری و مشکلاتی که در این بخش است می تواند راهگشا و تسهیل کننده کارها باشد.

 

وی که خواست نامش عنوان نشود، افزود: بیشتر از یک سال بود که فعالیت بخش صنعت و معدن شهرستان به شرایط مناسبی با جذب یک کارشناس متخصص در این بخش رسیده بود و فعالیت ها در خود شهرستان انجام می شد.

 

وی گفت: در مراجعه به این دستگاه باخبر شدیم که کارشناس این بخش به خراسان رضوی منتقل شده و حالا فعالیت های این حوزه روی زمین مانده است.

 

این فعال حوزه اقتصادی افزود: ارباب رجوع این حوزه باید برای کوچکترین کار اداری به مرکز استان برود و با توجه به حجم مراجعات و روال اداری، کار در یک روز انجام نمی شود و این ترددها باید تکرار شود.

 

یک فعال حوزه صنایع دستی هم گفت: فلسفه وجود دستگاه ها تسهیل کار با استفاده منابع انسانی است و چرا باید این اصل که پایه تشکیل دستگاه اداری است در دستگاه های شهرستان به ویژه حوزه مهم صنایع دستی و گردشگری رعایت نشود؟

 

«حسین احمدی» افزود: در مجموعه ای مثل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگردی شهرستان، با کمبود نیروی متخصص مواجه هستیم که این معضل به انفعال این مجموعه دامن زده است.

 

یک فعال فرهنگی هم گفت: بارها و بارها این جمله را شنیده‌ایم که «نیروی انسانی بزرگترین سرمایه یک مجموعه است»، بنابراین، موفقیت یک سازمان تا حد زیادی به کیفیت و عملکرد افراد وابسته است.

 

«سعید رنجبر» افزود: وقتی در یک دستگاه اداری این سرمایه را نداشته باشیم چه توقعی می توان از آن مجموعه داشت؟

 

وی گفت: در مدارس با کمبود معلم ورزش، مشاور و بعضی درس های تخصصی مواجه هستیم و با این روند نمی توان توقع چندانی در حوزه آموزش و پرورش داشت.

 

یکی از هنرمندان شهرستان هم گفت: دستگاهی مثل فرهنگ و ارشاد در شهرستان فقط  با یک نیرو اداره می شود.

 

«منیژه آشفته» افزود: و این گواهی دیگر بر مظلوم بودن حوزه فرهنگ است که در صورت  حضور مدیر در جلسه های شهرستان، اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی تعطیل می شود.

 

شهروند دیگری گفت: در بخش های تخصصی بسیاری از دستگاه های شهرستان شاهد کمبود منابع انسانی و تکمیل نبودن چارت اداری هستیم که این روند، مراجعان  را به شهرهای مجاور و یا مرکز استان برای انجام کوچکترین کار اداری، گسیل می کند.

 

«الهام  اکبری» گفت: دستگاه عریض و طویلی که بار هزینه بالایی برای دولت دارد بدون وجود نیروی متخصص چه محلی از اعراب می تواند داشته باشد؟

 

وی افزود: وقتی وارد دستگاه های اداری مرکز استان یا شهرستان های مجاور می شویم شاهد فعالیت چند کارشناس در یک بخش هستیم که متناقض با توزیع عادلانه خدمات است.

 

نمودار سازمانی اداره صنعت، معدن و تجارت فاروج حداقل ها را ندارد

 

مدیر صنعت، معدن و تجارت فاروج گفت: این دستگاه با چهار نیرو اداره می شود در صورتی‌که حداقل نیروی مورد نیاز، هست نفر است.

 

«احسان افتخاری» با اشاره به گستردگی حوزه فعالیت این دستگاه به خبرنگار خبرگزاری شبستان گفت: در سال های گذشته این دستگاه هفت نیرو داشت اما در شرایط فعلی و با توجه به تشدید نیاز به نظارت ها و بازرسی ها به چهار نفر تقلیل یافته است.

 

وی با اشاره به اینکه تنها نیروی متخصص بخش صنعت و معدن شهرستان  امسال به خراسان رضوی منتقل شد، گفت: با توجه به تخصصی بودن حوزه های صنعت و معدن، امکان انجام بعضی کارهای این بخش در شهرستان در نبود نیروی انسانی مرتبط فراهم نیست و ناگزیر ارباب رجوع را به دریافت خدمات از مرکز استان ارجاع می دهیم.

 

افتخاری با بیان اینکه شعار ما پرهیز از خام فروشی محصولات در حوزه های مختلف است اما در عمل با توجه به نبود نیروی متخصص در این بخش ها، فعالیتی انجام نمی شود، افزود: از چهار نیروی فعلی این دستگاه، سه نفر در بخش اصناف فعالند و نظارت و رسیدگی به شرایط توزیع اقلام ضروری تمام وقت این کارکنان را به خود اختصاص می دهد.

 

مدیر صنعت، معدن و تجارت فاروج گفت: تشکیل دستگاه شهرستانی با هدف انجام کار در همان نقطه بوده اما بدون نیرو متخصص، این مهم عملی نیست و این دستگاه با رفتن نیروی بخش معدن، بعد از دو سال، به شرایط قبل خود بازگشته است.

 

وی بیان کرد: با همه این اوصاف و با همین تعداد نیرو فعالیت های زیادی در فصول مختلف سال به ویژه در طرح نوروزی انجام شده اما جوابگوی نیازهای شهرستان نیست.

 

وی اظهار امیدواری کرد: با اختصاص نیرو در بخش های تخصصی به شهرستان ها، روند کارها با سرعت و دقت بیشتری انجام شود.

 


امام جمعه فاروج هم گلایه کرد

کمبود نیرو در دستگاه های شهرستان، امام جمعه شهرستان را هم گلایه مند کرده است به طوری که این موضوع در آخرین نشست شورای فرهنگ عمومی شهرستان از محورهای جلسه بود.

 

تعطیلی اداره در نبود مدیر توجیه ندارد

 

امام جمعه فاروج گفت: دستگاهی مثل فرهنگ و ارشاد با حوزه وسیع کاری در شهرستان با یک نفر فعال است و تعطیلی اداره در نبود مدیر توجیه ندارد.

 

حجت الاسلام «عباسعلی نوروزی» به خبرنگار خبرگزاری شبستان اظهارکرد: تنها نیروی اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان مدیر آن است و در زمان حضور در نشست‌ها و برنامه‌ها، این مجموعه تعطیل می‌شود.

 

امام جمعه فاروج گفت: قفل شدن در اداره برای حضور در برنامه‌ها یا پیگیری فعالیت‌ها آنهم در دستگاهی مثل فرهنگ و ارشاد، دامن زدن به مظلومیت حوزه فرهنگ است.

 

حجت الاسلام نوروزی بیان کرد: به رغم اینکه شهرستان در سال‌های گذشته سهمیه نیرو داشته است اما بنا به روابط یا... نیرو از شهرستان منتقل شده است.

 

وی با بیان اینکه به وجود آمدن این شرایط بخشی ناشی از ضعف مدیریت استانی و بخشی هم کشوری و ناشی از کمبود اعتبار و محدودیت‌های قانونی است، افزود: در جلسه شورای فرهنگ عمومی شهرستان این نقص مطرح و برای پیگیری در قالب مصوبه آمده است که امیدواریم منجر به تکمیل چارت اداری این دستگاه شود.

 

در بعضی دستگاه ها تا 50 درصد با کمبود نیرو در چارت سازمانی مواجهیم

فرماندار فاروج گفت: کمبود نیرو در همه دستگاه های شهرستان مشهود است و خوش نشینی شهرهای بزرگ کمبود نیروی اداری شهرهای کوچک را به همراه داشته است.

 

«ابوالحسن نجفی حاج تقی» به خبرنگار خبرگزاری شبستان اظهار کرد:  کمبود نیرو محدود به دستگاه های اداری نیست و در بین معلمان هم مشهود است و کمتر نیرویی تمایل به منتقل شدن به شهرهای کوچک را دارد.

 

فرماندار فاروج گفت: این معضل در شهرهایی که در مجاورت شهرهای بزرگتر قرار دارند از جمله فاروج بیشتر است.

 

نجفی با تاکید بر ضرورت حفظ نیروهای موجود در دستگاه ها بیان کرد: اثر کمبود نیرو در شهرهای کوچک از سوی مدیران به دستگاه های بالاتر باید منتقل شود تا این روند تغییر کند.

 

وی با اشاره به اینکه کمبود نیروی متخصص، مراکز آموزشی خاص از دیر باز زمینه ساز افزایش مهاجرت از شهرهای کوچک بوده، گفت: نبود مدارس خاص (تیزهوشان، شاهد و...) بر مشکل عدم حضور کارشناسان اداری در شهرهای کوچکی مثل فاروج هم دامن زده است.

 

وی گفت: در شهرستان دستگاه هایی فقط با یک نیرو اداره می شوند که این امر در کاهش رضایت مراجعان از عملکردها موثر است.

 

فرماندار فاروج با اذعان بر اینکه توزیع نیروی انسانی درست نیست، افزود: مشکل کمبود نیروی انسانی معضل کشوری است و محدود به شهرستان فاروج نیست.

 

 

کد خبر 1123248

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha