آغاز نصب باب امام حسن(ع) در صحن اباالفضل العباس(ع)

آستان مقدس عباسی از آغاز نصب باب امام حسن(ع) دومین باب بزرگ این آستان در صحن اباالفضل العباس(ع) خبر داد.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از الکفیل، کارکنان فنی و مهندسی در آستان مقدس عباسی  کار نصب باب امام حسن(ع) به عنوان دومین باب بزرگ در آستان مقدس عباسی پس باب القبله آغاز شد. این باب مشرف به میدان بین الحرمین است.

مهندس علی سلوم، ناظر کار نصب این باب گفت: این باب که نصب آن آغاز شده است، توسط هنرمندان عراقی طراحی و اجرا شده و نصب می شود. این باب دارای ویژگی فنی، دوام بالا و زیبایی است که به این ورودی زیبایی ویژه ای می دهد. طراحی باب امام حسن(ع) الهام گرفته از کتیبه ها و نقش و نگارهای صحن مطهر حرم اباالفضل العباس(ع) و ضریح این حرم است.

 

وی افزود: شروع این کارها پس از آن انجام شد که بیشتر کارهای توسعه و بازسازی این باب از داخل به پایان رسید.

سلوم گفت: این باب عبارت از دو لنگه در متقارن در شکل و طراحی، نقش و نگار و تزئینات است. عرض یک از آنها 2.29 متر و ارتفاع آن 3.45 متر و ضخامت آن 10 سانتی متر است. این در از چوب مرغوب ساج برمه ای ساخته شده است. وزن کلی باب چهار تن است.

 

وی ادامه داد: این باب به روش فنی روی اسکلت چوبی معروف به الجرجوبه نصب می شود. عرض آن 5.95 و ارتفاع آن 3.75 و ضخامت آن 30 سانتی متر متناسب با وزن آن است.

 

ناظر این کار گفت: خط و تذهیب توسط فراس البغدادی، خوشنویس عراقی انجام شده است. دروسط هر در یک کتیبه بزرگ وجود دارد که روی آن آیه (قُلْ لَا أَسْأَلُكُمْ عَلَيْهِ أَجْرًا إِلَّا الْمَوَدَّةَ فِي الْقُرْبَى) نوشته شده است. بالای این کتیبه عبارت «السلام علیک یا قمر بنی هاشم» و زیر آن در سمت چپ عبارت «السلام علیک یا بن اول القوم اسلاما» و در سمت راست عبارت «السلام علیک یا بن اقدمهم ایمانا» نوشته شده است.

 

وی افزود: هر لنگه در چارچوب طلایی دارد که با نقش و نگار طلایی مزین است. همه این نقش و نگارها توسط حسام عبدالرضا و با نظارت استاد روضان بهیه با لایه های شیشه ای که دربرابر شکستگی و خراش مقاومت و دوام دارد، پوشانده شده است. کار نصب براساس برنامه طراحی شده انجام می شود.

کد خبر 1123700

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha