به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، «مسعود فیروزی» امروز پنج شنبه (۱۸ آذر) در نشست كتاب خوان ويژه «مربيان ناشنوايان و كم شنوايان» ضمن قدردانی از مدیرکل کتابخانه های عمومی خراسان رضوی در راستای توجه ویژه به طیف بزرگ معلولان در برگزاری برنامه های فرهنگی و انعقاد تفاهم نامه هایی با محوریت معلولان، گفت: شعار جهانی در سال 1400 به مناسبت روز جهانی معلولان «پیش بسوی دنیایی فراگیر، دسترس پذیر و پایدار بعد از بیماری کرونا با راهبری و مشارکت افراد دارای معلولیت» است.
مدیرکل بهزیستی استان خراسان رضوی بیان کرد: این شعار اشاره مستقیمی به مقوله دسترس پذیری دارد در واقع دسترس پذیری مهم ترین عامل در تعیین شدت معلولیت افراد در جامعه است و بدین معناست که در جامعه امروز باید شرایطی فراهم آوریم که همه افراد در هر سطح از معلولیت بتواند از امکانات و فرصتهای موجود در جامعه با توجه به تواناییها و قابلیتهای خود استفاده کنند.
وی در رابطه با این پرسش که «آیا معلولیت محدودیت است»، افزود: اگر در جامعه دسترس پذیری را فراهم نسازیم و یک فرد دارای معلولیت برای انجام برخی از کارهای ساده خود با مشکل مواجه شود، قطعا معلولیت به معنای محدودیت است، به عبارتی شدت معلولیت و محدودیت افراد در جامعه ارتباط مستقیمی با میزان عملکرد و ارتباط او با محیط دارد بنابراین جامعه است که مشخص می کند آیا معلولیت محدودیت می آورد یا خیر؟
فیروزی مهمترین مساله در رابطه با افراد کم شنوا و ناشنوا را «زبان» دانست و اظهار کرد: هر فردی برای بیان سخنان خود ذهنیت دارد، مفهوم را هم می داند، اما مساله مهم در بیان سخن استفاده از ابزار انتقال آن و به عبارتی «زبان ادبی» است. فرد سالم با استفاده از گفتار می تواند سخن بگوید اما فردی که کم شنوا و ناشنوا است مشکل بزرگی در انتقال این مفاهیم دارد.
وی در پایان برای رفع مشکل ارتباط با افراد کم شنوا و ناشنوا را ارتقاء سواد ادبی و ایجاد امکان انتقال این مفاهیم از طریق حوزه کتاب و کتابخوانی دانست و گفت: وظیفه همه دستگاه های اجرایی است که با فراهم سازی امکانات مناسب باعث انطباق بیشتر سواد ادبی این قشر با سواد ادبی کتاب شوند.
نظر شما