به گزارش خبرگزاری شبستان در کردستان، اسماعیل زارعی کوشا استاندار کردستان در هشتمین جلسه شورای برنامهریزی و توسعه استان کردستان که با دستور کار ارائه سند آمایش سرزمین استان کردستان برگزار شد، اظهار کرد: سند آمایش سرزمین تا ۲۰ سال آینده، سند بالادستی استان محسوب میشود بنابراین در تصویب آن نباید تعجیل به خرج داد.
وی افزود: برای مطالعه دقیق این سند و رفع نواقص احتمالی با جمع سپاری آن از دیدگاههای نخبگان استان بهره خواهیم گرفت.
زارعی کوشا تصریح کرد: در استان کردستان اساتید بسیار خوب و صاحب نظری داریم که می توانند مدیریت استان را در تکمیل سند آمایش سرزمین یاری کنند.
استاندار کردستان یکی از آسیبهای سیستم برنامهریزی کشور را عدم توجه به اسناد بالادستی ذکر کرد و گفت: باید این فرهنگ عدم توجه به اسناد بالادستی درسیستم و فرهنگ مدیریتی کشور و استان اصلاح شود و همه مکلف به توجه و بکارگیری آن اسناد در نظام برنامەریزی باشند.
۱۰ سند راهبردی توسعه برای ۱۰ شهرستان تدوین شد
رئیس سازمان مدیریت و برنامەریزی استان کردستان نیز در این جلسە گفت: سند آمایش سرزمین یک سند عالی و فرابخشی است که کلان دیده شده است و در استان، ۱۰ سند راهبردی توسعه برای ۱۰ شهرستان تدوین شد و استان اول کشور در بخشهای زیادی از این سندها بودیم.
وی افزود: در این اسناد توان اکولوژیکی و زمینشناسی، زیست محیطی و اقتصادی هر شهرستان دیده شده است که آمایش سرزمین مبنای کار طرحهای عمرانی و اقتصادی استان خواهد بود و لایحه بودجه نیز بر این مبنا تنظیم شده است.
رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی کردستان اضافه کرد: یک سند و ۶ برنامه دیگر هم با همکاری دستگاههای اجرایی داریم که شامل برنامه توسعه بخش کشاورزی، گردشگری، صنعت و معدن، تجارت و بازرگانی، اشتغال و امور زیربنایی است که امیدواریم با تصویب آنها سال 1401 یک سند جامع در اختیار استان برای توسعه باشد.
باید خروجی جلسات در اشتغال، معیشت و اقتصاد مردم اثرگذار باشد
محسن فتحی نماینده مردم شهرستانهای سنندج، دیواندره و کامیاران در مجلس شورای اسلامی نیز در هشتمین جلسە شورای برنامەریزی و توسعە استان کردستان انتخاب سند آمایش سرزمین کردستان به یک سند نمونه کشوری را افتخاری ارزشمند برای استان خواند.
وی گفت: متاسفانه ما در اسناد نوشته شده به بیش از ۵۰ درصد اهداف خود نمیرسیم در نتیجه باید این اسناد آمایش چه در سطح ملی و چه در سطح استان منطبق بر واقعیتها باشند.
فتحی با بیان اینکه مردم خواهان تغییر و تحول مثبت در جامعه هستند، اضافه کرد: باید خروجی جلسات در اشتغال، معیشت و اقتصاد مردم اثرگذار باشد.
منابع انسانی از مزایای اصلی کردستان هستند
شیوا قاسمیپور نماینده مردم مریوان و سرواباد در مجلس شورای اسلامی نیز در این جلسه اظهار کرد: برای پیشرفت استان یک برنامه توسعهای مناسب نیاز است که همه با هم و با کمک مدیریت جدید استان باید این برنامه را برنامهریزی کنیم.
وی آب، خاک و مرز را از ظرفیتهای مهم استان دانست و گفت: باید این ظرفیتها در سند آمایش سرزمین جای داده شود.
قاسمیپور منابع انسانی را مزیت اصلی استان خواند و اعلام کرد: باید از ظرفیتهای دولت و ملت استفاده شود.
نظر شما