به گزارش خبرگزاری شبستان از بجنورد؛ «محمدرضا قهرمانیان» امروز دوشنبه (۲۲ آذرماه) اعلام کرد: در دوره پاندمی کرونا هیچگونه ارزیابی ملی و بینالمللی در حوزه صنایعدستی انجام نشد و آخرین ارزیابی مربوط به سال ۱۳۹۸ است که در این سال بر اساس فراخوان داوری مهر اصالت ملی که از سوی وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی برگزار شد، از میان ۱۰ اثر راهیافته به داوری ملی، سه اثر از صنایعدستی استان مورد تأیید کمیته ارزیابی مهر اصالت ملی کشور قرار گرفت.
معاون صنایعدستی و هنرهای سنتی خراسان شمالی افزود: از آثار صنایعدستی استان در رشتههای چوب، حجاری روی سنگ، البسه محلی و سنتی، دست بافتههای داری، گروههای چرم، پارچههای رودوزی، سفال و سرامیک موفق به دریافت نشان ملی مرغوبیت در سال ۱۳۹۸ شدند.
وی با بیان اینکه شمار آثار صنایعدستی دارای نشان ملی مرغوبیت به ۶۴ اثر در استان رسیده است، گفت: چهار اثر نیز دارای مهر اصالت یونسکو است.
معاون صنایعدستی و هنرهای سنتی خراسان شمالی با اشاره به اینکه بر اساس اعلام فراخوان ارزیابی مهر اصالت بینالمللی در سال ۲۰۲۱، آثاری که موفق به اخذ مهر اصالت ملی در سال ۱۳۹۸ شدهاند میتوانند در این دوره از ارزیابی شرکت کنند، خاطرنشان کرد: سه اثر صنایعدستی خراسان شمالی بعد از تشکیل پرونده، برای ارزیابی و دریافت مهر اصالت یونسکو ۲۰۲۱ (نشان بینالمللی) ارسال میشوند که این آثار در رشتههای ابریشمبافی (جلیقه زنانه)، ابریشمبافی (چارقد یا روسری ابریشمی) و گلیم پلاس است.
قهرمانیان زمان اعلام نتایج ارزیابی بینالمللی مهر اصالت یونسکو را پایان سال جاری و فروردینماه سال ۱۴۰۱ اعلام کرد و گفت: هماکنون در خراسان شمالی بیش از ۱۶ هزار هنرمند در حوزه تولید صنایعدستی و در بیش از ۶۱ رشته فعالیت دارند.
مهر اصالت ملی گواهی است که به محصولات تولیدی صنایعدستی ترجیحاً بومی هر استان متناسب با معیارهای تعیینشده در سطح ملی تعلق میگیرد و در مرحله نهایی منتخبی از این آثار بهمنظور شرکت در ارزیابی نشان بینالمللی مرغوبیت صنایعدستی یونسکو و سایر رویدادهای بینالمللی برگزیده خواهند شد.
نظر شما