به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از یاسوج، آئین رونمایی از کتاب «فرهنگ نامه لری چویل» به نویسندگی سید باقر خرمی از فرهنگیان شهرستان لنده امروز (۲۲ آذر) با حضور سرپرست نهاد آبادانی و پیشرفت بنیاد علوی شهرستان لنده، رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی، اعضای شورای شهر لنده، رئیس انجمن اهل قلم شهرستان، رئیس اداره کتابخانه های عمومی شهرستان و جمعی از نویسندگان شهرستان برگزار شد.
«اسماعیل زارعی» در این آئین، گفت: تلاش های خوبی در حوزه نشر و کتاب در حال اجرا بوده که گام های خوبی در حوزه نویسندگی نیز در حال اجرا است.
رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان لنده افزود: به همت بنیاد علوی دوره نویسندگی هفتگی در سطح شهرستان لنده در حال اجرا بوده که نوید بخش آینده خوش برای نویسندگان است.
وی ادامه داد: از تلاش های خوب بنیاد علوی در جهت ارتقای فعالیت های فرهنگی و هنری باید قدردانی کنیم.
«علی نیکبخت» هم گفت: در آیات و روایات تاکیدات زیادی در حوزه کتاب و مطالعه شده که میراثی ماندگار برای نسل های آینده است.
سرپرست نهاد آبادانی و پیشرفت بنیاد علوی شهرستان لنده افزود: بنیاد علوی در راستای حمایت های مادی و معنوی از فرهنگ کتاب و مطالعه کارهای خوبی را اجرایی کرده که امیدواریم توجه به فرهنگ بومی منطقه و لرتباران کار ارزشمندی است که امروز در قالب فرهنگ نامه لری در کتاب سید باقر خرمی به منصه ظهور رسیده است.
وی ادامه داد: تا امروز در راستای حمایت از فعالیت های فرهنگی بنیاد علوی کوتاهی نداشته که امیدواریم در این حوزه، یعنی حوزه فرهنگ که زیرساخت جامعه است، بتوانیم شاهد همدلی و همکاری بیشتر همه نهادهای فرهنگی باشیم.
«ایمان محتشم» گفت:امروز شاهد تحولات اساسی در حوزه فرهنگ هستیم که امیدواریم که توجه به ریشه ارزشی داشته هایمان در حوزه فرهنگ بومی اجرایی شود.
مسئول فرهنگی نهاد آبادانی و پیشرفت شهرستان لنده افزود: تلاش برای معرفی فرهنگ بومی و زیست بوم لرتباران اقدامی ارزشمندی است که در جهت تعالی بخشیدن به فرهنگ بومی در حال اجرایی است.
محتشم گفت: تلاش برای تربیت ویژه نویسندگان در حوزه های مختلف از جمله برنامه های مهمی است که در دستور کار بنیاد علوی است.
«کورش محمدی» نیز گفت: هرکجا قلم و کتاب وجود دارد مظلوم است ولی این مهم به احترام هنرمندان و اهالی اهل قلم برگزار شده است.
رئیس انجمن اهل قلم شهرستان لنده افزود: آنچه مورد اننظار است توجه ویژه به فعالیت های فرهنگی و اهل قلم بوده که این مهم باید از سوی همه نهادها اجرایی شود.
محمدی یاداور شد: توجه به بوم منطقه و تعالی بخشیدن گویش محلی یک اقدام بزرگ در جهت نشر و تعالی اندیشه های فاخر انسانی برای آیندگان است.
رئیس انجمن اهل قلم شهرستان لنده گفت: یکی از اقدامات مهم بی سیم چی ها در دوران دفاع مقدس استفاده از گویش های محلی در عملیات ها بوده که نقش مهمی در افشای اطلاعات داشته است.
وی افزود:نباید گویش و زبان محلی ما در کشاکش روزگار به فراموشی سپرده شود، بلکه باید این مهم در حوزه های مختلف باید اجرایی شود.
«سید باقر خرمی» هم گفت: توجه به بوم، لغت های عامیانه و سرمایه های نیاکان ما یکی از ارزش هایی است که باید به آن توجه کرد.
نویسنده کتاب لغت نامه فرهنگ ایل گفت: توجه به واژه های فاخر و ارزشمند لری در حوزه های مختلف باید اجرایی شود که باید این فرهنگ فاخر جهت جلوگیری از فراموش شدن این لغات ارزشمند باید حفظ و حراست شود.
وی ادامه داد: تفکیک واژه ها و عمق نگرشی به مطالب و گویش محلی مهم ترین اقدام است که یکی از اهداف عالی حقیر توجه به معانی و مفاهیم این لغت است که گسترش آن می تواند در سطح ملی به خصوص در حوزه زاگرس اجرایی شود.
خرمی گفت: توجه به معانی و لغات ارزشمند لری یک مسیر ارزشمندی بوده که می تواند نقش مهمی در متعالی کردن حوزه فرهنگ و تعالی بخشیدن به جایگاه لرتباران را حفظ کند.
گفتنی است، بهداد خرمی فرزند نویسنده کتاب نیز قطعه شعری لری را قرائت کرد که مورد تحسین حاضرین قرار گرفت و پایان نیز رونمایی از کتاب با حضور مسئولان حاضر در نشست انجام گرفت.
نظر شما