به گزارش خبرگزاری شبستان در کردستان، خلیل رنجبر رییس اداره آموزش وپرورش استثنایی استان کردستان در بازدید جمعی از مسئولان از نخستین مدرسه اتیسم استان کردستان اظهار کرد: اتیسم یک اختلال عصبی است که تاثیر به سزایی در عملکرد مغز دارد، مبتلایان به اتیسم به خدمات تخصصی مستمر اعم از روانشناسی، کاردرمانی و گفتار درمانی نیاز دارند.
رنجبر خاطر نشان کرد: هر چقدر زودتر بتوان این اختلال را در کودک که از سنین زیر 3 سال آغاز میشود تشخیص داد میتوان از برنامههای درمانی مؤثرتر و مداخله بهنگام برای کمک به آنان بهره برد بعلاوه هر چقدر برنامه درمانی منظمتر و دارای ساختار دقیقتری باشد میتوان نتیجه بهتری را به دست آورد.
رییس آموزش وپرورش استثنایی استان با بیان اینکه اتیسم درمان قطعی ندارد و بخش اعظم درمان در اجتماع و در رفع ضعف مهارتهای اجتماعی است، افزود: کودکان اتیسمی به مداخلات کمکی و آموزشهای زود هنگام نیاز دارند و اطلاعات علمی نشان می دهد اگر اختلال اتیسم زود تشخیص داده واز دو سالگی آموزشهای لازم آغاز شود قابل بهبود است.
رشید قربانی مدیر کل آموزش و پرورش استان کردستان نیز در این بازدید گفت: اتیسم در تمام دنیا اهمیت خود را روز به روز بیشتر به دست می آورد چرا که آمار ابتلا به آن به سرعت رو به افزایش است.
وی افزود: اتیسم هنوز سبب شناسی دقیقی ندارد و در کشورهای پیشرفته نیز علت و درمان دارویی قطعی آن کشف نشده است و این اختلال در کودکی و زیر سه سال اتفاق میافتد و مادام العمر همراه فرد است به همین دلیل ماجرا پیچیدهتر میشود.اگر در سنین پایین به فکر این اختلال نباشیم، در سنین بالاتر هزینههای زیادی به دولت و جامعه تحمیل میشود.
مدیرکل آموزش و پرورش کردستان عنوان کرد: شواهد نشان میدهد که اختلال اتیسم هر روز جدیتر از گذشته خود را بر جوامع مختلف تحمیل میکند، لذا تلاش نسبت به اطلاع رسانی درباره این اختلال و مشکلات و مسائل مربوط به آن باید افزایش یابد.
نظر شما