انتخابی که همه را مات و مبهوت کرد

«چشم بازار را کور کردید» به پربسامدترین ضرب المثل در گفتگوهای مردم فاروج بدل شده چرا که همه مات و مبهوت انتخاب شورای شهر شده اند.

خبرگزاری شبستان _ خراسان شمالی_ فاروج؛،‌ روز بعد از 28 خرداد، که شب بلند و پرماجرایی هم پشت سرش بود، برای مردم اولین دغدغه و مسئله قابل طرح، انتخاب شهردار از سوی شورای منتخب یا ... هرچیزی که بشود اسمش را گذاشت بود. بعد از همه بد اخلاقی ها و اما و اگرها در نتیجه انتخابات شورای شهر فاروج، حالا دیگر مردم  منتظر تحقق برنامه هایی بودند که شعارش فریاد شده بود. «فردایی آباد و شهری زیبا و قانونمند» هنوز در قالب پوستر و بروشور روی سینه در و دیوار شهر خودنمایی می کرد. 

 

بگذریم که پیش از تحلیف، حین آن و بعدش چه گذشت، در لای اوراق خاطرات شورایی شهر فاروج می ماند و باز هم مردم شاهد نکته مغفولی که سال های سال در شورای اسلامی شهر به چشم آمده، بودند، بله، نبودن وحدت رویه و عملکرد چند وجهی میان اعضا که نتیجه آن جز درجازدن و حتی گاهی عقب رفت برای مردم نبوده است.

 

فاروج، شهری با ظرفیت های جغرافیایی بالا، جاذبه های گردشگری و تاریخی و ...  که در صورت اندکی توجه، هزینه کرد درست اعتبارات، استفاده از سواد صاحبنظران توسعه شهری و گردشگری و حتی هنرمندان، جلوه های بصری، بدون شک قابلیت تبدیل شدن به مکانی برای جذب گردشگران را دارد اما همچنان درگیر اما و اگرهایی است که به نظر پایانی بر آن متصور نیست.

 

تصویب معاملات و نظارت بر خرید، فروش و مقاطعه و اجاره که به نام شهر و شهرداری صورت می پذیرد با در نظر گرفتن صرفه و صلاح و رعایت مقررات آیین نامه مالی و معاملات شهرداری، بررسی و شناخت کمبودها، نیازها و نارسایی های اجتماعی، فرهنگی، آموزشی، بهداشتی، اقتصادی و رفاهی حوزه انتخابیه و تهیه طرح‌ها و پیشنهادهای اصلاحی و راه حل‌های کاربردی در این زمینه ها جهت برنامه ریزی و ارائه آن به مقامات مسئول ذی ربط  و ... از جمله وظایف و اختیارات شورای اسلامی شهر است که مردم فاروج در سال های گذشته اتفاق چندان مثبتی در این راستا تجربه نکرده اند.

 

نمونه آن طرح کمک به کاهش اجاره بها واحدها تجاری با تبدیل به احسنت کردن فضای حمام سابق و ایجاد واحدهای تجاری بود که کمک که نکرد، تاثیر عکس هم داشت. میدان هایی که خاطره چند دوره شورایی را با خود حمل می کند، پارک هایی که آباد نشد، مبلمانی که سالهاست روی کاغذ مانده، رونق اقتصادی شهر، افزایش رفاه شهروندان در تردد، ساماندهی سد معبر و ...

 

بسیاری از شهروندان معتقد هستند شورای اسلامی پنجم و دوره های قبل کارنامه قابل دفاعی ندارند و توقع آنان از شورای ششم این بود  که در نخستین اقدام یعنی انتخاب شهرداری کارآمد، شجاع، بدون ترس از فشارهای سیاسی و بدون وابستگی به افراد یا پیمانکاران خاص به خوبی عمل کنند تا توسعه شهری بر اساس برنامه، پایه گذاری شود که این در عمل محقق نشد.

 

به نظر می رسد اعلام فراخوان و گزینش و متقاضی بودن 24 نفر، هم جای اما و اگر دارد که چگونه از این تعداد چند نفر با اولویت اول تا چهارم قرار نگرفتند که در صورت ابلاغ نگرفتن هر کدام، چنته شورا پرباشد و پنج ماه شهرداری با سرپرست اداره نشود؟!

 

تاثیر سیاسیون در رد گزینه منتخب سه نفر از شوراها را ما هم شنیده ایم، پای همان هایی که گفته اند اما مردم دوست دارند بشنوند چطور می شود یکی از اعضای شورای شهر به رغم پافشاری بر گزینه منتخب، نظرش چرخش 180 درجه ای می یابد و به گزینه ای رای می دهد که سال هاست پیش رویش بوده و در شمار منتخبانش قرار نداشته است.

 

خدا بیامرزد قیصر را، خوب گفت که «ما در عصر احتمال به سر می بریم/ در عصر شک و شاید/ در عصر پیش بینی وضع هوا/ از هر طرف که باد بیاید/ در عصر قاطعیت تردید»

 

مطالبه مردم، جانماندن از قطار توسعه شهری است که به نظر می رسد راهش را در فاروج گم کرده و درگیر کلاف سردر گمی است که پیدا کردن سر این کلاف، تخصص، تجربه، تعهد، تعامل، وحدت و... می خواهد که به گوهرهای کمیابی بدل شده اند که مصداق «آنم آرزوست» برای این شهر.

 

پنج عضوی که کرسی های پارلمان ششم شهری را کسب کرده اند شروع خوبی را رقم نزدند اما مردم دلخوش به تازه بودن ماهی گرفته شده، آنهم هروقت هستند.

 

هدایت نقشه راه قطار توسعه فاروج کی آغاز می شود؟ از شهيد چمران پرسيدند، تعهد مهمتر است يا تخصص؟ وي در جواب گفت: می گویند: تعهد بر تخصص اولویت دارد؛ قبول، اما کسی که تخصص ندارد ولی عهده دار کاری می شود غیر متعهد و بی تقواست.

 

در خانه اگر کس است یک حرف بس است.

 

 

کد خبر 1127484

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha