مساجد پایگاه آموزش قرآن شوند/ حضور کودکان قرآنی شاخصه جشنواره مدهامتان

احدی با بیان اینکه مساجد بهترین پایگاه برای آموزش قرآن هستند گفت: یکی از راه‌های جذب و تشویق کودکان و نوجوانان به قرآن، برگزاری مسابقات قرآنی در فضای مساجد است که حضور نونهالان و کودکان قرآنی شاخصه مهم این دوره از جشنواره قرآنی مدهامتان است.

خبرگزاری شبستان_ رشت، سمیه اکبرپور؛ پانزدهمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم ویژه کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد سراسر کشور با عنوان «مدهامتان» در حال برگزاری است که این دوره با توجه به شیوع کرونا به شیوه‌ای متفاوت با چهارده دوره قبلی و به شکل مجازی است.

 

این مسابقات قرآنی که به صورت غیر حضوری و از طریق بارگذاری اثر در سامانه بچه‌های مسجد در حال برگزاری است، در سه رده سنی زیر هفت سال، هفت تا ۱۶و ۱۶تا ۳۰ سال برگزار می‌شود که متقاضیان تا پایان آذرماه جاری فرصت دارند از طریق ورود به سامانه بچه‌های مسجد به آدرسhttps://bachehayemasjed.ir/ برای نام نویسی در یکی از رشته‌های قرائت تحقیق، قرائت تقلیدی، مفاهیم، اذان، قرائت ترتیل، حفظ کل، حفظ جزء ۳۰، مکبری، قرائت نماز و استعدادیابی اقدام کنند.

 

با توجه به شرکت بیش از ۳۳۰ نفر از فعالان قرآنی مساجد گیلان در این مسابقات و آغاز داوری در رشته‌های مختلف برآن شدیم تا گفتگویی ویژه با «صفرعلی احدی» یکی از داوران این مسابقات پیرامون جشنواره و شیوه برگزاری آن داشته باشیم.

 

- برگزاری پانزدهمین دوره مسابقات قرآنی مدهامتان را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

مسابقات قرآنی مدهامتان فرصتی برای شناسایی و ارزیابی استعدادهای محلی با محوریت مساجد و کانون‌های مساجد است که ضمن ایجاد فضای رقابتی میان محلات مختلف با محوریت قرآن، ایجاد فضای قرآنی در جامعه را نیز به همراه دارد.

 

- نقاط قوت و ضعف مسابقات قرآنی مدهامتان با توجه به برگزاری چهارده دوره از این مسابقات چیست؟

این مسابقات با محوریت مساجد برگزار ‌می‌شود و فرد شرکت کننده حتما باید منتسب به یکی از مساجد باشد و این بدان معناست که اگر فردی با مسجد ارتباط نداشته باشد، نمی‌تواند در مسابقات شرکت کند و این بهترین امتیاز برای این مسابقات است. در واقع عضویت در مساجد مهمترین ویژگی این مسابقات است که موجب جذب بیشتر نوجوانان و جوانان به این مکان مقدس می‌شود. دانش‌آموزان بسیاری برای شرکت در این جشنواره به عضویت مساجد درآمدند و اکنون از اعضای فعال بوده و در فعالیت‌های مسجد محور مشارکت دارند.

از سوی دیگر عدم اطلاع مخاطبین عام از برگزاری این جشنواره از نقاط ضعف است. هنوز این مسابقات در جامعه نهادینه نشده و حالت عام و جامع ندارد. باید متولیان و نمایندگان مسجد در مسابقات مختلف قرآنی در همه سنین حضور داشته و با شناسایی آنها، به پروش این ظرفیت‌ها بپردازند و از مساجد نخبگان قرآنی را به جامعه معرفی کنند.

 

- یکی از ویژگی‌ این دوره از مسابقات قرآنی استعدادیابی ویژه کودکان زیرهفت سال با برگزاری مسابقات رده سنی زیر هفت سال است در این خصوص چه نظری دارید؟

یکی از مشوق‌های اصلی برای جذب کودکان به مسجد همین بخش زیر هفت سال است که در این دوره شاهد برگزاری آن هستیم. کودکان می‌بایست در جلسات سننتی قرآنی شرکت کند تا بتواند در مسابقات حضور داشته باشد.

این جلسات سنتی استعدداهای قرآنی کودکان را شناسایی و در رشته‌های مختف پرورش می‌دهد که در هیچ مسابقه و جشنواره قرآنی شاهد این ویژگی نیستیم.

 

 

-چه توصیه‌ای برای شرکت نوجوانان و جوانان در این مسابقات دارید؟

خود من از شرکت کنندگان رشته حفظ در سومین دوره این مسابقات در سال 86 بودم که زمینه‌ساز تداوم فعالیتم در این رشته شد. اگر فردی یکبار در این مسابقات شرکت کند خود به مشوقی برای دیگران تبدیل می شود و همین موجب گستردگی تعداد شرکت کنندگان می‌شود.

از سوی دیگر حضور در این مسابقات ارزیابی توانمندی‌های اعضای نوجوان و جوان مسجدی در پرورش استعدادهای قرآنیشان است.

 

-وضعیت استان گیلان به لحاظ برخورداری از شاخص‌های جامعه قرآنی را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

استان گیلان استانی سرشار از استعدادها و ظرفیت‌های قرآنی است و نخبگان و اساتید بزرگی در این استان پرورش یافته‌اند. فضای قرآن مطلوبی با تلاش اساتید و فعالان قرآنی در استان وجود دارد و اساتید ملی و بین المللی چون استاد فلاح پور برگزارکننده کلاس‌های قرآنی هستند که با تلاش این اساتید تعداد حافظان قرآنی استان افزایش یافته است.

 

- برای رفع مهجوریت قرآن کریم چگونه باید گام برداشت؟ نقش مساجد در این میان چیست؟

نباید تنها به برگزاری کلاس‌های قرآنی و پرورش نیرو برای حضور در مسابقات بسنده کنیم، بلکه باید فرهنگ قرآنی را در لایه‌های مختلف جامعه ترویج دهیم و بهترین راهبرد، بهره‌گیری از ظرفیت مساجد است.

باید مساجد را به پایگاه آموزش قرآن تبدیل کنیم. از برگزیدگان قرآنی سطوح مختلف در مسجد استفاده کرده و اذان را به صورت زنده از مساجد پخش کنیم و یا در مناسبت‌های مختلف از این ظرفیت‌ها در درون مساجد بهره گیریم.

باید جلسات قرآنی خانگی را در استان راه اندازی کرده و در این جلسات که محله محور برگزار می‌شوند از استعدادهای قرآنی همان محل بهره گیریم و کار را به نوجوانان و جوانان فعال قرآنی بسپاریم و یک رقابت سالم در برنامه‌های قرآنی میان محلات ایجاد کنیم همین امر موجب جذب بیشتر کودکان و نوجوانان به مساجد می‌شود.

مساجد بهترین پایگاه برای آموزش قرآن هستند و یکی از راه‌های جذب و تشویق کودکان و نوجوانان به قرآن، برگزاری مسابقات قرآنی در فضای مساجد است.

 

چه پیشنهادی برای بهتر برگزار شدن مسابقات مدهامتان دارید؟

باید حلقه اتصال بین مساجد و مدارس که بزرگترین جامعه آماری دانش‌آموزی را دارا هستند و مراکز قرآنی، ایجاد شود زیرا ایجاد این پیوند باعث افزایش چشم گیر مخاطبین جشنواره می‌شود.

این جشنواره صرف اینکه فقط حافظ و قاری امکان شرکت در آن را داشته باشد، نیست و همه گروه‌های سنی در رشته‌های متنوع امکان حضور و رقابت در این جشنواره دارند.

مجازی برگزار شدن این دوره از مسابقات یک فرصت است که موجب برگزاری رقابتی با مشارکت خانواده‌ها و متولیان مسجد شده و همه اقشار را در بر می‌گیرد. از سوی دیگر شاهد برگزاری مسابقات بدون انباشت هزینه از یک سو و افزایش آثار و تعداد شرکت‌کنندگان در یک بازه زمانی از سوی دیگر هستیم که باید این شیوه مجازی در کنار شیوه حضوری در سال‌های آتی ادامه یابد.

 

 

کد خبر 1127640

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha