«پژمان شهابی» به خبرنگار خبرگزاری شبستان گفت: با ایجاد مزارع الگویی و ارائه نتایج آن، مسیر را برای انگیزه بخشی به کشاورزان هموار کرده ایم و تغییر الگوی کشت به شیوه های مختلف در محصولات اصلی و فرعی استان اتفاق افتاده است.
مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی اظهار کرد: کشت محصولات استراتژیکی چون گندم و جو امکان توقف ندارد اما برای بهره وری از آب و افزایش راندمان در این حوزه در بخش اصلاح بذر و حذف گندم و جو دیررس و پاییزه اقدام شده است.
وی با بیان اینکه در این محصولات به سمت کشت ارقام بینابینی که آذرماه کشت و اواخر دی ماه برداشت می شود، رفته ایم، بیان کرد: در حوزه کشت جو هم ارقام پرمصرف آب حذف و ارقم کم آب طلب جایگزین شده و سطح زیر کشت برنج استان که تا سه هزار هکتار هم رسیده بود به 850 هکتار کاهش داده ایم تادر حوزه غلات، بهره وری بیشتری از آب شود.
وی، سطح زیر کشت محصولات آبی استان را 109 هزار و 430 هکتار عنوان کرد و گفت: در حوزه حبوبات در بخش نخود، کشت نخود آبی الگو شد که عملکرد خوبی با ارقام اصلاح شده داشته و عملکرد آن بالای یک تُن است و دیگر نخود محلی کشت نمی شود.
مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی افزود: در محصول لوبیا، میزان مصرف آب کم نشده اما با تغییر سیستم کشت عملکرد از دو تُن به چهار تُن با همان میزان مصرف آب اما با کشت ارقام جدید، رسیده است.
وی با بیان اینکه در حوزه کشت پنبه کار خاصی انجام نشده اما ارقام پرمحصول جایگزین شده است، بیان کرد: یعنی با همان سطح زیر کشت و همان مصرف آب، کود و سم برداشت محصول از دو و نیم تُن به سه و نیم تُن رسیده است.
شهابی، گلرنگ را یکی از محصولات کم آب طلب عنوان کرد و گفت: میزان مصرف آب آن بسیار کم و کشت آن با یک بار آبیاری و نهایتا دو آب بهاره است.
مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی بیان کرد: در محصول گوجه فرنگی برای صرفه جویی در آب، از سیستم قطره ای استفاده شده و در محصولات فرعی مثل علوفه از ماشک و خلر که کم آب طلب هستند، استفاده می شود.
وی با اشاره به اینکه نداشتن بازار، تولید محصول کینوا را از چرخه کار کشاورزان خارج کرد، گفت: گیاه جدید کاملیناست که چیزی حدود 400 هکتار آبی در استان کشت شده است.
شهابی با بیان اینکه برای تغییر الگوی کشت، مزارع الگویی نقش موثری داشته اند، اظهارکرد: در هر محصول با ارائه نتایج کشت آن در مزارع الگویی، سال های بعد خود کشاورزان با دیدن این نتایج اقدام به تغییر کشت می کنند و اهداف جهاد کشاورزی به این شکل و بدون تنش محقق می شود.
مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: داشتن بازار با توجه به وجود خرید تضمینی برای محصولات تولیدی استان عامل استمرار کشت هاست.
نظر شما