به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، چهاردهمین جشنوارهی هنرهای تجسمی فجر با رویکرد "هنرمتعالی برای مردم"؛ هنری خلاق، وحدت بخش، امید آفرین، هویتمند و زمینهساز تمدن نوین اسلامی روزهای 15 تا 30 بهمن ماه امسال در رشتههای تصویرسازی، خوشنویسی،رسانههای هنری جدید (پرفورمنس آرت، چیدمان و ویدئوآرت)،سرامیک، طراحی گرافیک،عکاسی،کارتون و کاریکاتور، مجسمه،نقاشی و نگارگری از سوی اداره کل هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار می شود، موضوع این دوره از جشنواره هنرهای تجسمی فجر آزاد است درباره نحوه برگزاری این رویداد و داوری بخش های مختلف آن با «علی اشرف صندوق آبادی»، دبیر بخش خوشنویسی چهاردهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر به گفتگو نشسته ایم که در زیر می آید:
برگزاری چهاردهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر به چه صورت است؟ داوری رشتههای مختلف در این دوره چگونه است؟
هر رشته هنری ویژگیهای خاص خودش را دارد. بهعنوانمثال در حوزه خوشنویسی وقتی میخواهیم قالبهای مختلف را با هم مقایسه کنیم میبینیم یک نفر ممکن است در خط ثلث خیلی قوی باشد اما در شکستهنستعلیق آن قدر قوی نباشد. فضای این خطها با هم متفاوت است و ما نمیتوانیم دو نوع خوشنویسی را با هم قیاس کنیم، پس چگونه میتوان رشتههای هنری مختلف را با هم سنجید. هنرمندانی که داور یک رویداد میشوند به همه رشتهها تسلط ندارند پس چگونه میتوانند همه آنها را داوری کنند؟موضوع دیگر این است که ما باید آن هنرهایی را که برخاسته از تاریخ و فرهنگ و تمدن ایران است حفظ کنیم و ارتقا دهیم، نه اینکه به سمتی برویم که این هنرها مهجور شوند و به رشتههای دیگر بیشتر توجه شود. درعینحال ما باید زبان روز دنیا را بدانیم و به گونههای جدید توجه کنیم. الان در جشنواره هنرهای جدید و کهن در کنار هم قرار دارند و این شکل بهتری برای برگزاری جشنواره است.
رویکرد جشنواره هنرهای تجسمی فجر توجه به جوانان و کشف استعدادهای آنهاست؟
بله؛ استعدادیابی و توجه به جوانها رویکرد مهمی در جشنواره است، لازم است که بعد از معرفی افراد برگزیده برای آنها برنامه داشته باشیم. کسی که در جشنواره برگزیده شده است استعداد قابل توجهی دارد پس باید حمایت شود تا بعداً به یک هنرمند تأثیرگذار تبدیل شود.
آیا جشنواره هنرهای تجسمی فجر برآیند تمام رویدادهای هنری در طول سال است؟
جشنواره فجر باید برآیند همه جشنوارهها و دوسالانهها باشد و بخش برگزیده برگزیدگان نیز در کنار بخش رقابتی در جشنواره وجود داشته باشد. نگاه مسئولان باید به این سمت برود که تجلی و تبلور همه رویدادهای هنری در این جشنواره دیده شود. اما اعتباراتی که به این جشنواره اختصاص میشود اندک است و نمیتوان این کار را عملی کرد. این جشنواره بهعنوان بزرگترین رخداد هنری کشور باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد و اعتباراتی دریافت کند تا بتوان ایدههایی را که وجود دارد عملی کرد.
ارزیابی شما از 13 دوره برگزاری جشنواره هنرهای تجسمی فجر چیست؟
روند جشنواره فجر در ۱۳ دوره گذشته رو به رشد بوده و هر سال بهتر از سال قبل برگزار شده است. بهعنوان یک جشنواره که هنوز نسبت به سایر جشنوارهها جوان است توانسته روند خوبی داشته باشد.
آیا جشنواره هنرهای تجسمی فجر در میان رویداد های هنری تاثیر گذاری بوده است؟
به نظر من این جشنواره در حوزه تجسمی تأثیرگذار بوده و بهعنوان یک رخداد در جامعه تجسمی جا افتاده است. هنرمندان تلاش میکنند خودشان را برای حضور در آن آماده کنند و آثار فاخر برای این جشنواره خلق کنند. همین که جشنواره برای تولید اثر خوب در هنرمندان انگیزه ایجاد میکند اثر مهمی است که این رویداد بر جامعه هنری داشته است.
اغلب مخاطبان جشنواره هنرهای تجسمی فجر چه کسانی هستند؟
همانطور که علاقهمندان شعر خودشان شاعر نیستند اما از خواندن شعر خوب لذت میبرند، در هنرهای تجسمی هم کسانی که هیچ رشته هنری کار نکردهاند به هنر و زیبایی گرایش دارند. دیدن آثار مختلف هنرهای تجسمی میتواند برای همه جذاب باشد و آنها را مسرور کند.
چهاردهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر هم اکنون در مرحله فراخوان است و هنرمندان تا تاریخ 12 دیماه فرصت دارند تا آثار خود را به نشانی: fajrtajasomi.ir ارسال کنند و علاقهمندان میتوانند در نشانی فضای مجازی @tajasomi اطلاعات و اخبار جشنواره را دریافت کنند.
نظر شما